Marcel Kroese - afmontage | Toelevering Online

Een kijkje achter de schermen: afmontage

Marcel Kroese - afmontage | Toelevering Online Marcel Kroese
10 april 2018

De houten kozijnen van Toelevering Online worden geproduceerd in verschillende timmerfabrieken in Nederland en daarbuiten. Een van de trouwe partners en een gevestigde naam in de kozijnenmarkt: Nijhuis Toelevering. Deze leverancier heeft jarenlange ervaring in het produceren van hardhouten kozijnen en behoort tot de grootste kozijnfabrieken van Nederland. Ben je benieuwd naar het productieproces van de kozijnen? Wij geven je een exclusief kijkje achter de schermen van Nijhuis Toelevering! Vandaag vertelt Marcel over zijn afdeling: de afmontage.

Over Marcel Kroese

Ik ben Marcel, 42 jaar en ik werk sinds 2011 bij Nijhuis Toelevering. Ik ben begonnen op de afmontage en ben na ongeveer twee jaar de bouw op gegaan voor service. Op een gegeven moment ben ik toch weer terug gegaan naar de afmontage in de fabriek. Ik doe dit al sinds mijn 15e. Dit is wat ik het liefste doe!

Wat is de afmontage?

Op onze afdeling krijgen we alle kozijnen, ramen en deuren gespoten aangeleverd. Wat wij doen is het aanbrengen van het hang- en sluitwerk. Welk soort hang- en sluitwerk dit moet zijn, horen wij van de werkvoorbereiding. We hangen de ramen en deuren af (ingehangen). Daarna zorgen we ervoor dat de kozijnen van glas en een rooster worden voorzien wanneer een klant dit wenst. Zodra dit klaar is, maken we de kozijnen gereed voor verzending.

Het werk op de afmontage is heel afwisselend. Bij sommige kozijnen gaat het alleen om vast glas, maar vaak komen er ook draaikiep ramen voorbij. Afhankelijk van het soort kozijn dat er gemaakt moet worden, zijn er verschillende dingen die de afmontage moet doen.

Op de afmontage komt alles samen. Het is het stukje eindcontrole, waarbij wij er scherp op moeten zijn dat alles klopt. Als wij nog beschadigingen zien, dan werken we het bij.

Wat vind je leuk aan werken op de afmontage?

Ik vind het werken in teamverband erg leuk. Dat is ook wat ik minder leuk vond aan werken in de bouw. Daar werk je veel meer alleen. Je komt dan wel andere mensen tegen, maar hier werk je echt samen met elkaar. Dat is veel meer mijn ding. Ik vind het belangrijk dat we het met elkaar leuk houden en dat iedereen plezier heeft in zijn werk.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×