Bestel simpel en snel

Hoe bestel je een houten deur op maat?

Hoe werkt het?

Het werkt heel erg simpel. In slechts een aantal stappen heb jij een houten deur op maat samengesteld en weet je direct jouw prijs!

 1.     Geeft de maatvoeringen op en bepaal de scharnierzijde (links of rechts)
 2.     Bepaalt welke muuraansluiting (sponning) je nodig hebt
 3.     Kies het profiel en daarmee de houtsoort
 4.     Kies de kleur voor jouw houten deur en kozijn
 5.     Kies of jij de deur beglaasd of onbeglaasd wil hebben en selecteer het gewenste glas.

Wij berekenen direct een prijs voor de door jou samengestelde houten deur en je bent klaar om te bestellen!

Naar de configurator
Compleet geleverd

Houten deur inclusief kozijn en beslag

Wij leveren al onze houten deuren inclusief kozijn en beslag. Je ontvangt dus een compleet kozijn inclusief houten deur. Je hoeft het enkel nog te plaatsen. De houten deuren leveren wij inclusief cilinders, sloten en deurgarnituur. Al ons hang- en sluitwerk/beslag voldoet aan het SKG** keurmerk en Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Welk beslag wordt toegepast is afhankelijk van het gekozen profiel en de gekozen deur. Wil je graag weten welk beslag wordt toegepast? Raadpleeg dan de productinformatie voor houten kozijnen.

Wil jij alleen het deurkozijn bestellen? Dat kan ook! Je kunt bij ons een los voordeur kozijn of achterdeur kozijn bestellen. Als je bijvoorbeeld een bestaande houten achterdeur of voordeur hebt die nog in goede staat is kun je ervoor kiezen om alleen het houten deurkozijn te vervangen.

Voorkom irritatie

Voorkom klemmende houten deuren

Klemmende deuren zijn voor veel mensen een grote irritatiefactor. Voorkom daarom dat je deuren gaan klemmen met de volgende tips.

Meet de diagonalen van het kozijn op
In de onderstaande afbeelding zie je dat de lengte van lijn A (van de linker bovenhoek naar de rechter onderhoek) gelijk dient te zijn aan de lengte van lijn B (van de linker onderhoek naar de rechter bovenhoek). Hebben beide lijnen dezelfde lengte? Dan staat het kozijn haaks en sluiten de deuren zoals het hoort.

De lengte van lijn A dient gelijk te zijn aan de lengte van lijn B.

 • Laat je deuren in het kozijn gemonteerd zitten:
  Wanneer je je kozijn stelt en verandert aan de constructie, kun je je deuren het beste in het kozijn gemonteerd laten zitten. Tijdens het stellen controleer je of de naad tussen de beide deuren gelijk is en controleer je of de naad aan de boven- en onderzijde ook van gelijke grootte is. Voorkom situaties zoals in de onderstaande foto.
 • Meet je kozijnen nauwkeurig op
  Ga zorgvuldig te werk bij het inmeten van je houten deur met kozijn. Heb je hier geen ervaring mee? Lees dan onze blog met inmeettips.

Soorten houten deuren

Bij Toelevering Online kun je terecht voor verschillende soorten houten deuren. Wij hebben onder andere houten voordeuren, houten draaikiepdeuren, houten tuindeuren en houten buitendeuren. Jij geeft aan welke deur je wilt ontvangen en wij maken de perfecte houten deur voor jouw project! Kies jij voor openslaande deuren voor veel lichtinval en een mooie verbinding naar de tuin of wil je liever een dichte achterdeur van hout? Het kan allemaal!

Hardhouten deuren

Onze houten deuren en kozijnen zijn gemaakt van hardhout of milieuvriendelijk naaldhout. Hardhout is erg populair voor buitendeuren en gaat erg lang mee. Het hardhout dat wij gebruiken voor onze deuren en kozijnen is FSC en KOMO gecertificeerd.

Onze hardhouten deuren hebben uitstekende isolatiewaarden. Kies jij voor een houten voordeur dan passen wij een geïsoleerde deurplaat toe voor een goede isolatie.

Onderdorpels bij houten deuren

Onze houten deuren met kozijn worden veelal geleverd met een onderhoudsvrije DTS dorpel. Deze zwarte, laagreliëf kunststof onderdorpels zijn van zeer hoge kwaliteit. Wij plaatsen geen houten onderdorpels op het peil om houtrot te voorkomen en een lange levensduur te garanderen. Weten welke onderdorpel wij toepassen? Bekijk de specificaties van het product wat je aan het samenstellen bent of neem contact met ons op, wij helpen je graag.

Houten deuren met glas

Je kunt bij ons jouw houten deur op maat laten maken inclusief beglazing. We bieden hiervoor verschillende mogelijkheden waaronder HR++ glas en triple glas (HR+++). Veiligheidsglas en mat glas behoren ook te de mogelijkheden. Wil je jouw houten deur onbeglaasd bestellen? Geen probleem, ook dit is mogelijk. Wij leveren dan wel de glaslatten mee.

Nog veel meer aanbod bij Toelevering Online

Naast houten deuren op maat kun je bij ons ook terecht voor veel meer kozijnen, deuren en schuifpuien. Wil jij bijvoorbeeld liever kunststof toepassen? Bekijk dan onze kunststof deuren op maat, kunststof schuifpuien en/of kunststof kozijnen op maat.

Heb je liever houten kozijnen en deuren? Bekijk dan eens onze houten kozijnen of houten schuifpuien. Wij bieden volop mogelijkheden. Bereken jouw prijs gemakkelijk en snel online en bestel!