Mat glas

Daan
21 mei 2019

Tegenwoordig is het bij Toelevering Online mogelijk houten kozijnen met mat glas te bestellen. Mat glas wordt vaak toegepast om inkijk te voorkomen. Met de toevoeging van mat glas hebben wij nu meer dan zes verschillende soorten glas. Ben je benieuwd naar de eigenschappen van deze nieuwe soort glas? Daan legt het je in onderstaande blog uit.

Toepassing van matglas

Mat glas wordt ook welk melkglas genoemd en beschermt tegen inkijk van buitenaf, maar geeft het daglicht wel de kans om naar binnen te ‘strijken’. Bij isolerende beglazing die uit verschillende glaslagen bestaat, wordt er op één van de glaslagen matglas toegepast. Een van de glaslagen wordt voorzien van een laag satijn, die zorgt voor de zachte uitstraling van het glas.

Lichtdoorlatend en tóch privacy

Dat is de functie van matglas. Het glas is ondoorzichtig, maar laat voldoende licht door voor een ruimtelijke werking. In sommige situaties is mat glas gewenst. Voordeuren en wc-raampjes zijn voorbeelden waarbij daglicht wel naar binnen mag komen, maar volledige doorkijk is niet altijd gewenst. Een deur met mat glas is bijvoorbeeld een uitstekend esthetisch element in een woning of kantoor.

Welk type glas kies jij?

Bij Toelevering Online hebben we verschillende soorten typen glas, bij het kopen van een houten kozijn kun je kiezen voor een onbeglaasd of beglaasd kozijn. Je hebt de keuze om het glas in het kozijn mee le laten leveren of het volledig af te laten kitten. Bij jouw maatwerk kozijn heb je de keuze uit verschillende soorten typen glas. Naast mat glas heb je nog meer soorten glas waar je uit kunt kiezen. Namelijk dubbele beglazing, triple beglazing en glas met roeden. Lees in de blog van Mark meer.

Start direct met samenstellen

Direct samenstellen

Kun je niet wachten het samenstellen van jouw project? Stel je project eenvoudig samen in onze configurator. Start hier direct met jouw eigen project samen met mat glas. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met een van onze collega’s. De klantenservice van Toelevering Online beantwoord namelijk graag jouw vraag over onze verschillende soorten glas. Op werkdagen zijn wij te bereiken van 08.00 tot 22.00 uur via onze chat, mail telefoon of WhatsApp. (085 8085 030)

Toelevering Online levert zijn kozijnen door heel Nederland, dus ook in Amsterdam, Alkmaar, Rotterdam, Apeldoorn, Breda, en Eindhoven. Bekijk snel de mogelijkheden en bestel één van onze mooie kozijnen!

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×