Het juiste houten kozijn kiezen

Daan
7 december 2017

Wanneer je op zoek bent naar de juiste houten kozijnen, zul je waarschijnlijk merken dat het lastig kan zijn om het juiste kozijn te kiezen. Er zijn zoveel mogelijkheden, dat de kans groot is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. 

Bij Toelevering Online kun je kiezen uit houten of kunststof kozijnen met verschillende vakvullingen. We verkopen kozijnen met deuren, ramen, vast glas, maar ook voor schuifpuien kun je bij ons terecht. Ons assortiment bestaat uit de volgende soorten houten kozijnen:

Houten kozijnen:

Vast glas kozijnen

Onze kozijnen met vast glas hebben een groot oppervlakte met alleen glas. In tegenstelling tot ramen en deuren, heb je hier niet te maken met raam- of deurhout. Een raam met vast glas kan niet geopend worden. Vind je het ventileren van de ruimte wel belangrijk? Dan kun je kiezen voor een vast glas kozijn met ventilatierooster. Op die manier hoef je niet direct te kiezen voor een (openslaand) raam in ruimtes waar je wilt ventileren. Onze ventilatieroosters zijn leverbaar in het wit (RAL 9010) en in aluminiumkleur: blank geanodiseerd (F1).

Raamkozijnen (binnendraaiend draaikiep)

Naar binnendraaiende draaikiepramen hoef je niet volledig te openen om te ventileren, maar kunnen op de kiepstand gezet worden. Het is uiteraard wel mogelijk om het kozijn volledig naar binnen open te draaien. Eén van de voordelen hiervan is dat je het raam gemakkelijk van binnenuit kan wassen. Gevaarlijke taferelen met ladders op lastige plekken zijn daarmee verleden tijd. Andere voordelen zijn dat het naar binnen draaien geen problemen oplevert met een hor. Je kan een hor in het kozijn plaatsen en het raam gewoon openen. Daarnaast kan de wind geen vat krijgen op een naar binnen draaiend raam.

Toelevering spuiterij kozijnen hout2 Bij Toelevering Online kun je terecht voor groot assortiment kozijnen.

Raamkozijnen (buitendraaiend draai)

De keuze van het juiste kozijn hangt vaak af van de stijl van het huis. Zijn alle ramen naar buiten draaiend? Dan is het voor het aanzicht van de woning wel zo mooi om dit in stand te houden. Heb je weinig ruimte in huis of kan een draaikiepraam niet opendraaien in het huis? Dan is een naar buitendraaiend raam een optie om ruimte te besparen.

Deurkozijnen

Naar buitendraaiend
Een naar buitendraaiende stapeldorpeldeur is geschikt om te gebruiken als achterdeur. Je kunt de hoogte van de borstwering bepalen door middel van het aantal stapeldorpels. Wil je een deur met een groot glasvlak? Kies dan voor het minimale aantal van 2 stapeldorpels. Er kunnen tot maximaal 8 stapeldorpels toegevoegd worden aan de deur. Je borstwering is dan 909 millimeter.

Naar binnendraaiend
Het is tevens mogelijk om stapeldorpeldeuren naar binnen te laten draaien. Dit is handig in situaties waar buiten te weinig ruimte is om de deur naar buiten te laten draaien of als je de deur gaat gebruiken als voordeur. Voordeuren draaien namelijk altijd naar binnen, omdat het volgens etiquetteregels onbeleefd is om de deur open te draaien in de richting van de persoon die aanbelt.

Kozijnen met stapeldorpels Je bepaalt zelf hoeveel stapeldorpels je in je deur wilt hebben.

Tuindeuren

Tuindeuren hebben een nostalgisch karakter. Met openslaande tuindeuren is het mogelijk om een groot gedeelte van je huis ‘open te gooien’. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een schuifpui, waarbij je slechts een gedeelte van de deur kunt openen. De grote glasopeningen in de tuindeuren zorgen voor een prachtige lichtinval in je woning. Wil je meer weten over dit soort kozijnen? In de blog over openslaande deuren met kozijn lees je alles over de mogelijkheden ervan.

Schuifpuien

Een schuifpui neemt geen ruimte in beslag op bijvoorbeeld je terras. Bij bovengenoemde openslaande tuindeuren is het belangrijk dat je voldoende ruimte hebt om de tuindeuren te kunnen openen. Deze ruimte heb je bij schuifpuien niet nodig. Wanneer de schuifpui gesloten is, profiteer je van een ruime hoeveelheid lichtinval, omdat een schuifpui in feite een groot raam is.

Gealan S9000 2-delige schuifpui Een schuifpui is een ideale oplossing wanneer er onvoldoende ruimte is om deuren te kunnen openen.

Voorgedefinieerde kozijnen vs. configurator

Het verschil tussen voorgedefinieerde kozijnen en onze configurator is dat wij bij onze voorgedefinieerde kozijnen alles zoveel mogelijk voor jou hebben klaargezet. Je hoeft alleen de maatvoering door te geven en kunt de vakvulling van je raam dus niet wijzigen. Deze modellen zijn ontwikkeld op basis van de meest verkochte/meest voorkomende modellen bij Toelevering Online.

In onze gebruiksvriendelijke configurator kun je jouw kozijn vanaf het allereerste begin opbouwen. Je kunt je eigen vakverdeling bepalen en kunt zelf kiezen welke vakvullingen je toepast. Onze configurator is zo gebouwd dat wij alles wat jij samenstelt, kunnen produceren.

In de configurator heb je tevens de mogelijkheid om de paneelvulling te kiezen. Deze optie is niet meegenomen in onze voorgedefinieerde kozijnen, omdat dit niet als gebruikelijke standaard vakvulling wordt gebruikt. Paneelvulling wordt vaak toegepast als borstwering in het zijlicht van een deur.

Uitbreiding productaanbod

Wij zijn continu bezig om ons productaanbod te verbeteren om aan jouw vraag te voldoen. Ons aanbod staat dan ook niet vast. Houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe producten in ons assortiment.

Hulp nodig?

Twijfel je na het lezen van deze blog nog over welke kozijnen het beste bij jouw woning passen of heb je vragen over het invullen van de configurator? Neem dan contact met ons op. Wij helpen graag!

De kozijnen van Toelevering Online kunnen al geleverd worden vanaf 5 werkdagen. Wij leveren onze kozijnen door heel Nederland op de gewenste locatie. Zo kun je snel verder met je project in Overijssel, Noord-Holland, Limburg, Zeeland, Groningen, Utrecht of Drenthe.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×