Aluminium harmonicadeuren

Aluminium harmonicadeuren op maat bestellen? Met een harmonicadeur maak je in een handomdraai de verbinding tussen jouw tuin en woning. Doordat de deuren in elkaar ‘vouwen’ wordt een harmonicadeur ook wel vouwwand of vouwmuur genoemd. Stel de aluminium harmonicadeuren simpel en snel op maat samen in onze configurator.
Harmonicadeuren op maat

Een nieuwe harmonicadeur bestellen

Het heeft natuurlijk een reden dat aluminium harmonicadeuren momenteel populair zijn. Harmonicadeuren bieden verschillende voordelen en die zetten we hieronder op een rijtje:

 • – De verbinding tussen je woning en tuin wordt nog krachtiger
 • – Het grote glasoppervlak zorgt voor meer licht in de woning
 • – Het grote glasoppervlak geeft het gevoel van ruimte
 • – Optimaal gebruik maken van ruimte door compact systeem
 • – Het heeft een luxe uitstraling
 • – Het is mogelijk om een grote opening te maken in de gevel
 • – Aluminium is sterk, kleurvast en duurzaam

In vergelijking met tuindeuren en schuifpuien zijn er ook nadelen. De grote opening is bijvoorbeeld lastig dicht te maken met horren, waardoor insecten sneller de woning betreden. Daarnaast is de isolatie van de woning iets minder in vergelijking met woningen met tuindeuren en schuifpuien, maar door de mogelijkheid tot HR++ dubbel glas of HR+++ triple glas heb je alsnog een wand met zeer goede isolatiewaarden.

Naar de configurator
3-delige, 4-delige, 5-delige of 6-delige harmonicadeuren

Bepaal het aantal delen

In ons aanbod vind je verschillende harmonicadeuren en heb je de keuze uit een 3-, 4- en 5-delige vouwwanden. Hoeveel delen heb je nodig? Het aantal benodigde delen hangt af van de breedte van de wand. Des te breder de gevelopening, des te meer delen je nodig zult hebben. Bekijk het onderstaande overzicht om te bepalen welk product het beste aansluit bij jouw klus:

 • 3-delige harmonicadeur Aluprof MB-86 Fold Line: minimaal 2400 mm en maximaal 3172 mm breed
 • 4-delige harmonicadeur Aluprof MB-86 Fold Line: minimaal 3272 mm en maximaal 4172 mm breed
 • 5-delige harmonicadeur Aluprof MB-86 Fold Line: minimaal 3972 mm en maximaal 5172 mm breed.
 • 6-delige harmonicadeur Aluprof MB-86 Fold Line: minimaal 5110 mm en maximaal 6110 mm breed.

Voor de harmonicadeuren met het Aluprof MB-86 Fold Line profiel is de minimale hoogte 2200 mm en de maximale hoogte 2500 mm.

Aluminium harmonicadeuren van Toelevering Online

Toelevering Online heeft aluminium harmonicadeuren van Aluprof. De kozijnprofielen van de harmonicawanden zijn het Aluprof MB-86 Fold Line profiel. De Aluprof MB-86 profielen hebben een moderne uitstraling en beschikken over goede technische parameters, de isolatie waarde bedraagt 2,0 W/(m²K)*. Wij passen standaard dubbelzijdig gelaagd veiligheidsglas toe op onze harmonicadeuren, gezien de kans op doorvallen.

Wil je meer weten over het Aluprof MB-86 kozijnprofiel? Bekijk dan de productinformatiepagina!

Compleet inclusief hang- en sluitwerk

Wij leveren onze vouwwanden inclusief het benodigde hang- en sluitwerk.

Vouwwand en schuifpui

Bij zowel een vouwwand als een schuifpui betrek je binnen een handomdraai je tuin bij de woonruimte. Beide zorgen voor meer lichtinval waardoor je leefruimte optisch groter lijkt. De overgang naar de tuin is mooier en gaat er weinig ruimte in de tuin verloren. Waar zit het voornaamste verschil tussen de vouwwand en schuifpui? Het grootste verschil tussen een vouwwand en schuifpui, is dat bij een schuifpui de panelen langs elkaar heen schuiven om doorgang vrij te maken. Bij een vouwwand ‘vouw’ je de wand naar binnen.

Voordelen van een vouwwand en schuifpui

Het grootste voordeel van een schuifpui ten opzichte van een vouwwand is dat je geen ruimtelijke beperking hebt met een schuifpui. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met draaiende deuren of de ruimte die je bij een opengevouwen wand nodig hebt.

In ons assortiment gaat een vouwwand onder de naam harmonicadeur. De naam harmonicadeur stamt af van de wijze waarop je de deur in elkaar vouwt. Het grootste voordeel van een harmonicadeur is dat je deze volledig open kunt vouwen, je kunt hierbij een grotere opening creëren dan het geval is bij een schuifpui. Daarnaast heeft een harmonicadeur een moderne en strakke uitstraling en is het daarmee een echte toevoeging aan je woning.

Beide kennen dus voordelen en nadelen, welke het beste aansluit bij jouw klus hangt af van de wensen. Ongeachte je keuze, je bestelt het simpel en snel bij Toelevering Online!

Bereken de prijs voor jouw aluminium vouwwand!

Je kunt eenvoudig online de prijs berekenen voor jouw aluminium glazen vouwwanden. In de configurator geef je gemakkelijk jouw voorkeuren aan, Door de maatvoering en de eigenschappen van jouw harmonicadeur toe te voegen, berekenen wij direct de prijs en levertijd. Zo weet je meteen waar je aan toe bent en hoef je geen offerte aan te vragen. Stel samen en bereken direct de prijs voor jouw aluminium harmonicadeur!

Vragen of hulp nodig?

Heb je vragen of onze hulp nodig? De klantenservice van Toelevering Online staat voor je klaar. Onze specialisten vertellen je graag meer over onze aluminium harmonicadeuren en helpen je met het maken van de juiste keuzes. Wij zijn bereikbaar per telefoon, mail, chat en via WhatsApp.