Subsidie voor nieuwe kozijnen beschikbaar

Subsidie voor nieuwe kozijnen beschikbaar
31 oktober 2019

Als je vanaf 15 augustus 2019 minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen voor jouw woning hebt genomen, heb je misschien recht op de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Zo’n maatregel kan bijvoorbeeld het vervangen van enkel glas door dubbel of triple glas zijn en het plaatsen van isolerende kozijnen. Lees hier meer over de subsidieregeling.

Voorwaarden subsidie

Om woningeigenaren en bewoners te stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen is er vanuit de overheid een bedrag van 84 miljoen euro beschikbaar gesteld. Je komt in aanmerking voor de subsidie als je in de periode van 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020 minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoert. Let op: het moet hierbij om een bestaande woning gaan én de verbouwing moet worden uitgevoerd door een KVK-geregistreerd bouwbedrijf. Als je zelf de maatregelen uitvoert of het betreft een uitbouw of nieuwbouw, dan heb je helaas geen recht op subsidie.

Energiebesparende maatregelen

De subsidie van maximaal € 10.000 per woning geldt op de volgende maatregelen:

  • Het vervangen van enkel glas door minimaal HR++ glas met een maximale U-waarde van 1,2
  • Het vervangen van enkel glas door triple glas in combinatie met een (nieuw) isolerend kozijn
  • Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie
  • Gevelisolatie

Subsidie voor enkel glas vervangen

Alle kozijnen van Toelevering Online zijn isolerend en wanneer we deze beglaasd leveren, bevatten ze minimaal HR++ glas. HR++ glas heeft een U-waarde tussen de 1,2 en 0,9. Je kunt ook voor HR+++ glas kiezen, dit glas heeft zelfs een U-waarde van 0,8 of lager. Triple glas heeft een nog lagere U-waarde, waardoor je hiermee nog meer energie bespaart. Om in aanmerking te komen voor de subsidie is het wel belangrijk dat je naast triple glas ook een (nieuw) isolerend kozijn aanschaft én nog een tweede energiebesparende maatregel uitvoert. Ook als je enkel glas door HR++ of HR+++ glas vervangt, is het voor de subsidie noodzakelijk om nog een besparende maatregel te treffen.

Meer informatie over de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Ga je voor nieuwe isolerende kozijnen en glas met een lage U-waarde? Bij Toelevering Online stel je je kozijnen eenvoudig zelf samen in de configurator. In onze blog ‘Wanneer kies je voor welk soort glas?’ lees je meer over de verschillende energiebesparende glassoorten. Heb je nog vragen over de subsidie of wil je weten hoe je de subsidie aanvraagt? Kijk dan op Rvo.nl. Voor vragen over onze kozijnen en glassoorten, kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Anderen bekeken ook:

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×