De best isolerende en energiezuinige kozijnen

Toelevering Online
20 maart 2023

Als je op zoek gaat naar een nieuw kozijn, kan het nog wel eens een uitdaging zijn om de isolatie en energiezuinigheid uit te zoeken. Zeker met de huidige energieprijzen is het goed om hier aandacht aan te besteden. Wat zijn isolerende en energiezuinige kozijnen? En waar moet je op letten? Wij vertellen je meer over isolerende en energiezuinige kozijnen.

U-waarde en isolatie kozijnen

De isolatiewaarden van het kozijn en het glas zijn belangrijk om naar te kijken als je een nieuw kozijn wilt bestellen en/of kozijnen gaat vervangen. Om te bepalen hoe goed een kozijn isoleert kijk je naar de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het kozijn is geïsoleerd. Een goed geïsoleerd kozijn houdt in de winter de warmte binnen en de kou buiten en in de zomer andersom. In dit artikel lees je meer over U-waardes en zie je in een handig overzicht de isolatiewaarden van al onze kozijnen.

De meest energiezuinige kozijnen

Als het gaat om energiezuinige kozijnen, staan de houten kozijnen op nummer één. Vooral de naaldhouten kozijnen hebben een goede isolatiewaarde (tussen de 0.9 en 0.95 W/m²K voor onze Accoya kozijnen en Finti kozijnen). Kunststof kozijnen hebben een U-waarde tussen de 1.1 en 1.5. Houten kozijnprofielen isoleren dus in veel situaties beter!

Door deze lage U-waardes kun je zowel op kunststof kozijnen als op houten kozijnen subsidie aanvragen. Om in aanmerking te komen voor subsidie heeft de overheid een paar eisen gesteld. Lees er alles over in ons artikel over subsidie op isolerende kozijnen.

Triple glas in isolerende kozijnen

De isolatiewaarde bij glas wordt aangeduid als Ug-waarde, waarbij de ‘g’ staat voor glas. Bij Toelevering Online bieden wij naast dubbel glas HR++ ook Triple glas HR+++. Het HR++ glas heeft een Ug-waarde van 1.1 en HR+++ heeft een Ug-waarde van 0.6.

In veel (oude) huizen zit nog enkel glas. Dit soort glas heeft ongeveer een Ug-waarde van 5.8, waardoor er veel warmte verloren gaat in de winter of juist binnen laat in de zomer. Een investering in HR++ dubbel glas of HR+++ triple glas zorgt voor een aanzienlijke verbetering in isolatie ten opzichte van enkel glas.

Tips voor de beste keuze

Wij hebben verschillende opties voor het bestellen van jouw kozijn. Wij zijn ons ervan bewust dat de keuze voor een kozijn ook afhankelijk is van het budget dat je te besteden hebt. Het verschil in prijs kan zitten in het materiaal van het kozijn, maar ook in de keuze tussen HR++ glas of HR+++ glas. Wil je graag nog meer technische details van de kozijnen? Bekijk dan de pagina’s met productinformatie.

De best isolerende houten kozijnen

Houten kozijnen hebben over het algemeen een goede isolatiewaarde. Wil je voor de best isolerende optie van ons houten kozijnen assortiment gaan, dan raden we onze Accoya kozijnen aan met een isolatiewaarde van 0.9 of de Finti kozijnen, die een isolatiewaarde van 0.95 hebben. Deze houtsoorten scoren qua isolatie beter dan bijvoorbeeld de Mahonie kozijnen, die een U-waarde van 1.4 hebben.

De best isolerende kunststof kozijnen

Hoewel kunststof kozijnen over het algemeen iets minder isolerend zijn dan houten kozijnen, hebben we ook een aantal goed isolerende kunststof kozijnen in ons assortiment. K-VISION Classic heeft een isolatiewaarde van 1.1 en de Schüco Living Variant een isolatiewaarde van 1.1, waarmee dit de best isolerende keuzes binnen ons kunststof assortiment zijn.

Subsidie op kozijnen

Wist je dat als je isolerende en energiebesparende maatregelen neemt, je subsidie kan aanvragen? Dit geldt voor zowel isolerende houten als kunststof kozijnen. Je leest in onze blog alles over subsidies op kozijnen en glas.

Stel je kozijn samen

Kozijnen bestellen bij Toelevering Online is heel gemakkelijk. Ga naar de configurator, voer de buitenwerkse maat in en kies je specificaties. Daarna zie je direct de leverdatum en de prijs!

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×