Duurzame kozijnen: Finti & Accoya

Daan
4 juni 2020

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema, zowel voor het milieu als voor de levensduur van producten. In het assortiment houten kozijnen hebben we verschillende duurzame opties. Finti en Accoya zijn de duurzaamste houtsoorten die we bij Toelevering Online leveren. Lees hier waarom deze kozijnprofielen een duurzame keuze zijn.

Duurzame eigenschappen Finti

Er komt steeds meer vraag naar duurzame kozijnen met verantwoorde en unieke eigenschappen. Wij vinden het belangrijk om PlanetProof kozijnen te leveren. Mede hierdoor hebben wij verdiepte Finti kozijnen in ons assortiment. De Finti kozijnprofielen worden vervaardigd uit duurzaam Scandinavisch naaldhout. 

Het Finti kozijn dat wordt geproduceerd heeft de gunstige eigenschap dat het CO₂ opslaat en daarmee dus CO₂ negatief is. Daarnaast is het Finti kozijn Cradle to cradle – brons gecertificeerd en daarmee het eerste en enige kozijn in Nederland met dit certificaat. De maatwerk kozijnen worden in de fabriek voorzien van een aflaklaag. Hierdoor is het onderhoud van de kozijnen laag en hoeven de kozijnen pas na twaalf tot vijftien jaar voor het eerst worden voorzien van een nieuwe laag lak.

  • De Finti kozijnen hebben een hogere isolatiewaarde dan Accoya
  • De PlanetProof kozijnen hebben een lange levensduur, maar niet zo lang als Accoya
  • Er wordt geen aluminium aanslagprofiel geleverd bij vast glas en draai-kiepramen, tenzij het een zijlicht van een deur betreft
  • Onderhoud van Finti kozijnen is laag, na 12 tot 15 jaar opnieuw aflakken
  • Hout is gevoeliger voor beschadigen omdat het een natuurproduct is

Specifieke eigenschappen van Accoya

Een andere zeer duurzame optie zijn de kozijnen gemaakt van Accoya. Het hout dat voor de Accoya kozijnen wordt gebruikt is afkomstig uit productiebossen die gecertificeerd zijn met het FSC-keurmerk. Daarnaast wordt dit hout gemodificeerd, waardoor het onverteerbaar is voor schimmels en een zeer lange levensduur heeft. Accoya heeft een bewezen levensduur van maar liefst 50 jaar bovengronds en 25 jaar ondergronds of in het water. Daarmee valt Accoya in de duurzaamheidsklasse 1, het hoogst haalbare. 

Door het modificatieproces zetten de kozijnen nauwelijks uit en krimpen ze niet. Hierdoor openen en sluiten ramen en deuren het gehele jaar probleemloos. Accoya kozijnprofielen zijn daarnaast zeer onderhoudsvriendelijk: verf en lak gaan drie tot vier keer langer mee dan bij andere houtsoorten. Omdat Toelevering Online de kozijnen al in de fabriek van een aflaklaag voorziet, hoef je de kozijnen pas na 10 à 12 jaar te schilderen.

  • Isolatiewaarde valt tussen Mahonie en Finti
  • Bewezen levensduur van wel 50 jaar, duurzaamheidsklasse 1
  • Onderhoud van de Accoya kozijnen, om de 10 tot 12 jaar opnieuw schilderen
  • Hardhout is minder gevoelig voor beschadigingen dan Finti. Het blijft natuurlijk  hout, en sluit niet uit dat er beschadigingen kunnen optreden
accoya video Accoya video

Duurzame kozijnen, klaar om te plaatsen

De duurzame Finti en Accoya kozijnen zijn direct klaar om te plaatsen als ze bij je op de stoep zijn afgeleverd. De kozijnen worden namelijk voorzien van aflak, met verschillende beschikbare kleuren per profiel. Op deze pagina zijn de productspecificaties te vinden van de verschillende profielen. Overtuigd? Begin direct met het samenstellen van een Finti of Accoya kozijn.

Meer weten over onze duurzame kozijnen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Toelevering Online op het gebied van duurzame kozijnen? Onze klantenservice wil je altijd te woord staan met de vragen die je hebt over het assortiment. Je kunt ons op werkdagen van 08:00 tot 22:00 uur bereiken en in het weekend op zaterdag van 09:00 tot 16:30 uur. Via de telefoon, mail, chat of WhatsApp zorgen we ervoor dat jij verder kunt met jouw kozijnproject.

Maatwerk houten kozijnen samenstellen

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×