Een kijkje achter de schermen: de voormontage

Albert Dubbink - voormontage | Toelevering Online Albert Dubbink
15 maart 2018

De houten kozijnen van Toelevering Online worden onder andere geproduceerd in een bekende en gevestigde naam in de kozijnenmarkt: Nijhuis Toelevering. Deze leverancier heeft jarenlange ervaring in het produceren van hardhouten kozijnen en behoort tot de grootste kozijnfabrieken van Nederland. Ben je benieuwd naar het productieproces van de kozijnen? Wij geven je een exclusief kijkje achter de schermen van Nijhuis Toelevering! Vandaag vertelt Albert over zijn afdeling: de voormontage.

Over Albert Dubbink

Ik ben Albert Dubbink, 57 jaar en ik heb vijf kinderen: vier meiden en één jongen. Ik ben als bouwplaats timmerman begonnen. Dat heb ik vijftien jaar gedaan. Daarna heb ik negentien jaar in een andere timmerfabriek gewerkt. Inmiddels werk ik alweer zeven jaar bij Nijhuis Toelevering. Wat mij aansprak aan Nijhuis Toelevering, is dat het bedrijf zo vernieuwend is. Nijhuis bestaat al lang en heeft een goede geschiedenis. Ik heb veel vertrouwen in het product dat we maken en kan oprecht zeggen dat ik hier tot mijn 65e wel wil blijven werken.

Albert Dubbink - voormontage | Toelevering Online Albert heeft 41 jaar ervaring als timmerman en werkt bij Nijhuis Toelevering in de voormontage.

Wat is de voormontage?

In de voormontage komen alle geschaafde onderdelen, zoals (tussen)dorpels en stijlen, samen. We verzamelen alle onderdelen en leggen deze per kozijn klaar, zodat we ze kunnen inlijven (in elkaar zetten). We zetten het kozijn klaar in de pers, zodat het kozijn stevig in elkaar kan worden gedrukt. In onze fabriek werken we met een lift, zodat we zelf niet hoeven te tillen en het werk niet onnodig zwaar is.

Zodra het kozijn opgesloten is, gaat het naar de volgende lijn op onze afdeling. Hier worden de lijmresten van het opsluiten verwijderd. Op de volgende afdeling worden eventuele spouwlatten aan het kozijn gemonteerd en wordt ander timmerwerk verricht. Vervolgens bevestigen we glaslatten aan het kozijn zodat deze ook mee gespoten worden in de spuiterij. De laatste stap is een merkje aanbrengen en de hijsvoorzieningen monteren aan het kozijn. Na een laatste check kan het kozijn via onze kraanbaan door naar de spuiterij.

Wat vind je leuk aan werken op de voormontage?

Wat ik zo leuk vind aan werken in de voormontage, is dat het een groot samenspel is van verschillende lijnen. Als er iets niet klopt, dan moeten we snel schakelen om ervoor te zorgen dat alles blijft lopen en de andere afdelingen niet op ons hoeven te wachten. Als het aan de voorkant van de baan te snel gaat, dan helpen we aan de achterkant, zodat we toch samen bezig blijven. Het loopt als een trein sinds we met verschillende lijnen werken.

Ik heb veel vertrouwen in het product dat we maken en kan oprecht zeggen dat ik hier tot mijn 65e wel wil blijven werken.
Albert Dubbink

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

Wij starten altijd met het produceren van de kozijnen van Toelevering Online, omdat deze binnen vijf werkdagen geleverd worden. Daarna bekijk ik de planning en maak ik een inschatting welke kozijnen goed bij elkaar passen om op te sluiten. We combineren grote en kleine kozijnen. Hierbij maak je de inschatting hoe de bank zo min mogelijk verzet kan worden, zodat we zo snel mogelijk kunnen werken.

Wat vind je leuk aan werken bij Nijhuis Toelevering?

Wat ik zo leuk vind aan Nijhuis, zijn de DNA sessies. Hier mag je zelf echt meedenken. Samen willen we elke dag beter worden. Wat Nijhuis erg goed doet, is luisteren naar de inbreng van de medewerkers. Overleg staat centraal en niets wordt voor je bedacht. Hierdoor voorkomen we veel problemen, maar kunnen we ook heel veel samen oplossen. Een voorbeeld hiervan is dat we de kozijnen tegenwoordig zelf niet meer hoeven te tillen. Ze worden met behulp van een draaitafel naar boven getild. Onze opsluitbank werkt op dezelfde manier. Je kunt met de lift en hoeft zelf niet meer te tillen.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×