aluminium garagedeur

Garagedeur vervangen door een kozijn

Toelevering Online
10 maart 2020

Je hebt een (aluminium) garagedeur die je niet of nauwelijks gebruikt of een garagedeur die aan vervanging toe is. Je zit te denken om de huidige garagedeur te vervangen door een kozijn met deuren en/of ramen. Een klus die door veel mensen wordt gedaan. Als je de (aluminium) garagedeur wilt gaan vervangen door een kozijn met ramen en/of deuren dan heb je veel mogelijkheden. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen je meer over de mogelijkheden en kosten voor het vervangen van een garagedeur door een kozijn met ramen en/of deuren.

Verschillende mogelijkheden voor het vervangen van een garagedeur

Bij Toelevering Online bieden wij veel verschillende mogelijkheden als jij jouw (aluminium) garagedeur wil vervangen door een kozijn met een meer praktische indeling voor jouw situatie. Wij bieden mogelijkheden met zowel houten kozijnen en kunststof kozijnen.

Welk materiaal het meest geschikt is, is met name afhankelijk van het gebruik. Het advies gaat vaak uit naar hout bij het vervangen van de garagedeur. Waarom? Hout is gemakkelijk bij te werken mocht er een beschadiging op komen. Als je de garage gebruikt voor bijvoorbeeld opslag en regelmatig grote voorwerpen via de garage naar binnen haalt is er al snel een kans op beschadigingen. Een houten kozijn is gemakkelijk bij te werken of te repareren bij beschadiging. Een kunststof kozijn daarentegen is lastig te repareren en bij te werken bij beschadiging.

Is er een kleine kans op beschadigingen? Dan kan een kunststof kozijn uiteraard een uitstekende optie zijn.

Lees ook onze blog: Kunststof of houten kozijnen kiezen?

Mogelijkheden kozijnen bij vervangen garagedeur

Er zijn veel mogelijkheden bij het vervangen van een aluminium garagedeur. Je kunt kiezen voor een kozijn met openslaande tuindeuren, een schuifpui, draaikiepdeuren en combinaties met deurkozijn en raamkozijnen. Kortom, er zijn veel mogelijkheden.

Welk type kozijn het beste aansluit is erg afhankelijk van hoe je de ruimte gebruikt of gaat gebruiken. Maak je van de garage een geïsoleerde ruimte en ga je deze gebruiken als woonruimte? Of blijft het een niet geïsoleerde ruimte die enkel dient voor opslag?

Om je op weg te helpen hebben we een aantal mogelijkheden op een rij gezet:

Openslaande tuindeuren

Openslaande deuren, ook wel tuindeuren, zijn een van de meest populaire mogelijkheden bij het vervangen van de garagedeur. Het kozijn met tuindeuren stelt je in staat om een grote opening te maken door beide deuren te openen. Daarnaast kun je de actieve deur gebruiken als alledaagse doorgang.

Wij bieden zowel kunststof als houten tuindeuren op maat. Je kunt kiezen voor openslaande tuindeuren met glas voor lichtinval, maar we bieden ook de mogelijkheid voor twee dichte deuren. Wij spreken ook wel van houten garagedeuren. Afhankelijk van welke maatvoering je nodig hebt, kun je ervoor kiezen om zijlichten en/of een bovenlicht toe te voegen.

Deurkozijn met vast glas

Is het voor jou geen vereiste dat je een grote opening kunt maken en wil je enkel een doorgang? Dan kiezen veel mensen voor een deurkozijn met daarnaast een vak of meerdere vakken vast glas en/of vakken met paneelvulling.

De indeling kun je helemaal zelf bepalen. In onze kozijnen configurator kun je jouw kozijn op maat samenstellen zoals jij deze graag wilt hebben. Een voorbeeld van een kozijn wat je zou kunnen samenstellen:

Vast glas, ramen en/of paneelvulling

In sommige gevallen is het geen vereiste om een doorgang te hebben. Verbouw jij bijvoorbeeld je garage voor extra leefruimte of ga je de keuken verplaatsen naar de garage? Dan is een doorgang niet altijd een vereiste. Sommige mensen kiezen er dan voor om een kozijn samen te stellen met vast glas en/of paneelvulling. Hierbij geldt ook dat je verschillende mogelijkheden hebt en het kozijn zelf kan samenstellen. Wil je bijvoorbeeld wel een raam wat je open kan zetten, dan voeg je deze eenvoudig toe.

