Dubbele houten deur Mahonie verkeersgrijs

Kozijnen met bovenlicht

Toelevering Online
5 juli 2022

Wanneer je een buitendeur, schuifpui of tuindeuren wil plaatsen, krijg je te maken met minimale en maximale maten voor de deur(en) en/of de schuifpui. Het kan voorkomen dat je niet de benodigde hoogte kan halen. In dit geval kan een kozijn met bovenlicht uitkomst bieden.

Wat is een bovenlicht?

Een bovenlicht is een vak met glas dat zich boven een deur of raam bevindt. Bovenlichten worden vaak toegepast in een kozijn aangezien deuren en schuifpuien niet altijd de volledige gevelopening kunnen opvullen. Een kozijn met bovenlicht is dan een goede optie.

Wat is het verschil tussen een bovenlicht en zijlicht?

In feite zit er niet veel verschil tussen een bovenlicht en een zijlicht. Het gaat vooral om de plek waar het vak zich bevindt. Zit het vak met glas boven een deur of schuifpui, dan noemen we het een bovenlicht. Zit het vak naast een deur of schuifpui, dan is het een zijlicht.

Lichtinval door kozijnen met bovenlicht

Een bovenlicht in een kozijn is niet alleen praktisch, het zorgt ook voor extra lichtinval. Door het bovenlicht te voorzien van glas zorg je voor meer lichtinval in de woning of het bedrijfspand en/of kan er gemakkelijker geventileerd worden.

Ventilatie in het bovenlicht

Een ventilatierooster in een deur of schuifpui is niet altijd praktisch of gewenst. In dit geval kan een bovenlicht uitkomst bieden. Door het ventilatierooster in het bovenlicht te plaatsen houd je namelijk maximale vrijheid bij de deur of schuifpui.

Vak met glas

Een bovenlicht is een vak in het kozijn dat naar keuze gevuld kan worden met vast glas, een vast raam, draaikiepraam, uitzetraam of valraam. Welke het beste aansluit hangt af van het kozijn en de situatie. Er zijn in ieder geval tal van mogelijkheden als je kiest voor een kozijn met bovenlicht!

Kies voor HR++ dubbel glas of HR+++ triple glas

Als jij bij Toelevering Online een kozijn samenstelt kun je kiezen tussen HR++ dubbel glas en HR+++ triple glas. Daarnaast heb je de keuze uit veiligheidsglas, mat glas en glas met roeden. Je stelt het kozijn met bovenlicht dus volledig naar wens samen en dat doe je eenvoudig in de configurator.

Houten kozijn met bovenlicht

Wil jij een houten kozijn met bovenlicht? Bekijk dan de verschillende mogelijkheden. Wij bieden keuze uit verschillende kozijnprofielen. Zo kun je kiezen voor Mahonie hardhout of duurzaam naaldhout. 

Kunststof kozijnen met bovenlicht

Onze kunststof kozijnen met bovenlicht zijn te bestellen met o.a. houtnerf folie en hvl-verbinding. Bekijk de mogelijkheden en stel jouw kunststof kozijn met bovenlicht op maat samen!

Aluminium kozijnen met bovenlicht

Aluminium kozijnen worden steeds meer toegepast. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, duurzaam en zorgen voor een moderne uitstraling. Stel jouw aluminium kozijn met bovenlicht samen!

Advies nodig of vragen?

Heb je een vraag of heb je advies nodig?  Wij helpen je graag! De specialisten van Toelevering Online staan voor je klaar. Wij zijn te bereiken via de chat, telefoon, mail of WhatsApp.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×