Subsidie op isolerende kozijnen

Het verduurzamen van een huis kan gepaard gaan met hoge kosten. Gelukkig zijn er vanuit de overheid weer nieuwe subsidies die je als huiseigenaar kan aanvragen. Ook in 2023 kun je weer subsidie aanvragen, zo ook voor het verduurzamen van je ramen en kozijnen.

Bij Toelevering Online kunnen we alle kozijnen leveren met HR++- of Triple (HR+++) glas (met isolerend kozijn), waardoor het mogelijk is om hier subsidie op aan te vragen. Wij zetten voor je op een rijtje waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen.

Hoeveel subsidie krijg ik voor isolerende ramen en kozijnen?

Maar eerst het antwoord op een belangrijke vraag. Want hoeveel subsidie kun je eigenlijk krijgen? In onderstaande tabel zie je hoeveel je kunt terugvragen bij het Rijk na het installeren van duurzamer hoogrendementsglas. Daarnaast zie je hoeveel deze subsidies zijn veranderd per vierkante meter ten opzichte van 2022.

Om de tabel te kunnen begrijpen is het belangrijk te weten wat de U-waarde inhoudt. De U-waarde drukt uit hoeveel warmte er verloren gaat. Dus eigenlijk geldt: hoe lager, hoe beter.

In tegenstelling tot begin 2022, kun je nu ook subsidie aanvragen voor slechts één isolatiemaatregel. Deze mag al aangebracht zijn vanaf 2 april 2022 (bron: RVO). Ben je van plan om meerdere maatregelen te nemen? En voer je die uit binnen 24 maanden van elkaar? Dan wordt het subsidiebedrag zoals hieronder aangegeven verdubbeld. Goed om mee te nemen in de plannen dus!

Wil je meer informatie U-waardes en wat de U-waarde is van onze profielen en ons glas? Dat lees je hier.

Subsidiebedrag per m² tussen 2 april 2022 en 1 januari 2023 (bij één maatregel)Subsidiebedrag per m² vanaf 1 januari 2023 (bij één maatregel)Minimaal vereiste m²Maximaal m²Maximale U-waarde (W/m²K)
HR++ dubbel glas€ 26,50€ 238451,2
HR +++ triple glas€75€65,508450,7
Kozijnpaneel U-waarde ≤1,2 en >0,7€11,50€108451,2
Kozijnpaneel U-waarde ≤ 0,7€57,50€458451,2
Isolerende deur U ≤1,5 en >1,0€26,50€238451,5
Isolerende deur ≤1,0€75€65,501

Subsidievoorwaarden ramen en kozijnen

Subsidie aanvragen voor isolerende verbeteringen doe je, helaas, niet zomaar. Er zijn bepaalde voorwaarden aan verbonden:

  • Je bent eigenaar van het huis waarin je de maatregelen neemt en je woont er ook zelf, of gaat er wonen.
  • De aanvraag van de subsidie kan je pas achteraf doen, maar wel binnen 12 maanden nadat de eerste maatregel is uitgevoerd en betaald.
  • Je moet ten minste 8 m² aan enkel of dubbel glas vervangen door HR++-glas of Triple (HR+++) glas. Het maximum is 45 m².
  • Kies je voor het toepassen van Triple (HR+++) glas? Dan ben je verplicht om ook je kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen met een U-waarde van maximaal 1,5 W/m²K.
  • Het is van belang dat je kiest voor zeer goede isolatie met de juiste isolatiewaarde (Rd-waarde). Voor isolerend glas komt daar ook nog de U-waarde bij kijken, deze waarde geeft aan hoeveel warmte er per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen beide zijden wordt doorgelaten. Bij HR++-glas is dit maximaal 1,2 W/m²K en voor Triple glas moet dit kleiner zijn dan 0,7 W/m²K.
  • De subsidie geldt alleen voor het isoleren van bestaande woningen. Nieuwbouw en aanbouw komen dus niet in aanmerking.
  • De ramen moeten worden vervangen door een bouwinstallatiebedrijf dat voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen. Je kunt geschikte bedrijven vinden op wij-isoleren.nl. De materialen mag je wel zelf aanschaffen.

Alle voorwaarden die je moet weten, lees je op de website van het RVO.

Subsidie op HR++-glas, Triple glas en isolerende kozijnen

Bij Toelevering Online voldoen onze houten en kunststof altijd aan de voorwaarden voor de subsidieregeling. Kies je voor kozijnen inclusief beglazing? Dan worden deze geleverd met HR++- glas of Triple (HR+++) glas, waarop je dus subsidie kunt aanvragen. Je krijgt subsidie op de kozijnen zodra ze voldoen aan de U-waarde in bovenstaande tabel. Wat de specifieke isolatiewaarden zijn per product, kun je terugvinden bij de specificaties op de productpagina onder het kopje ‘glas’. Let op: als je kiest voor Triple glas kom je alleen in aanmerking voor de subsidie als je daarbij ook isolerende kozijnen plaatst. Bijvoorbeeld onze kunststof kozijnen.

Zo vraag je de subsidie aan

Heb je ervoor gekozen om je ramen te laten vervangen? En voldoet je plan aan bovenstaande voorwaarden? Mooi! Dan is het nu tijd om te kijken wat je verder moet doen om in aanmerking te komen voor de subsidie. Je vindt een stappenplan met checklist via RVO.nl.

Zakelijke gebruikers

Verduurzamers krijgen pas subsidie als de materialen op de apparaten- of isolatiematerialenlijsten van de RVO staan. Het kan voorkomen dat bepaalde materialen daar niet op staan. Als aannemer of zzp’er in de bouw kan je daarom voor je duurzame producten een verzoek indienen voor een vermelding op de lijst. Wanneer de producten aan de gestelde eisen voldoen, worden ze aan de lijst toegevoegd. Zo weten jouw klanten dat ze met de aanschaf en installatie van jouw producten in aanmerking kunnen komen voor de subsidie.

Hulp nodig?

Heb je vragen over het kiezen van de juiste beglaasde kozijnen voor jouw huis? Toelevering Online helpt je graag op weg met het beste advies. Of neem een kijkje bij onze producten.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×