Ventilatierooster in een kozijn

Daan
16 oktober 2018

Een ventilatierooster is een ideale oplossing bij vast glas kozijnen, omdat je een ruimte op die manier toch kunt ventileren. Ook bij een kozijn met een naar binnen of naar buiten draaiend raam, kan een ventilatierooster een uitkomst zijn. Het biedt de mogelijkheid om ruimtes te ventileren als je niet thuis bent, als het regent of als het te koud is om het volledige raam open te zetten.

Ventilatierooster in een houten kozijn

Bij houten kozijnen maken wij gebruik van ventilatieroosters van het merk Renson. Bij reguliere houten kozijnen passen wij de Renson Variavent toe. Dit ventilatierooster heeft de volgende eigenschappen:

 • Vier verschillende debieten
  De naam ‘Varia’-vent komt voort uit de verschillende variatiemogelijkheden in debiet. Met het meegeleverde debietplaatje in het kopschot kunnen de debieten eenvoudig ingesteld worden, dit kan zonder het demonteren van de raamverluchting. Dankzij het interne mechanisme kan het ingesteld worden op vier verschillende debieten. Het debiet wat behaald wordt met de Variavent bedraagt 21,1 l/s/m.
 • Montagevoordeel bij glasaftrek
  De glasaftrek van het ventilatierooster bedraagt 80 mm, hierdoor is een vlotte montage op het glas gegarandeerd. Dit is mogelijk omdat er sprake is van voldoende ruimte om de glaslijsten vast te zetten en om eventueel glasrubbers te plaatsen.
 • I-Flux technologie, een verbeterd comfort
  Met de i-Flux technologie is er sprake van optimaal comfort en esthetisch uitzicht. Het Variavent rooster is de eerste uitvoering waarbij deze innovatieve technologie wordt toegepast. Daarnaast is er sprake van een zelfregelende klep, de klep reageert automatisch op winddruk en hierdoor zijn de energieverliezen beperkt!
 • Insectenwerend & onderhoudsvriendelijk
  Het binnenprofiel kan eenvoudig afgenomen worden en is hierdoor makkelijke te reinigen. Daarnaast is er sprake van een geperforeerd binnenprofiel, dit zorgt voor een hoge insectenwerendheid van het ventilatierooster.

De ventilatieroosters van VariaVent kunnen geleverd worden in verschillende kleuren. De kleuren zijn: blank geanodiseerd (F1), wit (RAL 9010), crème wit (RAL 9001) en zwart (RAL 9005).

Bovenstaande afbeeldingen zijn ter indicatie, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend

Ventilatierooster in een schuifpui

Bij onze houten schuifpuien passen wij andere ventilatieroosters van Renson toe, namelijk de Renson THM90. Deze roosters zijn smaller, zodat de deuren van de pui langs elkaar heen kunnen schuiven. Dit rooster heeft een doorlaat van 9,3 dm3/s.

Voor onze kunststof schuifpuien met het Gealan profiel gebruiken wij ventilatieroosters van het merk Duco. We passen 1 type toe: Duco Line ZR 10. Het rooster is voorzien van een zelfregelende klep, die automatisch reageert op variërende druk en kunnen geplaatst worden in het vaste deel en/of delen van het kunststof kozijn.

Ventilatierooster in een kunststof kozijn

Kies je voor een ventilatierooster bij een kunststof kozijn of deur? Bij Toelevering Online heb je de keuze uit verschillende profielen bij het samenstellen van je kunststof kozijn of deur. Voor de profielen worden verschillende types ventilatieroosters toegepast.

Bij onze kunststof kozijnen leveren we een ventiltatierooster mee met de volgende eigenschappen:

 • Het ventilatierooster is insectenwerend.
 • Het ventilatierooster beschikt over een zelfregulerende klep. Deze reageert op de variërende druk, hierdoor is de woning altijd optimaal geventileerd.

Ventilatierooster in een aluminium kozijn

Bij onze aluminium kozijnen, deuren en schuifpuien is het mogelijk om bij het samenstellen van je kozijn een ventilatierooster toe te voegen. De ventilatieroosters die toegepast worden bij onze aluminium kozijnen beschikken over de onderstaande eigenschappen:

 •  Insectenwerendheid
  In het ontwerp van het ventilatierooster is rekening gehouden met eventuele overlast van insecten. Hierdoor zijn de ventilatieroosters insectenwerend en hoef je je hierover geen zorgen te maken.
 • Zelfregulerende klep
  De ventilatieroosters beschikken over een zelfregulerende klep. Deze klep reageert op variërende druk, hierdoor is altijd sprake van een optimale ventilatie bij wisselende weersomstandigheden.

Onze aluminium harmonicadeuren kunnen niet samengesteld worden met een ventilatierooster. Dit heeft te maken met de vouwende werking van de deuren, wanneer hier een ventilatierooster op geplaatst zou worden ontstaat een vergrote kans op beschadigingen.

Kleuren van onze ventilatieroosters

Onze ventilatieroosters zijn samen te stellen in verschillende kleuren. Bij onze houten kozijnen kunnen de ventilatieroosters meegeleverd worden in blank geanodiseerd (F1), wit (RAL 9010), crème wit (RAL 9001) en zwart (RAL 9005). Hierdoor kan er altijd gekozen worden voor een passende kleur bij je kozijn!

De ventilatieroosters bij de kunststof kozijnen bieden wij aan in de kleuren: blank geanodiseerd (F1), wit (RAL 9010) en crème wit (RAL 9001). Onze aluminium kozijnen kunnen samengesteld worden in blank geanodiseerd (F1), wit (RAL 9010) en zwart (RAL 9005).

Een ventilatierooster bestellen bij Toelevering Online

Wil je een ventilatierooster bestellen bij Toelevering Online, maar heb je nog vragen of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met het Toelevering Online team. Zij helpen je graag verder!

De kozijnen worden geleverd op locatie, Toelevering Online doet dit onder andere in de provincies Utrecht, Limburg, Overijssel, Zuid-Holland en Friesland.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×