Header Accoya kozijnen

Accoya kozijnen

Vind je bij Toelevering Online
Uitzonderlijk vormvast Bestand tegen weersinvloeden Accoya raamkozijn en deurkozijn levensduur van 80 jaar

Accoya kozijnen bij Toelevering Online

Op zoek naar houten kozijnen zonder de noodzaak voor intensief onderhoud? Dan zijn Accoya kozijnen precies wat je zoekt! Deze kozijnen zijn gemaakt van de houtsoort ‘Radiata Pine’. Bijzonder aan dit materiaal is dat de houtsoort bij de verwerking een acetyleringsproces ondergaat. Dit zorgt ervoor dat het materiaal goed is beschermd tegen de weersomstandigheden, schimmels en rot. Met als resultaat: duurzame, strakke en onderhoudsarme houten kozijnen. Ontdek nu de Accoya kozijnen bij Toelevering Online.

Wat is Accoya?

Accoya is de merknaam van bewerkt ‘Radiata Pine’ uit Nieuw-Zeeland. Dit hout is afkomstig uit duurzame bossen in Nieuw-Zeeland. De houtsoort wordt verwerkt met een speciaal proces, acetylering genoemd. Dit proces maakt het hout sterker en duurzamer. Het Accoya hout is stabiel, krimpt of zwelt nauwelijks en is bestand tegen schimmel en rot. Hierdoor is het geschikt voor allerlei binnen- en buitenprojecten en heeft het een lange levensduur.

Het behandelproces van Accoya

Het acetyleringsproces is een chemische reactie waarbij een acetylgroep (CH₃CO) aan een molecuul wordt toegevoegd door waterstofatomen te vervangen. Dit verandert de eigenschappen van het materiaal. Voor hout, zoals Accoya, maakt dit proces het hout duurzamer en stabieler. Het hout neemt minder vocht op en is beter bestand tegen schimmels en rot. Hierdoor blijft het hout langer mooi en sterk, wat de levensduur verlengd en uiteindelijk goed is voor het milieu.

Accoya vergelijken

Bekijk in onderstaande tabel hoe het materiaal Accoya zich verhoudt tot andere houtsoorten.

Accoya
Finti
Red Grandis
Mahonie
Duurzaamheidsklasse 1
Vormvast
Isolatiewaarde < 1 Ufr
Onderhoudsinterval > 10 jaar
Schadebestendig

Accoya kozijnen bij Toelevering Online

Bij Toelevering Online stel jij jouw raam- of deurkozijn samen met Accoya:

  • Raamkozijnen
    • Accoya is zeer geschikt voor raamkozijnen. Dit materiaal krimpt en zwelt minder dan ander houtsoorten, waardoor het kozijn altijd goed past, ongeacht het weer. Zo voorkom je dat op termijn ramen door het ‘werken’ niet meer goed openen en sluiten. Zeker in het geval van donker gelakte kozijnen, wat meer warmte vasthoudt, maakt dit een groot verschil.
  • Deurkozijnen
    • Accoya kozijnen gaan naast dat ze niet ‘werken’ lang mee en zijn bestand tegen rot. Hierdoor zijn ze ideaal voor buitengebruik. Mooie bijkomstigheid is dat de materiaalsoort daarbij goed tegen een stootje kan.

Meer weten over de technische eigenschappen? Bekijk onze productinformatie over Accoya.

Productinformatie Accoya

Een greep uit de toepassingen:

Bestel jouw Accoya kozijnen bij Toelevering Online

Ben jij op zoek naar duurzame, onderhoudsarme en duurzame houten kozijnen? Dan is Accoya het antwoord op jouw vraag. Bestel vandaag nog jouw Accoya kozijnen bij Toelevering Online. Ben je benieuwd naar alternatieve materiaalsoorten? Bekijk dan: Mahonie, Red Grandis en Finti.

Houten kozijnproject starten
menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×