Triple glas vs dubbel glas

Je hebt bij Toelevering Online de mogelijkheid om je maatwerk kozijnen met triple of dubbel glas te laten leveren. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen? Ben je nieuwsgierig naar de eigenschappen van beide typen glas? Jelte vertelt je er in deze blog meer over.

Mogelijkheden glas kunststof en hout

Je kunt kiezen voor een beglaasd of onbeglaasd kozijn. Kies je voor beglazing, dan leveren we bij Toelevering Online het glas direct met het kunststof of houten kozijn mee. Bij het vervangen van je kozijnen is het ook verstandig om te kijken naar de mogelijkheden op het gebied van glas. Enkel glas is niet meer van deze tijd en daarom leveren wij standaard HR++ (dubbel glas), HR+++ beglazing en daarnaast ook veiligheidsbeglazing. 

Hoogrendement glas wordt steeds vaker toegepast. Dit glas is goed voor het klimaat en het wooncomfort. Het glas heeft een dun isolerend metaallaagje aan de binnenzijde van een van de glasplaten en de spouw kan eventueel gevuld zijn met edelgas. Bij Toelevering Online leveren wij onze kozijnen standaard met HR-beglazing. Lees hier meer over de verschillende mogelijkheden. Denk bij het samenstellen van je kozijnen ook aan voldoende ventilatie. Voeg bijvoorbeeld ventilatieroosters toe aan jouw maatwerk kozijn als de woning hierom vraagt.

Triple vs. dubbele beglazing

Naast dubbel glas leveren wij tegenwoordig ook triple beglazing voor zowel onze kunststof kozijnen als de houten kozijnen. Waarom zou je voor triple glas gaan in plaats van dubbel glas? De derde glaslaag van triple glas zorgt voor extra isolatie en een lagere U-waarde. Hoe lager, hoe beter! De dikte van de glaslagen verschillen, zie onderstaande tabel. Let op: de opbouw is altijd genoteerd van buiten naar binnen. Lees hier meer over de opbouw van het glas.

Meer informatie over de verschillende soorten glas?

Ons professionele team op de klantenservice staat elke werkdag van 08.00 tot 22.00 uur voor je klaar en beantwoorden graag je vragen. Op zaterdag zijn wij te bereiken van 09.00 tot 16.30 uur, via de telefoon (0548 – 535 315), chat, WhatsApp en mail!

De kozijnen van Toelevering Online worden geleverd door heel Nederland. Bijvoorbeeld de provincies Noord-Holland, Gelderland, Groningen, Utrecht en Overijssel.

Neem direct contact op

Bestel je maatwerk kozijnen bij Toelevering Online

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×