Ramen

Ramen worden in de volksmond vaak verward met kozijnen. Het verschil tussen een raam en een kozijn is dat het kozijn slechts een frame is. Het raam is het bewegende deel binnen dat frame. Hetzelfde geldt voor een deur, deze bevindt zich ook binnen een frame.

Wij verkopen bij Toelevering Online verschillende soorten en maten ramen. Je kunt kiezen voor hout, aluminium of kunststof. Er zijn in een bepaald kozijn verschillende soorten ramen mogelijk. Denk hierbij aan houten draaikiepramen, kunststof raamkozijn draaikiep, naar binnen of naar buiten draaiende ramen, houten draairamen en uitzetramen, en de aluminium varianten.Zelf jouw ramen bestellen?

Wil je direct aan de slag met het bestellen van jouw ramen? Je kunt jouw maatwerk kozijnen online eenvoudig samenstellen. Je kunt een standaard model kiezen van onze productpagina, deze staan al voor je klaar. Hier hoef je alleen nog maar de maten door te geven. Ook kun je bij Toelevering Online zelf jouw kozijn samenstellen in de online configurator. Je gegevens blijven bewaard als je een account hebt aangemaakt, zodat je de bestelling later op een gewenst moment definitief kunt maken. Als je je bestelling hebt geplaatst, worden jouw ramen in een van onze deskundige fabrieken geproduceerd. Ten slotte leveren onze professionele transporteurs jouw ramen graag bij je af. De levering is mogelijk op de dag en het tijdstip naar keuze. De snelst mogelijke levertijd voor de houten en kunststof ramen is al vanaf 5 werkdagen!

Houten ramen

Onze houten ramen worden allemaal vervaardigd uit geoptimaliseerd Sapeli Mahonie hout. Dit is een hardhoutsoort die relatief weinig kleurverschil toont in de loop der jaren. Mahoniehout is uitstekend bestand tegen mechanische beschadigingen en laat zich goed bewerken. Onze houten ramen bevatten weinig houtnerven en -poriën en dit zorgt voor gladdere kozijnen. Je kunt bij Toelevering Online kiezen uit verschillende soorten houten raamkozijnen en ramen: uitzetramen, draairamen, vast glas raamkozijnen en draaikiepramen. Alle houten ramen zijn op maat te maken, zo zijn er voor ieder project de perfecte ramen verkrijgbaar.

Kunststof ramen

Grote voordelen van kunststof kozijnen zijn dat ze een hele lange levensduur hebben en dat ze onderhoudsarm zijn. Hierdoor heb je jarenlang plezier van jouw kunststof ramen. Alle kunststof kozijnen bevatten een meerkamersysteem en zijn mede hierdoor uitstekend geïsoleerd. De kunststof draaikiep raamkozijnen van Toelevering Online zijn voorzien van een meerpuntsvergrendeling en draaien naar binnen. Wat een groot voordeel is van onze kunststof kozijnen, is dat ze beschikken over een zomer- en winterstand. Hiermee kan het raam in de zomer verder geopend worden dan in de winter, zodat het lekker doortocht. In de winter kan het raamkozijn een klein stukje gekiept worden, hierdoor wordt de ruimte wel geventileerd, maar wordt het niet te koud in de ruimte.

Aluminium ramen

Toelevering Online biedt naast houten en kunststof ook hoogwaardige aluminium ramen aan. Ze hebben bijvoorbeeld een strakke en moderne uitstraling. Daarbij zijn aluminium kozijnen ook onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Ze hebben een goede inbraakwerendheid en bieden een goede isolatie.

Naar binnen draaiende ramen bij Toelevering Online

Naar binnen draaiende ramen die op een kiepstand gezet kunnen worden, worden ook wel kiep-, draaikiep- of kantelramen genoemd. Deze kunnen volledig geopend worden of op een kiepstand worden gezet. Een voordeel van naar binnen draaiende ramen is dat het eenvoudig is om een raam van binnenuit de wassen. Dat is vooral handig wanneer het raam op een plek zit die vanaf de buitenkant lastig te bereiken is. Een ander voordeel is dat er aan de buitenkant van de ramen een hor geplaatst kan worden, zodat muggen en vliegen buiten blijven. Een draaikiep raam is ook relatief inbraakveilig. Je kunt het raam op de kiepstand zetten, waardoor je je ruimte kunt ventileren. Het raam kan echter pas helemaal geopend worden wanneer het raam helemaal dicht is geweest en de greep 90 graden gedraaid is.

Naar buiten draaiende ramen bij Toelevering Online

Ramen die naar buiten draaien zijn handig wanneer je weinig ruimte hebt in huis. In sommige ruimtes is niet voldoende ruimte om een raam naar binnen open te draaien. Het kan ook zo zijn dat je raambekleding in de weg zit wanneer het raam naar binnen draait. In dat geval is een naar buiten draaiend raam een ideale oplossing. Onze naar buiten draaiende ramen worden met een remschaar geleverd. Dit houdt in dat het raam naar buiten geopend kan worden en op iedere gewenste stand (traploos) vastgezet kan worden door de greep op het raam te verdraaien.

Geschikte ramen kiezen voor je woning

Welk soort ramen je het beste kunt kiezen, hangt van verschillende factoren af. Eén van die factoren is de wind. Woon je in een gebied met veel wind? Dan is het verstandig om naar binnen draaiende ramen te kiezen, omdat de wind dan geen vat kan krijgen op jouw raam. Woon je in de stad en heb je een kleinere ruimte? Dan zijn naar buiten draaiende ramen juist weer een geschikte oplossing.

Meer informatie over ramen bij Toelevering Online

Ga je voor het eerst houten, kunststof of aluminium ramen bestellen voor je eigen woning? Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om de juiste keuzes te maken. Wij staan graag voor je klaar om je te helpen! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over ramen.

Direct contact opnemen


Niek Wopereis van Toelevering Online
Bij Toelevering Online vind je meerdere soorten ramen. Kies jouw raam via de productpagina of configureer je eigen maatwerk raam. Niek Wopereis Productpagina Configurator
menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×