Simpel en snel

Stel je eigen houten kozijnen samen

Toelevering Online heeft een zeer divers aanbod deurkozijnen en raamkozijnen met standaardafmetingen. Wil je toch liever een andere afmeting? Geen probleem! In de online configurator stel je je eigen kozijnen samen. Het is mogelijk om zelf extra opties toe te voegen, zodat de houten kozijnen precies worden zoals jij voor ogen hebt.

Geleverd waar en wanneer je wilt

Inclusief beglazing te bestellen

Bij Toelevering Online bieden we je de mogelijkheid om je houten kozijnen te bestellen inclusief glas. Je hebt veel verschillende mogelijkheden voor de beglazing. Je kunt kiezen voor Triple glas (HR+++), HR++ glas, mat glas, glas met roeden en veiligheidsglas.

De mogelijkheden worden weergegeven bij het samenstellen van het kozijn. De kozijnen worden van binnenuit beglaasd. Dit komt de inbraakwerendheid ten goede en zorgt voor een strakkere uitstraling. Bestel je de houten kozijnen liever onbeglaasd? Geen probleem. Wij leveren dan wel de glaslatten mee.

Wil jij jouw woning een nostalgische of klassieke uitstraling geven? Dan bieden roeden voor jou de perfecte oplossing! Bij Toelevering Online kun je jouw houten kozijnen voorzien van roeden. Advies nodig? Lees dan ook ons artikel: Welk glas moet ik kiezen voor mijn kozijnen?

Snel geleverd

Jouw kozijn van hout binnen 5 werkdagen geleverd

Toelevering Online weet als geen ander dat je in de bouw je producten snel geleverd wilt hebben. Je wilt immers snel weer verder met jouw klus. Bij ons is het daarom mogelijk om de gewenste houten kozijnen op maat te bestellen en ze binnen vijf werkdagen al in huis te hebben. Indien gewenst helpen wij je graag bij het online bestellen! Jij kan hierdoor snel verder zonder lang te hoeven wachten op jouw houten kozijnen op maat. Je kan zelf aangeven wanneer je de houten kozijnen wilt ontvangen en op welk dagdeel.

Houten raamkozijnen

Bij Toelevering Online hebben we een ruim aanbod aan houten raamkozijnen. Wij bieden onder andere houten draaikiepramen, houten draairamen, houten valramen en houten uitzetramen aan. Ben je op zoek naar een houten raamkozijn zonder draaiende delen? Bekijk dan onze houten vast glas kozijnen. Als je enkel een houten raamkozijn wilt bestellen zonder kozijn, bekijk dan onze houten losse ramen. Onze houten raamkozijnen zijn simpel en snel te bestellen en van hoge kwaliteit. Je kunt zelf de houtsoort, opties en/of de afwerking van het kozijn kiezen. We leveren de houten ramen inclusief al het benodigde hang- en sluitwerk. Om eventuele beschadiging tijdens het transport te voorkomen, worden de raamkrukken los meegeleverd.

Houten deurkozijnen

Ben je op zoek naar een deur inclusief kozijn, dan heb je bij ons ook de keuze uit verschillende houten deuren met kozijn. Wil je buiten naar binnen brengen, kies dan uit onze houten tuindeuren of houten balkondeuren. Liever een schuifpui? Dat kan ook! Wij bieden ook een ruime keuze aan houten schuifpuien. Er is altijd wel een houten deurkozijn dat past bij jouw klus.

Enkel een losse deur bestellen zonder kozijn? Bekijk dan onze houten losse deuren.

Productinformatie houten kozijnen

Welke materialen worden gebruikt voor onze houten kozijnen? Uit welke houtsoorten zijn onze kozijnen vervaardigd? Welke soorten sponningen zijn beschikbaar voor mijn kozijn? Welk type beglazing kan ik kiezen? Wat is het aanbevolen onderhoud? Lees alle productinfo over de profielen, het onderhoud en de garantievoorwaarden van onze houten kozijnen. Bekijk de productinformatie voor houten kozijnen.

Keurmerken en normeringen van onze houten kozijnen

De fabrieken waar onze houten kozijnen worden geproduceerd voldoen aan verschillende kwaliteitsnormen. Naast het VKG-keurmerk, voldoen onze houten kozijnen ook aan het KOMO-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat de kozijnen objectief zijn getest door onafhankelijke experts en dat ze voldoen aan de Nederlandse regelgeving, zoals het Bouwbesluit en het Bouwstoffenbesluit. Dit betekent dat de kwaliteitsbeheersing voldoet aan de internationale DIN EN ISO 9001-norm en dat er voortdurend wordt gewerkt aan het optimaliseren van de stabiliteit en effectiviteit van de bedrijfsprocessen.

Voordelen van houten kozijnen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een houten kozijn in een woning. Ten eerste is hout een duurzaam en natuurlijk materiaal dat goed isoleert. Dit betekent dat houten kozijnen kunnen helpen bij het handhaven van de gewenste temperatuur in huis en het verminderen van energieverlies. Meer weten? Lees ook ons artikel: De best isolerende en energiezuinige kozijnen.

