Binnen?

Houten deurkozijn voor binnendeuren

Houten binnendeurkozijnen van Toelevering Online zijn gemaakt uit Meranti hardhout. Dat is een robuust tropisch hardhout. Meranti bewerk je gemakkelijk zonder het te beschadigen. Daardoor verwerken we je aanvraag heel snel en plaats je op korte tijd een kant-en-klaar deurkozijn van hoge kwaliteit. 

We bieden jou een ruime keuze uit houten deurkozijnen voor zowel opdek- als stompe deuren. We lakken onze binnendeuren standaard wit, maar de opties zijn eindeloos. Kies dus de kleur voorlak die jij wil.

Of buiten?

Houten deurkozijn voor buitendeuren

Toelevering Online biedt je een ruime keuze van kozijnen voor buitendeuren, tuindeuren, balkondeuren en schuifpuien. Neem een kijkje in ons assortiment enkele deuren, dubbele deuren en draai-kiepdeuren. Je vindt gegarandeerd wat je zoekt voor jouw volgende project.

Onze houten buitendeurkozijnen zijn perfect voor wie snel een kozijn wil plaatsen of vervangen. Geef de maten van je deur in in de configurator en bestel een deurkozijn op maat. Zo krijg je het ideale kozijn voor jouw buitendeur.

Houten kozijn met deur

Bespaar jezelf nog meer tijd en bestel meteen een houten deurkozijn met deur. We leveren onze deukozijnsets inclusief beslag. Alles wat jij nog moet doen, is het in de muur plaatsen en het beslag monteren.

Bij Toelevering Online vind je deurkozijnsets voor zowel binnen- als buitendeuren. Neem een kijkje in ons assortiment van houten deuren met of zonder glas. We maken deursets voor voordeuren, achterdeuren, binnendeuren, balkondeuren en schuifpuien.

Laat je inspireren over de mogelijkheden door onze openslaande deuren met kozijn. Dat is een populaire deurkozijnset voor wie een grote tuindeur wil met veel lichtinval. Je vindt gegarandeerd een houten kozijn met deur dat perfect is voor jouw project.

Welke houtsoort moet ik kiezen voor mijn deurkozijn?

Je keuze tussen de verschillende houtsoorten voor je deurkozijn is niet altijd even simpel. Vind je het esthetische belangrijker? Is je budget de belangrijkste factor of is het duurzame belangrijker? Bij Toelevering Online vind je voor alles een oplossing.

Houtsoorten voor buitendeuren moeten extra duurzaam zijn en uitstekend isoleren. Ze worden namelijk blootgesteld aan regen, zonneschijn en verschillende buitentemperaturen. Kies dus voor een houtsoort die tegen een stootje kan zoals Mahonie / Meranti en Red Grandis. Als je een duurzame keuze wilt maken, dan zijn Finti en Accoya kozijnen een goede optie.

Bij binnendeuren is het belangrijk dat het niet zo gevoelig is voor beschadigingen. Ook is het een slim idee om voor een houtsoort te kiezen die goed isoleert. Zo verlies je binnen het huis ook geen warmte uit de belangrijkste kamers. Standaard worden onze binnendeur geleverd uit Meranti hardhout. Kwastrij, relatief goedkoop en duurzaamheidsklasse 2. Zorg ervoor dat je kiest voor een duurzame houtsoort die past binnen jouw budget.

FSC-hout

Moet je kiezen voor FSC-hout of niet-FSC-hout voor je deurkozijnen? Hout met een FSC-label is een beetje duurder. Een deel van de kostprijs gaat namelijk naar duurzaam bosbeheer. Wij garanderen je dat je hout altijd van hoge kwaliteit is. 

Het is simpelweg een duurzame keuze voor de houtindustrie en onze planeet. Je vindt het FSC-label steeds terug op je bestelbon.

Mahonie / Meranti

Onze populairste kozijnen zijn gemaakt uit Mahonie en Meranti. Dat zijn twee hardhoutsoorten van hoge kwaliteit. Hardhout is namelijk heel duurzaam (duurzaamheidsklasse 2). Het is dus geschikt voor binnen- en buitenkozijnen. Meranti en Mahonie zijn bovendien relatief goedkoop tegenover andere soorten tropisch hardhout. 