Een voorbeeld van een kozijn wat je zou kunnen samenstellen:

Schuifpui als vervanger voor de garagedeur

Een houten schuifpui of kunststof schuifpui is ook een populaire keuze bij het vervangen van de garagedeur door een kozijn. Met een schuifpui houd je veel praktische ruimte over omdat je geen rekening hoeft te houden met de draairichting van de deur.

Stel zelf jouw kozijn samen!

Zoals we hierboven laten zien zijn er veel verschillende mogelijkheden als je de garagedeur van aluminium gaat vervangen voor een kozijn. Je hebt keuze uit verschillende materialen, soorten kozijnen en de vulling van de vakken van het kozijn kun je zelf bepalen.

Of je nou kiest voor openslaande deuren, een schuifpui of wat anders, via onze kozijnen configurator stel je simpel en snel jouw maatwerk kozijn samen.

Ben je er al uit? We hebben al verschillende soorten houten en kunststof kozijnen voor je klaarstaan op onze productpagina’s. Via deze weg kun je kozijnen simpel en snel samenstellen. Bekijk bijvoorbeeld eens onze houten draaikiepdeuren, houten tuindeuren, of houten schuifpuien. Liever kunststof? Bekijk dan onze kunststof schuifpuien, kunststof tuindeuren of onze kunststof draaikiepdeuren.

Kosten voor vervangen garagedeur door kozijn

De kosten voor het vervangen van je garagedeur door een kozijn met ramen of deuren kunnen heel erg variëren. Het is afhankelijk van het soort kozijn, het materiaal en de kosten voor de montage. De kosten voor de montage variëren ook nog eens per aanbieder.

Om je een beeld te geven van de kosten hebben wij de prijzen van hierboven weergegeven mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

Type Materiaal Afmetingen (BxH) Soort glas Kozijnprofiel Prijs (excl. BTW)*
2-delige schuifpui Hout 1900 x 2250 mm HR++ 2-zijdig gelaagd Mahonie verdiept 67 x 114 mm  € 2.007,88
2-delige schuifpui Kunststof 1900 x 2250 mm HR++ 2-zijdig gelaagd Gealan S9000 NL schuifpui  € 2.308,66
Tuindeuren Hout 1900 x 2250 mm HR++ 2-zijdig gelaagd Mahonie verdiept 67 x 114 mm  € 1.536,46
Tuindeuren Kunststof 1900 x 2250 mm HR++ 2-zijdig gelaagd K-VISION Trend  € 1.469,22
2 vakken vast glas met achterdeur** Hout 1900 x 2250 mm HR++ 2-zijdig gelaagd Mahonie verdiept 67 x 114 mm  € 1.531,00
2 vakken vast glas met achterdeur** Kunststof 1900 x 2250 mm HR++ 2-zijdig gelaagd K-VISION Trend  € 1.499,65
2 draai-kiepramen + vast glas en paneelvulling** Hout 1900 x 2250 mm HR++ 2-zijdig gelaagd Mahonie verdiept 67 x 114 mm  € 1.553,53
2 draai-kiepramen + vast glas en paneelvulling** Kunststof 1900 x 2250 mm HR++ 2-zijdig gelaagd K-VISION Trend  € 1.285,20

*Prijzen per februari 2020
**Zie afbeeldingen kozijnen hierboven

Meer informatie over het vervangen van jouw aluminium garagedeur

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je vragen over het vervangen van een aluminium garagedeur door een kozijn met ramen en deuren? Neem dan gerust contact met ons op. Onze klantenservice staat je graag te woord bij het beantwoorden van jouw vragen. Ook kun je een berichtje sturen via de chat of Whatsapp.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×