Hoe beveilig ik mijn woning tegen inbraak?

De herfst is begonnen. Dat betekent druilerige dagen en donkere avonden. Helaas wordt er in de herfst- en wintermaanden ook het meest ingebroken. Toelevering Online ging bij partner Voskamp Bouw en Industrie langs voor tips om de kans op inbraak te verkleinen.

We vallen maar meteen met de deur in huis: een inbraak helemaal voorkomen kan niet. Maar er zijn volgens Roy Meyerink van Voskamp Bouw en Industrie wel eenvoudige tools en maatregelen waarmee je het voor inbrekers een stuk minder aantrekkelijk maakt!

Je woning beveiligen

Een eerste logische stap in het voorkomen van inbraak is het beveiligen van je woning met goed hang- en sluitwerk. Enkel sloten met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie. De kozijnen van Toelevering Online zijn standaard voorzien van beslag dat voldoet aan het PKVW.

Zorg er bij het beveiligen van je woning voor dat je je niet alleen focust op bepaalde plekken, maar voor de gehele woning maatregelen neemt. Voorzie dus niet alleen je (nieuwe) voor- en achterdeur van goede sloten, maar bijvoorbeeld ook het raam naast die deuren en in de slaapkamers en je schuur. Zo creëer je geen alternatieve ingangen voor de inbrekers.

Verlichting

Om je woning als veilig te kunnen bestempelen is er meer nodig dan alleen gecertificeerd hang- en sluitwerk. Ook goede verlichting bij buitendeuren is een must. Zo zet je inbrekers letterlijk in het licht en daar houden ze niet van!

Ben je op vakantie of ’s avonds niet thuis? Een tijdschakelaar zet het licht aan als het gaat schemeren, net zoals je zou doen als je wel thuis bent. Ook is een buitenlamp met sensor een goede oplossing. Buren die een oogje in het zeil houden zien het direct als er een ongewenst persoon rondom jouw huis loopt.

Overige maatregelen

Inbrekers herkennen veilige sloten en goede verlichting snel. Grote kans dus dat ze op zoek gaan naar een makkelijker doelwit in de buurt. Je kunt je woning nog minder aantrekkelijk maken voor inbrekers door je bomen tijdig te snoeien, geen ladders en trapjes in je tuin te laten liggen en goede contacten te hebben met je buren. Want hoe meer sociale controle, hoe beter voor het voorkomen van inbraken.

Is jouw woning veilig?

Ben je benieuwd of jouw woning veilig is en aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen voldoet? Schakel een expert in om erachter te komen of en welke maatregelen je nog moet nemen om aan de voorwaarden te voldoen.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×