Soorten ramen | Types + Materialen

Daan Aveskamp
11 augustus 2019

Alle soorten ramen | Types + Materialen | Toelevering Online

Bij Toelevering Online heb je de keuze uit verschillende soorten ramen in verschillende materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit valramen, draaikiepramen, uitzetramen, draairamen en meer. Afhankelijk van jouw wensen en het type kozijn is het assortiment samen te stellen in hout of kunststof. Wij lichten de soorten ramen en mogelijkheden graag toe!

Soorten ramen 

Toelevering Online heeft een uitgebreid aanbod als het gaat om kunststof en houten kozijnen. Je kunt bij ons terecht voor verschillende maatwerk producten waaronder verschillende soorten ramen. Wij hebben draairamen, uitzetramen, draaikiepramen en vast glas. Daarnaast hebben wij een ruim assortiment aan deurkozijnen en schuifpuien.

Al onze kozijnen zijn KOMO gecertificeerd en indien van toepassing voorzien van SKG gekeurd beslag. De maatwerk kozijnen van Toelevering Online worden geproduceerd in aangesloten professionele kozijnen fabrieken. Wij maken de kozijnen op maat voor jouw project en leveren zelfs inclusief SKG** beslag, je hebt ook de mogelijkheid om glas in jouw maatwerk kozijn te bestellen.

Wat is een raamkozijn?

Een raamkozijn is het geheel dat je plaatst in het kozijngat, de houten en kunststof kozijnen kun je vanaf de productpagina samenstellen of in de configurator. Daar bepaal je de maatvoering van het kozijn en de eigenschappen. Het is hier mogelijk om extra opties toe te voegen. Het raamkozijn kan namelijk gevuld worden met diverse soorten ramen en vakken. Door het raamkozijn compleet met glas te bestellen kun je het kozijn direct plaatsen als deze is geleverd.

Soorten ramen en raamkozijnen

Je kunt tijdens het samenstellen diverse eigenschappen aan je kozijn toevoegen, het assortiment van Toelevering Online bestaat uit houten of kunststof kozijnen. Wij bieden je keuze uit verschillende soorten raamkozijnen. Van draairamen en draaikiepramen tot uitzetramen. 

Vast glas / vaste ramen

De naam zegt het al. Dit houten kozijn of kunststof kozijn is een vast raam en bestaat enkel uit een kozijn met glas. Er zitten geen bewegende delen in het kozijn. Een vast glas kozijn wordt veel gebruikt en je kunt hiermee veel variëren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor 3 vakken, 2 vakken en/of je deze verticaal of horizontaal in het kozijn wil. 

Draairamen

Draairamen zijn naar buiten draaiende ramen. Je kunt draairamen enkel naar buiten open draaien om bijvoorbeeld de woning te ventileren. Draairamen worden veel verkocht in de renovatie. Je kunt je draairamen op maat laten maken bij Toelevering Online. Deze worden ook nog eens compleet gemonteerd afgeleverd en kun je na ontvangst direct plaatsen. Draairamen zijn enkel te bestellen in hout.

Voor bovenverdiepingen zouden wij adviseren om te kiezen voor draaikiepramen in plaats van draairamen, omdat je deze naar binnen kunt draaien en daardoor eenvoudig schoon te maken zijn vanuit binnen.

Draaikiepramen

In het assortiment van Toelevering Online zitten ook draaikiepramen, deze ramen kunnen naast draaien ook nog kiepen. Handig als je de buitenzijde van de ramen wilt wassen. Draaikiepramen kunnen namelijk naar binnen draaien, ook heb je de mogelijkheid om de draaikiepramen van Toelevering Online te voorzien van beglazing. We bieden de keuze uit HR++ beglazing, maar ook triple glas, mat glas of glas met roeden. Je kunt de mogelijkheden bekijken tijdens het samenstellen van het maatwerk kozijn. Naast houten draaikiepramen kun je ze ook in kunststof bestellen.

Uitzetramen

In ons assortiment hebben we ook houten uitzetramen. Dit type raam kun je open zetten vanaf de onderzijde. Een uitzetraam wordt wel eens vergeleken met een klepraam. Een klepraam is de kleinere variant van een uitzetraam. Een maatwerk uitzetraam kun je toepassen in het bovenlicht van een kozijn of om de uitstraling van oudere woonhuizen te behouden.

Stolpramen

Een stolpraam is een type raam dat bestaat uit twee ramen, maar er zit geen tussenstijl tussen de ramen waardoor je het raam volledig open kan zetten. Hierdoor kun jij een grote opening maken in je kozijn. Erg handig als er bijvoorbeeld grote objecten door het raam van je woning gaan.

Wat zijn de prijzen van onze soorten ramen en raamkozijnen?

Vanaf de productpagina’s kun je de prijzen van onze ramen en raamkozijnen berekenen op basis van jouw maatvoeringen. Je selecteert een materiaal, voert de maten in, bepaald de opties en krijgt direct een prijs. Staat het gewenste kozijn niet tussen de standaard producten? Dan kun je in onze configurator de soorten ramen en raamkozijnen volledig op maat samenstellen en de prijs berekenen.

Meer informatie over soorten ramen en raamkozijnen?

Je kunt met onze klantenservice sparren over de soorten ramen en raamkozijnen die geschikt zijn voor jouw project. Onze klantenservice beantwoordt graag jouw vragen als het gaat om kunststof of houten kozijnen. De klantenservice is te bereiken op 085 8085 030. Uiteraard kun je ons ook bereiken via chat of mail.

Anderen bekeken ook:

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×