Harmonicadeuren

Vouwwand versus 3-delige schuifpui

Niek
18 januari 2021

Een aluminium vouwwand en een 3-delige schuifpui worden vaak voor hetzelfde aangezien. Het klopt dat er veel overeenkomsten zitten tussen een vouwwand en een 3-delige schuifpui, alleen zit er ook wel degelijk een verschil tussen beide. In deze blog kijken wij naar de overeenkomsten en verschillen tussen een vouwwand en een schuifpui. Ook benoemen we de voordelen van een 3-delige schuifpui en een vouwwand! Lees snel verder.

Vouwwand en schuifpui

Bij zowel een vouwwand als een 3-delige schuifpui betrek je binnen een handomdraai je tuin bij de woonruimte. Het zorgt voor meer lichtinval waardoor je leefruimte optisch groter lijkt. Ook is de overgang naar de tuin mooier en gaat er weinig ruimte in de tuin verloren. Het grootste verschil tussen een vouwwand en een 3-delige schuifpui, is dat bij de 3-delige schuifpui de panelen langs elkaar heen schuiven om doorgang vrij te maken. Bij een vouwwand ‘vouw’ je de wand naar binnen.

Voordelen 3-delige schuifpui

De 3-delige schuifpui is, zoals de naam het al aangeeft, in drie delen verdeeld. Je hebt de keuze om de opening rechts, links of in het midden te plaatsen, de opties zijn verschillend per profiel. Hierdoor is de 3-delige schuifpui geschikt voor elke situatie. Tegenwoordig kunnen de materialen van schuifpuien hoger en breder worden dan voorheen. Dit zorgt ervoor dat de schuifpui niet te opvallend is in de woning. Een ander belangrijk voordeel van een 3-delige schuifpui is dat deze erg gemakkelijk te bedienen is. Ook wanneer je er geen ervaring mee hebt, is de schuifpui met één enkele handgreep te bedienen. Een schuifpui biedt hierdoor dagelijks gebruiksgemak en comfort.

Voordelen schuifpui ten opzichte van vouwwand

Het grootste voordeel van een 3-delige schuifpui ten opzichte van een vouwwand is dat je geen ruimtelijke beperking hebt met een schuifpui. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met draaiende deuren of de ruimte die je bij een opengevouwen wand nodig hebt. Eerder in deze blog werd het voordeel van de grote oppervlaktes van een schuifpui benadrukt. In vergelijking tot een vouwwand is een schuifpui door deze grote oppervlaktes bijna onzichtbaar te maken. Je kunt ook kiezen voor een 2-delige schuifpui. Dit maakt de schuifpui nóg onzichtbaarder.

Voordelen vouwwand

Bij Toelevering Online bieden we naast schuifpuien ook vouwwanden aan. In ons assortiment gaat een vouwwand onder de naam harmonicadeur. De naam harmonicadeur stamt af van de wijze waarop je de deur in elkaar vouwt. Het grootste voordeel van een harmonicadeur is dat je deze volledig open kunt vouwen, je kunt hierbij een grotere opening creëren dan het geval is bij een schuifpui. Daarnaast heeft een harmonicadeur een moderne en strakke uitstraling en is het daarmee een echte toevoeging aan je woning. Je hebt bij onze harmonicadeuren daarnaast de keuze om te kiezen voor een vaste loopdeur of meevouwende loopdeur. Onze harmonicadeuren bieden we aan in het Reynaers en Aluprof aluminium profiel.

Een schuifpui naar wens

Een schuifpui biedt dus vele voordelen, ook ten opzichte van een vouwwand. Het is een verrijking voor je woning! Bij Toelevering Online kun je zelf je een kunststof 3-delige schuifpui samenstellen, geheel naar wens. Dit kan gemakkelijk en snel via onze online configurator. Je kunt hierbij zelf de gewenste maten invoeren.

Interesse?

Heb je vragen, wil je meer weten of heb je advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op via 085-8085030, [email protected] of via WhatsApp. Wij helpen je graag verder!

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×