Kozijnen schoonmaken

De start van de lente gaat voor veel mensen hand in hand met de grote voorjaarsschoonmaak. De (buiten)kozijnen van je woning mogen daarbij niet vergeten worden. Die krijgen het hele jaar namelijk veel te verduren. Factoren zoals zonlicht, neerslag, zand en temperatuursveranderingen zorgen ervoor dat kozijnen hun kleur en glans verliezen. Tevens zorgen deze factoren ervoor dat de duurzaamheid van de kozijnen vermindert. Kozijnen die tijdig worden schoongemaakt, hebben een langere levensduur.

Houten kozijnen onderhouden

Om ervoor te zorgen dat het hout- en schilderwerk van je maatwerk kozijnen langer meegaan, raden wij bij Toelevering Online aan om kozijnen jaarlijks schoon te maken. Onze kozijnen worden vervaardigd uit Sapeli Mahonie hout. Dit hout heeft op papier een levensduur van 15-25 jaar. Wanneer het op de juiste manier wordt onderhouden, kunnen kozijnen van deze houtsoort echter nog veel langer meegaan. Door kozijnen op de juiste manier schoon te maken, voorkom je houtrot.

Houten kozijnen schoonmaken

Wij adviseren om je kozijnen jaarlijks schoon te maken. Dit kun je doen met een sopje warm water en een zachte doek. Deze jaarlijkse schoonmaak is tevens een uitstekende gelegenheid om het kozijn te controleren. Eventuele zwakke plekken kun je direct bijwerken door ze te schuren en over te schilderen.

Schoonmaaktips houten kozijnen

  • Maak gebruik van een zachte doek tijdens het reinigen van je kozijnen
  • Spoel de kozijnen na het schoonmaken af met water, zodat je alle resten van het schoonmaakmiddel en het laatste vuil kunt verwijderen
  • Gebruik geen schuurspons
  • Gebruik reinigingsmiddelen zonder schurende werking
  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen die bleek en chloor bevatten

Onderhoud hang- en sluitwerk

Wij adviseren om het hang- en sluitwerk van de bewegende delen van je kozijn 1 à 2 keer per jaar te controleren. Het hang- en sluitwerk kan ingevet worden met een teflonspray. Wij raden het gebruik van olie af, omdat dit vuil aantrekt.

Kozijnen schilderen

De frequentie om je kozijnen opnieuw te schilderen voor het juiste onderhoud, hangt af van de kleur van je kozijnen. Kozijnen die donker geschilderd zijn, hebben namelijk eerder een nieuwe deklaag nodig dan kozijnen in een lichte kleur. Lees ons onderhoudsadvies voor meer informatie over het schilderen van je kozijnen.

Hulp nodig bij het schoonmaken van je kozijnen?

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over het schoonmaken van je kozijnen of wil je meer informatie over onze hardhouten kozijnen? Wij helpen je graag! Neem vrijblijvend contact op met het Toelevering Online team.

De mooie kozijnen van Toelevering Online kunnen geleverd worden op elke gewenste locatie in Nederland. De kozijnen worden geleverd onder andere in de plaatsen Den Haag, Amsterdam, Eindhoven, Breda, Alkmaar, Rotterdam en Utrecht.

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×