Verschil tussen vlak en verdiept profiel

Daan
18 juni 2020

De uitstraling van een kozijn wordt medebepaald door het profiel. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het profiel van het kozijn. Zo kun je kiezen voor een vlak of verdiept profiel. Dit geldt voor zowel kunststof als houten kozijnen. Ben je van plan de kozijnen te vernieuwen en ben je benieuwd naar het verschil tussen een vlak en verdiept profiel? In deze blog leggen wij het verschil tussen beide profielen uit!

Wat is een profiel?

Om een juist profiel te kiezen voor het kozijn is het belangrijk om te weten wat een profiel precies is. Profielen zijn de losse onderdelen waaruit een kozijn bestaat. Deze losse onderdelen worden in elkaar gezet waardoor zich een compleet kozijn vormt. Eenvoudig gezegd is het profiel dus een onderdeel van het kozijn. Tegenwoordig bestaan er verschillende soorten profielen die stuk voor stuk een andere impact hebben op de werking en de kostprijs van het kozijn.

Vlak profiel

Wereldwijd wordt een vlak profiel het meest gebruikt. In tegenstelling tot het verdiepte profiel is het vlakke profiel meer blokvormig. Hierdoor wordt het kozijn optisch wat kleiner en ziet de gevel er als geheel vlakker en strakker uit. In Nederland worden vlakke profielen voornamelijk toegepast bij kantoorpanden. Daarnaast worden woningen waar voorheen aluminium kozijnen in zaten vaak vervangen door een vlak profiel. Dit komt omdat een aluminium kozijn vaak niet zo diep is. Een vlak profiel is vaak goedkoper ten opzichte van een verdiept profiel en geeft een strakke uitstraling aan het gebouw. Als het gaat om de technische waarden en isolatiewaarden verschilt een vlak profiel niet veel van een verdiept profiel.

Verdiept profiel

In Nederland zijn kozijnen vaak groter dan in het buitenland. Hierdoor zijn de kozijnen volledig in het zicht. Dit is dan ook de reden dat er kozijnen met een verdiept profiel zijn ontworpen. Bij kozijnen met een verdiept profiel zit het raam een stuk naar binnen ten opzichte van de buitenkant. Kozijnen met een verdiept profiel worden veel gebruikt in renovatieprojecten en nieuwbouwprojecten. Het verdiepte profiel komt overeen met het traditionele houten kozijnprofiel. Het geeft een authentieke en luxere uitstraling aan uw woning en sluit goed aan bij de meeste Nederlandse bouwstijlen. Omdat er bij een verdiept profiel meer materiaal nodig is, is de prijs ook wat hoger dan bij een vlak profiel.

Stel je eigen kozijn samen!

De kozijnen van Toelevering Online zijn altijd op maat gemaakt. In onze online configurator stel je gemakkelijk jouw kozijn op maat samen. Via de configurator voer je de maten in, geef je je wensen aan en krijg je meteen de bijpassende prijzen te zien aan de hand van de opties die jij kiest. Ook maak je via de configurator de keuze uit een vlak of verdiept profiel. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor onze standaardproducten en daarbij de keuze maken tussen een vlak of verdiept profiel.

Welk profiel kan ik het best kiezen?

Voor welk profiel je het best kunt kiezen hangt af van jouw mogelijkheden en wensen. Aan de hand van deze informatie kunnen wij je adviseren over het type profiel die het beste op jouw wensen aansluit. De prijs en kwaliteit houden wij hierbij in het oog. Neem contact op en wij geven je graag een gepast advies.

Anderen bekeken ook:

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×