Een kijkje achter de schermen:

Over assortimentsuitbreidingen

Hoe komen nieuwe producten in het assortiment?

Toelevering Online
13 februari 2024

Op een platform zoals Toelevering Online staat het productaanbod nooit stil. Continu zijn specialisten bezig met het onderzoeken en uitbreiden van ons aanbod. Het doel? Ervoor zorgen dat we het voor al onze gebruikers mogelijk maken om precies de producten te bestellen die ze nodig hebben. Om dit goed te kunnen doen is het noodzakelijk om de wensen te onderzoeken, het liefst zo dicht mogelijk bij de bron. Daarom bestaat dit uit twee delen, namelijk: het inventariseren van de allerlaatste ontwikkelingen in de markt én de input vanuit onze klanten. De vakmensen weten immers het allerbeste wat benodigd is. Benieuwd naar hoe dit proces verloopt en welke invloed je erop kan hebben? Lees dan verder.

Wat is er allemaal nieuw?

Voordat we je meer vertellen over het traject, blikken we kort terug op de recente assortimentsuitbreidingen. Ook in 2023 zaten we niet stil en zijn vele nieuwe producten en merken toegevoegd aan ons assortiment. Hieronder hebben we ter voorbeeld een aantal producten uitgelicht. Zoals je ziet hebben we ons in 2023 onder meer gericht op uitbreidingen zoals: kunststof schuiframen, deurkozijnsets met brandwerende of geluidswerende eigenschappen en (luxe) aluminium voordeuren.

Maar dat was natuurlijk niet alles! Benieuwd naar de naar de hele lijst? Die vind je hier.

Keuze voor assortimentsuitbreidingen

Vanuit de markt

Bij Toelevering Online richt een gespecialiseerde afdeling  zich op alles wat te maken heeft met de producten in ons aanbod en meer. Denk bijvoorbeeld aan het op de hoogte blijven van nieuwe productontwikkelingen en innovaties. Maar ook kennis opdoen over productiemethodes en intensief contact met fabrikanten is aan de orde van de dag. Dit zorgt ervoor dat we altijd in contact staan met de specialisten die de markt onderzoeken, vernieuwen en verbeteren.

Vanuit onze gebruikers

Maar wie kan er nog meer exact vertellen wat er in de markt gebeurt? Precies: Dat zijn jullie, de vakmensen!

De mening van vakmensen over het assortiment van Toelevering Online is onmisbaar. Als vakmensen zijn jullie dagelijks in contact met opdrachtgevers en weten daardoor exact welke producten in trek zijn en dus beschikbaar moeten zijn bij Toelevering Online. Daarom besteden we graag veel aandacht aan het uitvragen van deze wensen en behoeften. Zo maken we samen met jullie het platform stukje bij beetje steeds beter en het aanbod completer.

Welk product of toepassing zie jij graag terug in ons assortiment? We horen het graag! Geef je mening aan ons door via het formulier onderaan deze pagina.

Laat jouw mening achter!

Hoe we dat doen? Nou bijvoorbeeld door:

1. Contact met klantenservice; als blijkt dat een veelgevraagd product of toepassing niet in ons assortiment zit, dan bewaren we deze informatie en gaan we onderzoeken of het mogelijk is om deze toe te voegen.

2. Persoonlijke contactmomenten; regelmatig hebben onze medewerkers persoonlijk contact met gebruikers van ons platform. Soms om te vragen of iemand tevreden is met zijn of haar levering, soms met een vraag over het platform of simpelweg vanuit interesse. Hier hebben we aandacht voor missende producten of diensten om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven.

3. Georganiseerde vakmandagen; een kijkje in de keuken van Toelevering Online. Op deze dagen nodigen we gebruikers uit om bij ons langs te komen in Nijverdal. Hier gaan we in gesprek met de vakmensen om meer informatie te geven over ons, maar minstens zo belangrijk is het om informatie te krijgen van hen. Zo blijven we betrokken dáár waar het gebeurt, namelijk: bij de vakmensen op de bouwplaats.

4. Vragenlijsten; een goede methode om grote hoeveelheden informatie uit te vragen bij onze gebruikers is met een vragenlijst. Regelmatig zijn er vragenlijsten beschikbaar op ons platform of per e-mail waarbij gebruikers de kans hebben om hun mening te geven. Doordat veel mensen deze lijst invullen, wordt het voor ons duidelijk waar we prioriteit aan geven.

5. Samenwerkingen met brancheorganisaties; ook samenwerkingen met brancheorganisaties zijn onmisbaar in het vaststellen van het juiste productaanbod. Deze brancheorganisaties en hun leden zijn vakmensen hebben vaak een goed beeld van de markt en de behoeftes.

Wat doen we uiteindelijk met al deze input?

Alle binnenkomende informatie wordt gebundeld. Hieruit ontstaat een (lange) lijst met mogelijke assortimentsuitbreidingen die jullie graag zouden terugzien op ons platform. Maar het is natuurlijk lastig om alles tegelijkertijd toe te voegen, daarom kiezen we de producten die het eerst onze aandacht krijgen. Het bepalen van deze prioriteiten doen we op basis van een analyse over de wensen en behoeften die zich bij ons aandienen. Met als basis: hoe vaker een specifiek product of toepassing wordt genoemd; hoe eerder we dit gaan onderzoeken en toevoegen aan ons assortiment. Oftewel: hoe meer gebruikers aangeven welke uitbreiding ze wensen, hoe beter we een selectie kunnen maken!

Assortimentsuitbreiding losse ramen

En dan nu een voorbeeldje: in juni 2023 zijn losse ramen toegevoegd aan het assortiment van Toelevering Online. Nadat wij signalen ontvingen over de wens naar losse ramen, zijn we direct aan de slag gegaan. Zo is direct een webpagina op het platform geplaatst. Op deze pagina konden alle gebruikers aangeven of ze deze assortimentuitbreiding graag zouden terugzien in ons aanbod. En toen? Er werd massaal op gereageerd! Dit zorgde ervoor dat we direct onze aandacht richtte op het beschikbaar maken van dit product!

Opstart verkoop losse ramen

Dat onze gebruikers zaten te wachten op losse ramen, was duidelijk. Nu was het aan ons om dit voor jullie beschikbaar te maken. Direct zijn afspraken gemaakt met fabrikanten, zijn platformbeheerders aan de slag gegaan om het product beschikbaar te maken en is communicatie opgezet om iedereen te informeren over deze assortimentsuitbreiding. Het resultaat? Binnen afzienbare tijd konden onze gebruikers losse ramen bestellen bij Toelevering Online!

Dankzij jullie dus!

Ik heb ook een goed idee!

Het verhaal over de toevoeging van losse ramen is een mooi voorbeeld van de grote rol die jij kan spelen in het assortiment van Toelevering Online. En we zijn gelukkig nog lang niet klaar! Heb je een wens of idee over het uitbreiden of verbeteren van ons assortiment? Laat het ons weten via het onderstaande formulier. Misschien hebben alle vakmensen de volgende toevoeging wel aan jou te danken.

Toelevering Online mag contact met mij opnemen voor eventuele vervolgvragen
menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×