Aluminium kozijnen plaatsen

Bij de bouw of renovatie van een woning valt de keuze steeds vaker op aluminium kozijnen. Logisch, want de voordelen zijn groot. Zo zijn deze kozijnen onderhoudsarm en hoef je niet om de paar jaar met een schilderskwast aan de slag. Daarnaast neemt aluminium geen vocht op en trekt het profiel geen vuil aan. Aluminium kozijnen worden nét wat anders gemonteerd dan houten of kunststof kozijnen. In deze blog lees je tips om het monteren soepel te laten verlopen. Deze tips zijn bedoeld voor montage door middel van een stelkozijn.

Stap 1: glaslatten verwijderen

Voor je start met de montage van je aluminium kozijn, verwijder je het glas uit de vaste delen van het kozijn. Zo kan je bij de voorgeboorde gaten die achter het glas verwerkt zitten.

Glas verwijderen doe je als volgt:

  1. Verwijder eerst de rubberdichting tussen het glas en de glaslat. Begin in een hoek van het glasvak. Gebruik een kleine, platte schroevendraaier om een begin te maken en daarna kan je de gehele rubberdichting er rondom uithalen;
  2. Verwijder vervolgens de glaslatten. Dit doe je door een glaslat te kantelen in de richting van het glas. De glaslat ‘klikt’ dan uit het kozijnprofiel.

Let op: Het glas staat na het verwijderen van het rubber en de glaslatten los in de sponning. Houd het glas dus tegen bij het verwijderen van de glaslatten.

Stap 2: kozijn monteren

Hou bij het bepalen van de kozijnmaatvoering rekening dat de aanslag van de SL38 13,5mm is en bij de CS77 en CP130 25mm. Kijk op de details voor de exacte maatvoering van onze kozijnen.

Nu je het glas hebt verwijderd kan je het kozijn plaatsen. Trek het kozijn tegen het stelkozijn aan, zodat deze naadloos en waterdicht aansluit op de constructie. Schroef het aluminium kozijn op de plekken van de voorgeboorde gaten aan het stelkozijn. Wij adviseren om hier schroeven met een dikte van 7,5 mm voor te gebruiken. Deze schroeven worden niet meegeleverd.

Stap 3: kozijn afwerken

Nu je het kozijn hebt gemonteerd, vul je de ruimte tussen het stelkozijn en het nieuwe aluminium kozijn op met purschuim. Dit zorgt voor een goed isolerende aansluiting. Na het uitharden van de pur kan de binnenzijde worden afgewerkt.

Bekijk hier een korte video van onze profielleverancier Reynaers, over de montage van een aluminium schuifpui.

Disclaimer: iedere situatie is verschillend, aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Ons advies is om de montage door een professional uit te laten voeren.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×