Daarnaast is hout een veelzijdig materiaal dat gemakkelijk kan worden bewerkt en aangepast aan de specifieke wensen en behoeften van de eigenaar. Houten kozijnen zijn relatief eenvoudig te onderhouden en gaan lang mee bij goed onderhoud. Ten slotte draagt het gebruik van hout als bouwmateriaal bij aan de warme en natuurlijke uitstraling van een woning. Het geeft een mooi aanzicht van de woning.

Welke houtsoort moet je kiezen?

Bij het bestellen van een kozijn is het belangrijk om goed na te denken over het te kiezen materiaal. Wanneer de voorkeur uitgaat naar houten kozijnen, is het ook van belang om te overwegen welke houtsoort het beste bij jouw kozijn past. Toelevering Online biedt voor houten kozijnen de profielen Mahonie/Meranti verdiept 67×114 mm, Finti verdiept 67×114 mm en Accoya verdiept 67×114 mm. Lees alles over de verschillende houtsoorten die geschikt zijn voor een houten kozijn!

Hardhouten kozijnen

De hardhouten kozijnen van Toelevering Online worden vervaardigd uit Mahonie/Meranti en zijn KOMO-gecertificeerd. Zo ben je verzekerd van de allerbeste materialen voor jouw hardhouten kozijnen. De afmeting van het kozijnhout is 67 x 114 mm en de afmetingen voor een schuifpui zijn 67 x 138 mm. Wij kiezen bewust voor wat zwaarder kozijnhout rondom een schuifpui. Dit maakt het geheel een kwalitatief beter kozijn. Ons raamhout is 69 x 90 mm. Ook deze worden vervaardigd uit Mahonie/Meranti hardhout.

Naast Mahonie/Meranti hardhouten kozijnen bieden wij ook de mogelijkheid om houten kozijnen te bestellen in duurzaam naaldhout. Zo bieden wij de mogelijkheid om Finti houten kozijnen of Accoya kozijnen te bestellen. Finti is een duurzaam geproduceerd kozijn dat voorzien wordt van een aflaklaag die je slechts één keer in de 12 jaar hoeft te schilderen. Finti wordt gemaakt van verantwoord Scandinavisch naaldhout en is KOMO- en FSC-gecertificeerd.

Hoe lang gaat een houten kozijn mee?

Houten kozijnen aan de buitenkant van een woning hebben het gedurende het hele jaar zwaar te verduren. Ze worden blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en zonlicht. Na verloop van tijd is onderhoud aan de kozijnen dan ook noodzakelijk. Lees in onze kennisbank het beste onderhoudsadvies voor houten kozijnen.

Kies jij voor een houten kozijn met voorlak? Dan is het schilderen met aflak geadviseerd. Wil jij precies weten hoe je dit het beste kan doen? Wij vertellen je graag hoe je de houten kozijnen het beste kunt schilderen, welke stappen je moet ondernemen en een paar handige tips. Lees ons artikel: Houten kozijnen (over)schilderen.

Houten kozijnen kosten

De kosten voor nieuwe houten kozijnen kunnen sterk variëren. Bij ons kun je al een houten kozijn bestellen vanaf €154,-. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het type kozijn dat je configureert. De kosten van een houten kozijn per m2 is dan ook afhankelijk van het type kozijn dat je bestelt. Je stelt je eigen maatwerk kozijn eenvoudig samen via de productpagina of de gebruiksvriendelijke configurator. Jij stelt het kozijn samen en wij berekenen direct jouw prijs en de levertijd. Zo weet je direct waar je aan toe bent! Dit kan variëren tussen €213,- en €772,- per m2.

Onze (hard)houten kozijnen hebben een goede prijs en zijn altijd van hoogwaardige kwaliteit.  Jij bent hierdoor zeker van een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Bestel jouw houten kozijnen op maat simpel en snel

Onze kozijnen configurator is 24/7 te gebruiken. Hoe werkt het? Wij hebben al een brede selectie kozijnen voor je klaargezet die je gemakkelijk kan configureren op de productpagina. Je geeft de maatvoering in, bepaalt de vulling en verschillende opties en dan ben je klaar om te bestellen!

Als je een kozijn van hout of kunststof samenstelt in onze configurator kun je het kozijn volledig op maat samenstellen. De eerste stap is het bepalen van het materiaal. Als je houten kozijnen wilt, kies je hier voor hout. De tweede stap is het invoeren van de maatvoering. Op basis van de juiste buitenwerkse maten wordt jouw houten kozijn gecreëerd.

In een volgende stap kun je de vlakverdeling, stijlen en dorpels ingeven. Daarna kies je de vakvulling voor jouw kozijn van hout. Dit kan een houten draaikiepraam zijn, maar ook een houten draairaam, houten schuifpui of een ander type kozijn. Kortom: alles wat past binnen de aangegeven maatvoeringen. Tot slot bepaal je hoe het kozijn moet worden afgewerkt en/of je het kozijn inclusief of exclusief glas geleverd wilt bestellen.

Meer informatie over houten kozijnen op maat van Toelevering Online?

Het ervaren team van Toelevering Online staat graag voor je klaar om je te helpen en te adviseren waar nodig. Wil je graag meer informatie over de houten kozijnen op maat? Wil je hulp bij het bestelproces of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op.