Ventilatierooster in een kozijn

Daan
16 oktober 2018

Een ventilatierooster is een ideale oplossing bij vast glas kozijnen, omdat je een ruimte op die manier toch kunt ventileren. Ook bij een kozijn met een naar binnen of naar buiten draaiend raam, kan een ventilatierooster een uitkomst zijn. Het biedt de mogelijkheid om ruimtes te ventileren als je niet thuis bent, als het regent of als het te koud is om het volledige raam open te zetten.

Ventilatierooster in een houten kozijn

Bij houten kozijnen maken wij gebruik van ventilatieroosters van het merk Renson. Bij reguliere houten kozijnen passen wij de Renson FlexAir toe. Dit ventilatierooster heeft de volgende eigenschappen:

 • Zelfregulerend ventilatierooster
  Renson FlexAir is een zelfregulerend ventilatierooster. Als het heel hard waait, dan sluit het rooster automatisch (gedeeltelijk). Op die manier wordt de hoeveelheid ventilatie afgestemd op het weer van dat moment.
 • Capaciteit Renson FlexAir
  De capaciteit (doorlaat) van dit rooster is 23 dm3/s, wat een zeer grote capaciteit is voor een ventilatierooster. Je kunt het ventilatierooster natuurlijk ook gedeeltelijk sluiten, zodat je minder doorlaat hebt. Je kunt het rooster eenvoudig bedienen door middel van een bedieningsstang die wij meeleveren.
 • Afneembaar binnenprofiel
  Het rooster is eenvoudig schoon te maken, dankzij een met de hand afneembaar binnenprofiel. Dit afneembare binnenprofiel zorgt er ook voor dat insecten buiten blijven.
 • Glasaftrek ventilatierooster
  Doordat wij het rooster altijd op het glas plaatsen, heeft dit rooster een totale glasaftrek van 65mm. Het aantal m2 glas dat je nodig hebt, wordt in onze configurator automatisch berekend, inclusief eventuele aftrek van een ventilatierooster.
Het Renson FlexAir ventilatierooster

Ventilatierooster in een schuifpui

Bij onze houten schuifpuien passen wij andere ventilatieroosters van Renson toe, namelijk de Renson THM90. Deze roosters zijn smaller, zodat de deuren van de pui langs elkaar heen kunnen schuiven. Dit rooster heeft een doorlaat van 9,3 dm3/s.

Voor onze kunststof schuifpuien met het Gealan profiel gebruiken wij ventilatieroosters van het merk Duco. We passen 1 type toe: Duco Line ZR 10. Het rooster is voorzien van een zelfregelende klep, die automatisch reageert op variƫrende druk en kunnen geplaatst worden in het vaste deel en/of delen van het kunststof kozijn.

Ventilatierooster in een kunststof kozijn

Kies je voor een ventilatierooster bij een kunststof kozijn of deur? Bij Toelevering Online heb je de keuze uit verschillende profielen bij het samenstellen van je kunststof kozijn of deur. Voor de profielen worden verschillende types ventilatieroosters toegepast.

Bij onze kunststof kozijnen leveren we een ventiltatierooster mee met de volgende eigenschappen:

 • Het ventilatierooster is insectenwerend.
 • Het ventilatierooster beschikt over een zelfregulerende klep. Deze reageert op de variĆ«rende druk, hierdoor is de woning altijd optimaal geventileerd.

Kleuren van onze ventilatieroosters

Al onze ventilatieroosters zijn verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: wit en blank geanodiseerd (F1). Dit geldt zowel voor kunststof als voor houten kozijnen.

Bij blank geanodiseerde ventilatieroosters wordt een specifieke behandelmethode toegepast, waardoor er een oxidelaag om het aluminium wordt gevormd. Deze laag slijt niet en beschermt het rooster tegen weersinvloeden en oxidatie (roestvorming). Qua kleur is een blank geanodiseerd ventilatierooster vergelijkbaar met zilver/grijstinten.

Een ventilatierooster bestellen bij Toelevering Online

Wil je een ventilatierooster bestellen bij Toelevering Online, maar heb je nog vragen of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met het Toelevering Online team. Zij helpen je graag verder!

De kozijnen worden geleverd op locatie, Toelevering Online doet dit onder andere in de provincies Utrecht, Limburg, Overijssel, Zuid-Holland en Friesland.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×