Foto: Subsidie op kozijnen in 2020

Subsidie op kozijnen in 2020

Daan
29 oktober 2020

Het is mogelijk om subsidie aan te vragen als je verbeteringen aanbrengt die zorgen voor een betere isolatie van je woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dak-, vloer- en gevelisolatie, maar ook aan hoogrendementsglas (HR). Bij Toelevering Online kunnen we kozijnen leveren met HR++ of HR+++glas (met isolerend kozijn) of we kunnen onbeglaasde kozijnen leveren. Kies jij bijvoorbeeld voor kozijnen met HR glas? Dan kun je voor triple glas € 150 en voor dubbel glas € 53 subsidie per m2 krijgen. Het is dus mogelijk om bij de aanschaf van nieuwe kozijnen inclusief HR glas subsidie aan te vragen. Lees hieronder of en hoe jij in aanmerking komt voor een subsidie op de kozijnen van Toelevering Online.

Subsidie aanvragen

Wanneer je woningeigenaar bent en vanaf 15 augustus 2019 minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen hebt laten uitvoeren, zoals het plaatsen van hoogrendementsglas, dan is het mogelijk om subsidie aan te vragen. Deze subsidie heet de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) en is beschikbaar voor eigenaar én bewoner. Deze subsidie is aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De mogelijkheid om de SEEH aan te vragen kan tot en met 31 december 2020. Dit houdt dus in dat je voor deze datum minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen hebt moeten laten uitvoeren. Het aanvragen kan online geregeld worden en na het doorlopen van een stappenplan zie je voor welke subsidies jij in aanmerking komt. Let op: je moet de werkzaamheden laten uitvoeren door een deskundig bedrijf met een KVK-inschrijving in de sectie bouwnijverheid als je in aanmerking wilt komen voor de subsidie.

Subsidie houten kozijnen

Houten kozijnen hebben een traditionele uitstraling, aangezien kozijnen van oudsher gemaakt worden van hout. Een voordeel van houten kozijnen is dat deze erg bewerkbaar zijn en na verloop van tijd weer worden geschilderd in een gewenste kleur. Het nadeel is wel dat houten kozijnen niet onderhoudsarm zijn en dat deze dus regelmatig aandacht nodig hebben. Het aanvragen van een subsidie voor jouw houten kozijnen is eenvoudig online te regelen. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het soort HR-glas.

Subsidie kunststof kozijnen

Naast houten kozijnen heeft Toelevering Online ook kunststof kozijnen in het assortiment. Kunststof kozijnen zijn, in tegendeel tot houten kozijnen, wel onderhoudsarm. Deze hebben namelijk weinig aandacht nodig en hebben een lange levensduur. Wanneer jij na 15 augustus 2019 kunststof kozijnen plaatst of nog gaat plaatsen, kun je subsidie aanvragen. Onze kunststof kozijnen zijn namelijk isolerend en worden geleverd met HR++ of HR+++ glas, waardoor je SEEH kunt aanvragen.

Minimale isolatiewaarden voor een subsidie

Wanneer je een subsidie wilt aanvragen voor jouw kozijnen of hoogrendementsglas, moet er eerst worden voldaan aan bepaalde isolatiewaarden. Zo wordt de isolatiewaarde van HR-glas uitgedrukt in een bepaalde U-waarde. Deze U-waarde drukt de hoeveelheid warmte uit die wordt doorgelaten door een wand. Hoe lager de U-waarde, hoe minder warmte er door een wand komt. Een lage U-waarde betekent dus dat de isolatie beter is dan bij een hoge U-waarde.

Isolatiemaatregel Isolatiewaarde
HR++ 1,2
HR+++ met (nieuw) isolerend kozijn Glas: 0,7
HR++ met isolerende panelen in kozijn 1,2
HR+++ met isolerende panelen in kozijn 0,7

 

Isolatiewaarden van kozijn

Naast de isolatiewaarden van glas heb je te maken met de isolatiewaarde van het kozijn. Deze isolatiewaarde is afhankelijk van het materiaal en het kozijnprofiel wat je kiest. Bij Toelevering Online vind je verschillende kozijnprofielen waarbij de isolatiewaarde verschilt per kozijnprofiel. De isolatiewaarde van de houten kozijnen variëren tussen een U-waarde van 0,8 en 1,5. De kunststof kozijnen variëren tussen een U-waarde van 1,1 en 1,5.

 

Oppervlakte-eis voor een subsidie

Naast de minimale isolatiewaarde die vereist wordt voor de hoogte van de subsidie voor kozijnen, spelen ook de oppervlakte en woningtype een belangrijke rol. Zo moet er een minimaal aantal oppervlakte worden geïsoleerd per isolatiemaatregel om in aanmerking te komen voor subsidie voor jouw kozijnen. In de onderstaande tabel vind je de minimaal vereiste oppervlakten voor jouw type huis om in aanmerking te komen voor de SEEH.

Isolatiemaatregel Vrijstaande woning Hoekwoning/Twee-onder-een-kapwoningen Tussenwoningen Etagewoningen
HR-glas 15 m2 12 m2 10 m2 8 m2

 

Bron: RVO, oktober 2020

 

Subsidiebedrag voor hoogrendementsglas (HR)

Wanneer jouw hoogrendementsglas voldoet aan de juiste U-waarden en oppervlakte, kan je in aanmerking komen voor verschillende subsidiebedragen. Deze verschillen vanzelfsprekend per soort glas en kozijn dat je geplaatst hebt. Bij jouw samengestelde kozijn van Toelevering Online is dit altijd inclusief nieuw kozijn. Hieronder vind je de hoogte van de subsidiebedragen per m2 voor jouw kozijnen.

Isolatiemaatregel Soort Subsidie per m2
HR-glas HR++

HR+++ met (nieuw) isolerend kozijn

HR++ met isolerende panelen in kozijn

HR+++ met isolerende panelen in kozijn

€ 53,-

€ 150,-

€ 23,-

€ 115,-

 

Bron: RVO, oktober 2020

Subsidie voor enkel glas vervangen

Alle kozijnen van Toelevering Online zijn isolerend en wanneer we deze beglaasd leveren, bevatten ze minimaal HR++ glas. HR++ glas heeft een U-waarde tussen de 1,2 en 0,9. Je kunt ook voor HR+++ glas kiezen, dit glas heeft zelfs een U-waarde van 0,8 of lager. Triple glas heeft een nog lagere U-waarde, waardoor je hiermee nog meer energie bespaart. Om in aanmerking te komen voor de subsidie is het wel belangrijk dat je naast triple glas ook een (nieuw) isolerend kozijn aanschaft én nog een tweede energiebesparende maatregel uitvoert. Ook als je enkel glas door HR++ of HR+++ glas vervangt, is het voor de subsidie noodzakelijk om nog een besparende maatregel te treffen.

Kozijnen bij Toelevering Online

Om in aanmerking te komen voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis kan je bij Toelevering Online jouw eigen kozijnen samenstellen in onze configurator. Bij onze kozijnen heb je de keuze uit HR++ of HR+++ glas. Het is hierbij wel belangrijk dat je nog een besparende isolatiemaatregel hebt uitgevoerd. Wij leveren geen los glas, wij leveren kozijnen waarbij je de keuze hebt om deze te beglazen. Heb je nog vragen of wil je meer weten over onze kozijnen, neem dan gerust contact met ons op. Onze klantenservice helpt je graag!

 

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×