Nieuw: kozijnen van duurzaam Accoya hout

Niek
22 april 2020

Vanaf half april is het mogelijk om houten kozijnen gemaakt van het duurzame, gemodificeerde Accoya® hout te bestellen bij Toelevering Online. Accoya is een milieuvriendelijke houtsoort die nauwelijks uitzet en krimpt, waardoor ramen en deuren het gehele jaar probleemloos openen en sluiten. Met een levensduur van 50 jaar bovengronds en 25 jaar ondergronds of in het water, valt Accoya in duurzaamheidsklasse 1, de hoogst haalbare duurzaamheidsklasse. Kozijnen van Accoya hebben daarnaast minder onderhoud nodig dan kozijnen van andere houtsoorten: verf en lak gaan drie tot vier keer langer mee. 

Wat is Accoya hout?

De basis van Accoya is een snelgroeiend en duurzaam grenenhout, afkomstig uit productiebossen die gecertificeerd zijn met het FSC-keurmerk. Het Accoya hout is een circulaire grondstof en heeft dan ook een “Cradle to Cradle”-certificaat in de klasse Goud. Door een specifiek modificatieproces blijft het Accoya hout vrij van giftige stoffen, heeft het een hoge isolatiewaarde en krimpt en zwelt het nauwelijks. Door de unieke eigenschappen blijven verf en lak daarnaast langer in tact, waardoor je je houten kozijnen minder vaak hoeft te schilderen. Klik op onderstaande video om meer te weten te komen over Accoya.

Voordelen van Accoya

Accoya hout heeft vele voordelen, zowel voor de verwerking als in het gebruik.

Het hout zwelt en krimpt niet

Accoya hout kan aantoonbaar de zwaarste buitenomstandigheden aan: de houtsoort is gedurende lange perioden onder alle blootstellingsomstandigheden getest, zowel bovengronds, ondergronds en in water. Doordat de houtsoort nauwelijks krimpt of uitzet, is er een verminderd risico op klemmen bij vochtige omstandigheden en is er sprake van beter sluitende ramen en deuren onder alle weersomstandigheden. Accoya vermindert minimaal 75% van het krimp- en zwelgedrag.

Resultaat Accoya (AC) in vergelijking met andere houtsoorten.

Lange levensduur

Door het modificatieproces is het hout onverteerbaar voor schimmels. Op het Accoya kozijn zit een schriftelijke garantie van 50 jaar tegen houtrot. Deze garantie geldt ook zonder onderhoud. Hiermee voldoet Accoya hout aan duurzaamheidsklasse 1 (rotbestendigheid).

Ideaal om te coaten

De deuren en kozijnen gemaakt van Accoya leveren goede verfprestaties. Veel coatings hebben een aantoonbaar langere levensduur op Accoya hout, waardoor er minder vaak onderhoud uitgevoerd hoeft te worden. Bij Toelevering Online voorzien we onze Accoya kozijnen, ramen en deuren van een aflaklaag. Je hebt hierbij de keuze uit wit (RAL 9010), verkeersgrijs A (RAL 7042) of antraciet (RAL 7016). Het meerlaagse aflaksysteem in combinatie met het Accoyahout zorgen ervoor dat je het kozijn mogelijk maar één keer in de 10 a 12 jaar opnieuw hoeft te schilderen.

Vergelijking coating Grenen en Accoya na 42 maanden

Milieubewust

In het modificatieproces worden de moleculen in de celwanden (hydroxyl) die hout rotgevoelig maken met natuurazijn omgevormd naar acetyl, waardoor Accoya zijn specifieke eigenschappen krijgt. Er worden tijdens dit proces geen houtvreemde of giftige stoffen toegevoegd aan het hout. Mede hierdoor is de houtsoort CO2-negatief gedurende de hele levenscyclus.

Isolatie

Het hout heeft een natuurlijke isolatie en een verbeterde isolatie in vergelijking met andere veelgebruikte houtsoorten. Accoya is dus ook ideaal voor energiebesparing.

Stel jouw Accoya kozijnen samen

In de configurator stel je zelf jouw Accoya kozijnen met een verdiept profiel van 67 x 114 mm samen. Heb je hier vragen over of wil je meer informatie over Accoya? Bekijk de productinformatie of neem contact op met onze klantenservice. Wij staan op werkdagen van 8:00 tot 22:00 uur voor je klaar en op zaterdag van 9:00 tot 16:30. Stuur een whatsappje, mailtje, chatbericht of bel naar 085 8085 030.

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×