Nieuw: Uitzetramen en klepramen bij Toelevering Online

Gijs van Beek
16 mei 2018

Uitzetramen en klepramen scharnieren aan de bovenzijde, terwijl de onderzijde van het raam naar buiten uitzet. Ze zijn zeer geschikt om ruimtes te ventileren, omdat ze ook tijdens een lichte regenbui open kunnen blijven. Doordat het raam naar buiten draait, kun je de vensterbank die voor het raam zit, blijven gebruiken. Daarnaast zijn dit soort ramen goed te combineren met diverse soorten raamdecoratie, zoals gordijnen en horren. Ons assortiment bestaat uit twee typen uitzetramen: de ‘grote’ uitzetramen. Deze krukbediende ramen zijn voorzien van een meerpuntssluiting. Daarnaast hebben we de kleinere variant: het klepraam. Deze wordt geopend door middel van raamuitzetters.

Uitzetramen

Een plek waar uitzetramen vaak geplaatst worden, is bijvoorbeeld in de keuken boven het aanrecht. Hierdoor is het mogelijk om eenvoudig te luchten, zonder dat het raam over het aanrecht heen moet draaien, waar vaak spullen liggen. De bovenzijde van het raam scharniert, terwijl de onderzijde van het raam naar buiten uitzet. Deze ramen zijn voorzien van een enkele kruk, een espagnolet en een meerpuntssluiting. Met de kruk wordt de meerpuntssluiting van het raam in één handeling bediend door de espagnolet die in het raam verwerkt is. Wanneer je het raam sluit met behulp van de kruk, wordt het houten kozijn dus op meerdere punten gesloten via de meerpuntssluiting.

Eigenschappen en specificaties

 • Beslag: FUHR Multifix 300
 • Kruk: AMI
 • Minimale afmeting: 325 mm x 507 mm
 • Maximale afmeting: 1472 mm x 1471 mm
 • Voorzien van twee traploos regelbare remscharen die een stormvaste vergrendeling garanderen
 • Geteste inbraakwerendheid door SKG/SHR/SKH volgens NEN 5096 voor weerstandklasse 2 (SKG**)

Klepramen

Klepramen zijn de kleinere variant van de hiervoor genoemde uitzetramen. Deze ramen kunnen veel kleiner uitgevoerd worden, waardoor ze vaak gebruikt worden in ruimten die geventileerd moeten worden. Je ziet deze ramen vaak terug boven achterdeuren en tuindeuren. Bij deze ramen passen we raamuitzetters van het merk AXA toe. Hoeveel uitzetijzers er in het raam moeten worden geplaatst, wordt bepaald door de breedte van het raam. Om het houten kozijn inbraakwerend te maken, worden er scharnieren met dievenklauwen toegepast. Daarnaast worden er veiligheidsraamuitzetters gebruikt.

Eigenschappen en specificaties

 • Scharnieren: AXA easyfix met dievenklauwen
 • Raamuitzetters: veiligheidsraamuitzetters van het merk AXA
 • Minimale afmeting: 350 mm x 271 mm
 • Maximale afmeting: 1500 mm x 576 mm
 • Maximale ventilatie-opening: 160 mm
 • Traploos instelbaar met 3 preferente standen voor optimale ventilatie
 • Afsluitbaar en afleesbaar via rood/wit indicator

Sapeli mahonie raamhout

Zowel de uitzetramen als de klepramen worden vervaardigd uit Sapeli mahonie hout. De keuze voor deze houtsoort is gebaseerd op resultaten van grondig onderzoek. Enkele voordelen van dit hout zijn dat het relatief weinig kleurverschil laat zien en dat het zich goed laat bewerken, maar toch goed bestand is tegen mechanische beschadigingen. Meer informatie over dit onderzoek lees je in onze blog over waarom wij voor mahonie hout hebben gekozen.

Uitzetramen en klepramen bestellen bij Toelevering Online

Wil je een nieuw uitzetraam of klepraam kopen? Bij Toelevering Online kun je kiezen uit naar buitendraaiende uitzetramen op de productpagina. Hier kun je kiezen uit verschillende modellen, waarbij je de maatvoering en eventuele extra opties zelf kunt kiezen. Daarnaast is het mogelijk om je eigen kozijn samen te stellen via de configurator. In vier simpele stappen ontwerp je dan je eigen maatwerk raamkozijn.

Hulp nodig bij het kiezen van het juiste kozijn voor jouw project?

Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste kozijn voor jouw project? Het professionele team van Toelevering Online helpt je graag verder. Neem contact met ons op voor meer informatie over welk kozijn geschikt is voor jouw project.

De uitzetramen en klepramen van Toelevering Online worden geleverd op locatie door heel Nederland. Je hoeft ze dus niet zelf eerst op te halen en de ramen kunnen vanaf 5 werkdagen al geleverd worden. Toelevering Online levert in de plaatsen Leeuwarden, Alkmaar, Emmen, Almere tot aan Venlo en Breda.

Anderen bekeken ook:

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×