Sterk, duurzaam en strakke uitstraling

Aluminium kozijnen bij Toelevering Online

Aluminium kozijnen zijn steeds populairder, onder andere door de vele voordelen. Ze hebben bijvoorbeeld een strakke en moderne uitstraling, maar aluminium kozijnen zijn ook onderhoudsvriendelijk, gaan voor een lange tijd mee en hebben een goede inbraakwerendheid.

De aluminium kozijnen van Toelevering Online zijn vervaardigd met het Reynaers kozijnprofiel. De kozijnen bieden een goede isolatie en zijn heel gebruiksvriendelijk.

Het Reynaers kozijnprofiel is een universeel systeem met goede prestaties op het gebied van stabiliteit, thermische isolatie en veiligheid. Het raamsysteem biedt uiteenlopende mogelijkheden voor naar binnen en naar buiten draaiende ramen. Bovendien voldoen de Reynaers ramen aan weerstandsklasse 2 en 3 tegen inbraakwerendheid.

Verschillende soorten aluminium kozijnen

Wij bieden je keuze uit verschillende soorten aluminium kozijnen die je op maat kunt bestellen. Het aanbod varieert van aluminium tuindeuren, aluminium voordeuren, aluminium draaikiepramen, aluminium vast glas kozijnen en aluminium deurkozijnen. Wij bieden daarnaast ook aluminium schuifpuien aan. Je stelt de aluminium kozijnen simpel en snel samen in de configurator.

Voor- en nadelen aluminium kozijnen

Waar voorheen bij verreweg de meeste kozijnprojecten hout als materiaal werd gekozen, zijn kunststof kozijnen en aluminium kozijnen steeds populairder. Past een strakke en industriële uitstraling bij jouw woning? Dan creëren de moderne aluminium kozijnen misschien wel precies de juiste look. Om je te helpen een keuze te maken, lichten we hieronder de voordelen en nadelen uit.

Voordelen

1. Strakke en moderne uitstraling

Aluminium kozijnen kenmerken zich onder andere door een moderne en strakke uitstraling. Hierdoor is dit materiaal zeer geschikt voor nieuwbouwprojecten, maar juist ook om klassieke of landelijke woningen een modern of industrieel tintje te geven. Doordat de aluminium profielen in diverse donkere en lichte kleuren verkrijgbaar zijn, creëer je met de kozijnen eenvoudig een unieke look die past bij jouw woning en wensen.

2. Sterk materiaal

Aluminium is zeer sterk en stabiel materiaal. Door de hoge kwaliteit zijn aluminium kozijnen betrouwbaar: de kozijnen zetten niet uit en krimpen niet bij warmte of kou. Daarnaast neemt aluminium geen vocht op en trekt het geen vuil aan. Hierdoor hebben aluminium kozijnen een lange levensduur. Het sterke karakter maakt dat aluminium zeer geschikt is voor grote deuren en ramen, zoals onze aluminium schuifpuien.

3. Duurzaam

Aluminium kozijnen zijn 100% recyclebaar. Mocht je de kozijnen na verloop van tijd willen vervangen, dan kan het materiaal geheel hergebruikt worden.

4. Onderhoudsvrij

Een woning vergt veel onderhoud, des te fijner als je kozijnen onderhoudsarm zijn. Anders dan bij hout kan aluminium niet geverfd worden, waardoor je hier geen werk mee hebt. Daarnaast trekt aluminium geen vuil aan, dus af en toe een doekje eroverheen – bijvoorbeeld tijdens het ramen lappen – is voldoende.

Nadelen

In vergelijking met hout en kunststof heeft aluminium ook een aantal nadelen. Wij hebben de nadelen voor je op een rijtje gezet.

1. Duurder in aanschaf

Aluminium kozijnen zijn iets duurder in aanschaf dan bijvoorbeeld houten of kunststof kozijnen. Om je een goed beeld te geven van het prijsverschil hebben wij van een aantal standaard kozijnen de prijzen in een overzichtelijke tabel gezet om je een beter beeld te geven.

