Links- of rechtsdraaiende deur

Wanneer je een nieuwe deur aanschaft met een nieuw kozijn, is het belangrijk dat je de draairichting van de deur kent. Je moet bepalen of de deur linksdraaiend of rechtsdraaiend is. Maar waarom is dit belangrijk en hoe bepaal je de draairichting?

Waarom is het belangrijk om de draairichting van een deur te weten? 

Het is belangrijk dat je weet of een deur linksdraaiend of rechtsdraaiend moet zijn, zodat je het juiste slot, deurbeslag en de juiste paumelles en scharnieren meegeleverd krijgt. Bij het samenstellen van je deur in onze configurator moet je de draairichting daarom aangeven. Dit heeft ook invloed op het deurkozijn: aan welke kant komt het slotgat en aan welke kant komen de scharnieren?

Linksdraaiend of rechtsdraaiend

Een linksdraaiende deur herken je als volgt. Ga aan de kant van de deur staan waar de deur heen draait, zodat je de scharnieren ziet. Zitten de scharnieren aan de linkerkant? Dan heb je te maken met een linksdraaiende deur: wanneer je de deur open doet, trek je hem de linkerkant op. 

Logischerwijs is een rechtsdraaiende deur precies het tegenovergestelde. Hier zitten de scharnieren aan de rechterkant van de deur. Wanneer je de deur opent, beweegt de zijde met klink de rechterkant op. 

Hoe kies je de draairichting van een nieuwe deur?

Wanneer je een nieuw kozijn met een binnendeur gaat plaatsen, kun je zelf nog kiezen welke kant de deur op moet draaien. Vaak wordt er gekozen om de deur te laten draaien naar de kant met de meeste ruimte. Maar houd ook vooral in gedachten hoe de ruimte precies gebruikt wordt, hoe de looproute in de ruimte wordt en waar de lichtschakelaar zit. Heb je een buitendeur nodig? Denk dan ook na of je een naar buiten draaiende of naar binnen draaiende deur wilt, dit heeft ook invloed op de scharnierkant. Kortweg: wat is de handigste keuze?

Links- en rechtsdraaiende deuren bij Toelevering Online

Heb je de draairichting bepaald en ben je klaar om je deurkozijnen uit te kiezen? Toelevering Online levert binnendeurkozijnen (zonder deur) van uitstekende kwaliteit die je gemakkelijk en snel online kunt bestellen. Bekijk de producten en stel jouw binnendeurkozijnen met deur samen! 

Bestel jouw deurkozijnen met deur

Bij Toelevering Online bestel je gemakkelijk en snel jouw nieuwe deurkozijnen zonder deur, achterdeur, tuindeur of voordeur. Doorloop de configurator en bestel direct!

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×