Kunststof Gealan schuifpui acryl

Acrylcolor

Kunststof Gealan schuifpui acryl Acrylcolor
11 december 2018

Het kunststof kleuren assortiment van Toelevering Online is uitgebreid met acrylcolor. Dit is een samenstelling van acrylglas en het kunststof kozijnprofiel. Door het samensmelting van de materialen ontstaat een zijdemat, hard gekleurd profieloppervlak dat krasvast en ongevoelig is voor invloeden van buitenaf. De binnenzijde van acryl color is altijd glad wit. Jelte legt in de blog precies uit wat acryl color is en hoe dit wordt toegepast.

Wat is acrylcolor?

Acrylcolor is een unieke oppervlakteafwerking. Bij het kleurproces van co-extrusie worden het witte pvc-basisframe en het gekleurde acrylglas in één handeling onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een co-extrusie is een vormgevingstechniek waarbij twee of meer soorten vervormbaar materiaal door een matrijs geperst worden. Door een samensmelting van materialen ontstaat een zijdemat gekleurd profieloppervlak dat probleemloos bestand is tegen weersinvloeden.

Unieke oppervlaktestructuur acrylcolor

Het borstelen van de acryllaag zorgt naast een eenvormig uiterlijk ook voor een edele zijdematte glans op het oppervlak. Deze hoogwaardige afwerking op het kozijnprofiel is bij Toelevering Online toe te passen op de kunststof kozijnen van Gealan. Stel je maatwerk kozijnen samen in onze online configurator.

Voordelen van acrylcolor

  1. Krasvast: Het harde acryloppervlak is krasvast en ongevoelig. Daardoor behoren acrylcolor-ramen tot de meest robuuste bouwelementen. Met een dikte van ca. 0,5 mm is de acryllaag dikker dan welke verflaag ook. Mocht het oppervlak ooit bekrast worden, dan is voldoende reservemateriaal aanwezig om dit weg te polijsten.
  1. Bladdert niet af: Door de ondeelbare verbinding en het harde oppervlak wordt afbladderen of afbrokkelen van de kleurlaag voorkomen.
  1. Kleurecht: Acrylglas is een uiterst kleurstabiel en lichtecht materiaal. Achterlichten van auto’s zijn een duidelijk bewijs voor de eigenschappen van dit materiaal. Bij miljoenen achterlichten van auto’s heeft acrylglas zijn weerstandsvermogen tegen agressieve weersomstandigheden al jarenlang bewezen.
  1. Weerbestendig: Als onderdeel van de gevel zijn de raamprofielen speciaal beschermd tegen zonnestraling, slijtage- en milieu-invloeden en mechanische effecten. Om acrylcolor ramen er ook na jaren nog goed uit te laten zien, zijn profielen nodig die deze belasting aankunnen. Hetzelfde materiaal als achterlampen van een auto worden ook gebruikt voor het oppervlak van acrylcolor-profielen. Ramen van acrylcolor profielen zijn daarom robuust, zelfs bij extreme weersomstandigheden.
  1. Eenvoudig te onderhouden: Doordat het oppervlak niet poreus is, zijn acrylcolor kozijnen gemakkelijk te reinigen. Het elegante borsteleffect en de matte uitstraling maakt het acrylcolor kozijnprofiel is tevens ongevoelig voor vuil.

Meer informatie over acrylcolor?

De maatwerk kunststof kozijnen van Toelevering Online zijn in onze online configurator in slechts vier simpele stappen samen te stellen. Heb je vragen over acrylcolor? Neem dan direct contact op met onze klantenservice. De kozijnen van Toelevering Online worden geleverd op locatie. Dit doen door heel Nederland, dus onder andere in de plaatsen Rijssen, Alkmaar, Eindhoven, Den Haag, Steenwijk, Apeldoorn en Venlo. Ons team staat op werkdagen van 08.00 tot 22.00 uur voor je klaar. Op zaterdag zijn wij te bereiken van 09.00 tot 16.30 uur via de mail of chat. Voor telefonisch contact kun je bellen naar 0548 – 535 315, of stuur ons een WhatsApp via bovenstaand telefoonnummer

Kunststof kozijnen

Anderen bekeken ook:

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×