Type kozijn Maatvoering Glas Aluminium kozijn prijs* Houten kozijn prijs* (mahonie) Kunststof kozijn prijs*
Vast glas 1000 x 1000 mm HR++ € 484,66 € 266,08 € 252,01
Draaikiepraam 1000 x 1000 mm HR++ € 845,99 € 484,01 € 360,63
Terrasdeur 1100 x 2200 mm HR++ tweezijdig gelaagd € 1.960,57 € 951,72 € 1.062,98
2-delige schuifpui 2400 x 2200 mm HR++ tweezijdig gelaagd € 3.269,66 € 2.393,02 € 2.839,49

*Prijzen zijn exclusief BTW

** Prijzen per augustus 2021

2. Beschadigingen en bijwerken van de lak

Als een aluminium kozijn beschadigd, is dit erg lastig te repareren. Je kunt het niet zo makkelijk bijwerken als bijvoorbeeld een houten kozijn. Is de kans op beschadigingen erg groot? Dan is een dit kozijn wat minder geschikt.

De verf van een aluminium kozijn bijwerken of helemaal vervangen is niet zo makkelijk als bij een houten kozijn. Je kunt namelijk niet zomaar een likje verf aanbrengen, aangezien verf een stuk minder hecht op aluminium. Wil je je woning regelmatig een nieuwe look geven door de kozijnen te verven, dan is aluminium misschien niet de juiste keuze.

3. Isolatie

De isolatiewaarde van een aluminium kozijn is veelal minder dan die van houten of kunststof kozijnen. Echter is het soort glas ook zeer bepalend als het gaat om isolatie. Als je voor een glassoort gaat met een lage U-waarde (hoog isolerend vermogen), zoals HR++ dubbel glas of HR+++ triple glas, dan is er nauwelijks verschil in aluminium, houten en kunststof kozijnen. In dat geval ben je bij alle materiaalsoorten zeker van goed geïsoleerde kozijnen.

 

Kosten aluminium kozijnen

Bij Toelevering Online hebben we een ruim aanbod aluminium kozijnen waarbij de prijs kan verschillen. Je bestelt bij ons al een aluminium kozijn vanaf €322,17.  Via onze configurator bereken je eenvoudig en snel de prijs. Zo weet jij meteen waar je aan toe bent! Je vult de gewenste maten in, selecteert de opties en wij berekenen direct de prijs en de levertijd. Dankzij onze laagsteprijsgarantie profiteer je bij ons van op maat gemaakte kozijnen voor de laagste prijs.

Inclusief hang- en sluitwerk

De kozijnen worden compleet geleverd, dus inclusief het garnituur, cilinders en scharnieren.

Al het hang- en sluitwerk dat we toepassen op onze aluminium kozijnen voldoet aan het SKG** keurmerk en het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). De productie van de aluminium kozijnen is KOMO gecertificeerd.

Inclusief beglazing

Je kunt de aluminium kozijnen inclusief beglazing bestellen. Je hebt keuze uit zowel HR++ dubbel glas als HR+++ triple glas. We bieden hierin ook de keuze uit gelaagd glas (veiligheidsglas). Wij leveren altijd de glaslatten mee, ook als je kiest voor onbeglaasd.  De glaslatten worden net als de kozijnen vervaardigd uit aluminium en in dezelfde kleur geleverd als het kozijn.

In een kleur naar keuze

De hoogwaardige Reynaers aluminium kozijnen en Aluprof aluminium kozijnen zijn in onze configurator samen te stellen in verschillende kleuren. De kleur en coating kun je kiezen naar keuze.  Schuren en schilderen is dus niet meer nodig, het enige onderhoud is af en toe schoonmaken. We bieden keuze uit veel verschillende kleuren, waaronder populaire kleuren als wijnrood (RAL 3005), granietgrijs (RAL 7024), gitzwart (RAL 9005) en verkeerswit (RAL 9016).

Trendy zwarte aluminium kozijnen

Voor een modern en strak aanzicht valt de keuze van veel klanten tegenwoordig op zwarte aluminium kozijnen. De donkere kleur zorgt voor eenheid in de gevel en geeft rust in het geheel. De zwarte ramen en deuren creëren een industriële look die aansluit bij de moderne architectuur van nieuwbouwwoningen. Zowel bij aluminium ramen als bij (tuin)deuren en met name bij schuifpuien of grote overspanningen kunnen zwarte aluminium kozijnen de uitstraling bepalen. Wij bieden keuze uit verschillende donkere kleuren waaronder antracietgrijs (RAL 7016), zwartgrijs (RAL 7021) en gitzwart (RAL 9005).

Stel samen en bestel!

Bij Toelevering Online stel je met de configurator simpel en snel in vier stappen jouw houten, aluminium of kunststof kozijn samen. Voer de maten in, bepaal de vakverdeling, de gewenste eigenschappen en de kleur. Wij berekenen direct jouw prijs en de levertijd.