Wanneer moet ik veiligheidsglas toepassen?

Wij passen standaard gelaagd veiligheidsglas toe wanneer er de kans bestaat op doorvallen, zoals op de begane grond van een woning of in een appartement. 

Veiligheidsglas bestaat uit minimaal twee glasplaten, waartussen een of meerdere zachte kunststof folies worden geplaatst. Deze folie zorgt ervoor dat het glas bij elkaar wordt gehouden wanneer het glas breekt. Hierdoor ontstaan er geen gevaarlijke scherven, wat het risico op ernstig letsel bij doorvallen sterk vermindert. Tevens is het toepassen van veiligheidsglas in sommige gevallen verplicht, omschreven in de normen NEN 3569 en NEN 6702.

Je hebt de keuze uit 1-zijdig en 2-zijdig veiligheidsglas. Bij 1-zijdig gelaagd HR+++ veiligheidsglas bestaat de binnenzijde van het triple glas uit twee glasplaten van 3 mm die tegen elkaar zijn aangeplakt met daartussen een transparante folie. De folie heeft een hoge hechtingsfactor waardoor het glas niet snel opgeeft bij een breuk. Bij 2-zijdig gelaagd HR+++ glas heeft zowel de binnenzijde als de buitenzijde een transparante folie tussen de twee ruiten van 3 mm. Dit glas adviseren wij in bijvoorbeeld deuren en schuifpuien toe te passen, omdat daar zowel binnen als buiten de kans op doorvallen bestaat.

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×