Nieuw: kunststof draaikiepdeuren van Gealan

Niek Wopereis
14 oktober 2019

Vorige week kondigden we al de nieuwe houten draaikiepdeuren aan, maar vanaf nu zijn de draaikiepdeuren ook in kunststof leverbaar! Lees in deze blog de kenmerken van de nieuwe kunststof draaikiepdeuren.

Kenmerken kunststof draaikiepdeuren

In principe is de kunststof draaikiepdeur hetzelfde als de houten draaikiepdeur. Beide gaan ook even lang mee. Wel is kunststof over het algemeen onderhoudsvriendelijker. Een kunststof draaikiepdeur heeft nauwelijks onderhoud nodig, je hoeft de deur bijvoorbeeld niet te verven.

De naam zegt het al: een kunststof draaikiepdeur kan zowel draaien als kiepen. Vaak wordt de kiepstand gebruikt voor extra ventilatie. Ook kun je de deur helemaal openzetten voor extra frisse lucht. Een draaikiepdeur wordt meestal niet gebruikt als dagelijkse loopdeur, zoals een voor- of achterdeur.

De manier waarop je een draaikiepdeur opent is misschien anders dan je gewend bent. Je opent de deur namelijk niet naar buiten, maar naar binnen. De draaikiepdeuren zijn altijd voorzien van verdekt liggend beslag. Hierdoor zijn de scharnieren niet zichtbaar. Dit zorgt voor een strakke uitstraling.

Komgreepje

De draaikiepdeuren van kunststof zijn optioneel uitvoerbaar met een komgreepje. Dit komgreepje komt aan de buitenkant van de deur, zodat je de deur gemakkelijk achter je dicht kunt trekken.

Deurkruk

Aan de binnenzijde kun je door middel van een deurkruk de deur op slot of dicht doen. Deze deurkruk noemen we een draaikiepkruk. We leveren krukken altijd los bij de kozijnen. Dit voorkomt beschadigingen van de kruk tijdens het transport. Hoe je een kruk monteert, lees je in de blog ‘hoe monteer ik een raamkruk?‘.

Stel je eigen draaikiepdeur samen!

Via de configurator kun je je eigen draaikiepdeur samenstellen. Bepaal hierbij zelf de afmetingen. De minimale buitenwerkse afmetingen zijn 672 x 2072 mm. De maximale buitenwerkse afmetingen zijn 1322 x 2392 mm. De breedte van de deurvleugel is 108 millimeter met een diepte van 82,5 millimeter. 

Meer informatie over kunststof draaikiepdeuren?

Onze kunststof kozijnen worden geleverd en geplaatst door heel Nederland. Van kozijnen in Amsterdam, Den Haag, Nijmegen, Enschede tot aan Maasstricht en Groningen. Wil je meer weten over draaikiepdeuren of heb je er vragen over? Neem dan contact met ons op en stel je vraag aan onze klantenservice! Van maandag tot en met vrijdag zijn wij van 8:00 tot 22:00 bereikbaar. Op zaterdag zijn wij van 09:00 tot en met 16:30 bereikbaar. Je kunt ons telefonisch, via de mail, chat of WhatsApp bereiken op 085 8085 030.

 

Anderen bekeken ook:

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×