Zowel Mahonie als Meranti bewerk je heel makkelijk zonder ze te beschadigen. Zo leveren wij jou heel snel een hardhouten deurkozijn op maat of in een standaardmaat. 

Lees meer over Mahonie en Meranti deurkozijnen.

Finti

Finti hout is energieneutraal hout uit Finse productiebossen. Het is de meest ecologisch verantwoorde houtsoort van dit moment. Finti kozijnen zijn gemaakt van geoptimaliseerd Scandinavisch naaldhout. 

Naaldhout is zachthout, maar dat betekent niet dat het minder sterk is. Het bedrijf Finti maakt hun hout namelijk foutvrij. Daardoor is het duurzamer (duurzaamheidsklasse 2) dan de meeste soorten tropisch hardhout. Echter blijft het een materiaal dat, ten aanzien van, hardhoutsoorten gemakkelijk beschadigd. Houdt hiermee rekening in de keuze voor de toepassingen.

Lees meer over Finti deurkozijnen.

Accoya

Accoya hout is het duurzaamste naaldhout ter wereld. Het hout is geoptimaliseerd door een acetylatieproces dat de structuur blijvend wijzigt tot in de kern. Dankzij dat zuurbad krijgt het hout een extreem hoge duurzaamheid (duurzaamheidsklasse 1) en stabiliteit. Dat maakt het in veel gevallen sterker dan tropisch hardhout. 

Lees meer over Accoya deurkozijn.

Red Grandis

Hardhouten deurkozijnen uit Eucalyptus Red Grandis zijn extra hard. Ze gaan ook lang mee (duurzaamheidsklasse 2). Red Grandis heeft uitstekende isolatiewaarden die nóg beter zijn dankzij een DJP-profiel. Dat afwateringprofiel zorgt ervoor dat water weggeleid wordt. Zo gaat het profiel langer mee. Bovendien wordt het profiel geleverd in dezelfde kleur als het kozijn. Dat ziet er ook nog eens mooi uit!

Deze tropische hardhoutsoort groeit tot vijf keer sneller dan andere houtsoorten. Daardoor neemt het meer CO2 uit de lucht. Dat alles maakt het een aantrekkelijk bouwmateriaal.

Lees meer over over Red Grandis deurkozijnen.

Standaardmaat of een houten deurkozijn op maat?

Ben je snel op zoek naar een houten deurkozijn dat binnen 5 werkdagen geleverd wordt? Onze standaardmaten staan al klaar voor jou. Wil je een houten deurkozijn op maat? Vul dan je maten in in de configurator en dan gaan onze vakmensen meteen aan de slag.

Het hout van het kozijnprofiel en de tussenstijlen is altijd in dezelfde maat. Hier zijn de afmetingen van:

  • Kozijnprofiel: 67 x 114 mm.
  • Tussenstijlen en tussendorpels: 90 x 114 mm.

Standaard maten

Bij Toelevering Online vind je een groot aanbod standaardmaten voor alle soorten deurkozijnen. De populairste deurmaten staan al voor je klaar. Zo leveren we steeds binnen 5 werkdagen. Vind in enkele klikken de standaardmaat die perfect is voor jouw project. Kies uit volgende maten:

Breedtematen:

780 mm

  • 830 mm
  • 880 mm
  • 930 mm

 Hoogtematen:

  • 2115 mm
  • 2315 mm

Wil je meer weten over onze standaard deurmaten? Lees dan zeker onze blog: Standaard deurmaat bepalen.

Binnendeurkozijn op maat

Wil je toch liever een houten deurkozijn op maat? Geen zorgen! Dankzij onze online configurator stel je heel eenvoudig een deurkozijn of deurkozijnset op maat samen. Zo voorkom je bijvoorbeeld klemmende deuren. Voeg zelf alle correcte maten en extra opties toe. Zo vergelijk je ook gemakkelijk de prijzen van de verschillende opties en houtsoorten.

Heb je alles correct ingevuld? Dan ben je helemaal klaar om jouw houten deurkozijn van uitstekende kwaliteit te bestellen. Toelevering Online gaat dan meteen aan de slag om jouw deurkozijn of deurkozijnset op maat te maken. Binnen vijf werkdagen leveren we jouw bestelling. Zo liggen de andere werkzaamheden niet lang stil.