Nieuw: triple glas

Daan
6 mei 2019

Tegenwoordig is het bij Toelevering Online mogelijk om triple glas te bestellen voor jouw houten kozijnen. Triple glas heeft veel verschillende voordelen triple glas zorgt namelijk voor extra isolatie en dat scheelt in de portemonnee. Ben je benieuwd naar de eigenschappen van het triple glas? Daan legt het je uit in deze blog!

Eigenschappen triple glas

Triple glas is een dikkere ruit en daardoor is dikker raam en deurhout noodzakelijk voor het kunnen verwerken van Triple glas. Daarom worden ramen 84 mm dik in plaats van 69 mm. De deuren worden 67 mm dik in plaats van 54 mm. De diepte van het kozijnhout blijft 114 mm. Hierdoor veranderd de maat niet bij vast glas vakken.

Mogelijkheden glas houten kozijnen

De beglazing van onze houten kozijnen wordt altijd van binnenuit geplaatst en opgesloten door middel van glaslatten. Je kunt bij Toelevering Online verschillende soorten glas selecteren. Op dit moment bieden we, naast standaard HR++ (dubbel glas) en veiligheidsbeglazing, dus ook HR+++ beglazing (triple glas) aan voor houten kozijnen.

HR+++ glas (4/15/4/15/4)

HR+++ beglazing heeft een hoog rendement. Beglazing wordt opgebouwd van buiten naar binnen, in dit geval 4mm glas aan de buitenzijde, een spouw van 15mm, 4mm glas in het midden en vervolgens weer een spouw van 15mm. Het glas aan de binnenzijde is 4mm. Deze opbouw garandeert een U-waarde van 0.6.

Veiligheidsglas 1-zijdig gelaagd HR+++ (5/15/4/15/44.2)

Bij 1-zijdig gelaagd glas bestaat de binnenzijde van het triple glas uit twee glasplaten van 4 mm die tegen elkaar zijn aangeplakt met daartussen een transparante folie. Wanneer het gelaagde glas breekt, zal deze dankzij de hoge hechtingsfactor van de folie niet snel opgeven. Deze doorvalveilige beglazing wordt toegepast op een verdieping waar het glas doorloopt tot de vloer en er een kans is om naar buiten te vallen. Het veiligheidsglas garandeert een U-waarde van 0.6.

Veiligheidsglas 2-zijdig gelaagd HR+++ (33.1/15/4/15/33.1)

Het 2-zijdig gelaagd triple glas heeft zowel aan de binnenzijde als buitenzijde een transparante folie tussen de twee ruiten van 3 mm. Je kan deze gelaagde letselbeperkende beglazing toepassen als de NEN 3569 van toepassing is op jouw werk. Deze beglazing is niet getest op doorval. Wij adviseren dit glas in bijvoorbeeld deuren en schuifpuien toe te passen. Bij deze producten kun je er zowel via de binnen- als buitenkant tegenaan kan vallen. Het triple 2-zijdig gelaagd glas garandeert een U-waarde van 0.6.

Isolatiewaarden triple glas

Triple glas was eerder al mogelijk bij onze kunststof kozijnen. Triple beglazing bestaat uit 3 glasbladen en 2 spouwen. De ruimte tussen de glaslagen is gevuld met Argongas. Dat levert je een lagere energierekening op. De derde glaslaag geeft een lagere U-waarde en zorgt voor extra isolatie. Je leest hier meer over de vergelijking van triple vs. dubbel beglazing.

Meer informatie over ons glas?

Onze klantenservice beantwoordt elke vraag over onze verschillende soorten glas. Zij staan op werkdagen van 08.00 tot 22.00 uur voor je klaar. Stel je vragen via onze chat, mail, telefoon of WhatsApp (085 8085 030). Hier lees je meer over onze klantenservice.

Wilt u ook een houten kozijn met triple glas? Toelevering Online levert kozijnen door heel Nederland in onder andere Friesland, Groningen, Utrecht, Zeeland en Gelderland. Bekijk snel ons assortiment!

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×