Hoe plaats je een kunststof kozijn met aanslag?

Niek
2 augustus 2019

Bij Toelevering Online verkopen we kunststof kozijnen in verschillende profielen. Al onze kunststof kozijnen worden geleverd met een aanslag. “Hoe wordt nu een kunststof kozijnprofiel met aanslag gemonteerd?”, is een veelgestelde vraag. In deze blog leggen wij je uit hoe een kunststof profiel met aanslag wordt geplaatst.

Aanslag kunststof kozijnen

Een kunststof kozijn met aanslag heeft rondom een rand (aanslag) die een aantal millimeters uitsteekt aan de zijkant van het kozijn. Bij het Gealan S9000NL en het K-VISION TREND profiel bedraagt de aanslag 18 mm. Bij het K-VISION CLASSIC profiel is dit 21 mm. 

In de negge, het gat waar het kozijn in komt, wordt op het metselwerk een stelkozijn (strook of lat) geplaatst. We adviseren om een stelkozijn te plaatsen dat 3 tot 5 mm dunner is ten opzichte van de dikte van de corresponderende aanslag. Let op, zorg ervoor dat je het stelkozijn waterpas en evenredig bevestigt.

Kunststof kozijnen water- en tochtdicht

Het kunststof kozijn overlapt met de aanslag het stelkozijn. Een geïntegreerd dichtingsrubber zorgt ervoor dat het kozijn water- en tochtdicht is. Boor het stelkozijn vast op de spouwlat en/of de stenen. Bevestig vervolgens het kunststof kozijn op het stelkozijn in de voorgeboorde montagegaten.

Houten kozijnen plaatsen

Wil je meer lezen over het plaatsen van houten kozijnen? In deze blog geven we je een aantal tips over het haaks stellen van jouw maatwerk kozijnen. Let op! Het plaatsen van maatwerk kozijnen is echt vakwerk, en niet voor iedereen zo gepiept. Ben je niet zeker over je zaak? Dan kun je altijd een vakman uit de buurt inschakelen, zo weet je zeker dat jouw maatwerk kozijnen goed geplaatst worden. Bekijk hier het stappenplan voor het vervangen van de kozijnen.

Stel jouw maatwerk kozijn samen

Meer informatie over kunststof kozijnen met aanslag?

We helpen je graag op onze klantenservice, we worden er namelijk blij van als we jou kunnen helpen met jouw vraag. We staan op werkdagen van 08:00 tot 22:00 voor je klaar, op zaterdag nemen we van 09:00 tot 16:30 uur de telefoon op. Daarnaast beantwoorden we ook de chat, mail en WhatsApp ;-).

Wilt je het kunststof kozijn met aanslag laten plaatsen? Toelevering Online levert al zijn kozijnen door heel Nederland. We doen dit onder andere in de buurt van Amersfoort, Dordrecht, Maastricht, Haulerwijk en Rijssen.

 

Anderen bekeken ook:

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×