Subsidie op isolerende kozijnen

Het verduurzamen van een huis kan gepaard gaan met hoge kosten. Gelukkig zijn er vanuit de overheid weer nieuwe subsidies die je als huiseigenaar kan aanvragen. Voor maatregelen die je in 2022 laat uitvoeren kun je gemiddeld 30 procent van de kosten vergoed krijgen. Zo ook voor het verduurzamen van je huis door je ramen en kozijnen te vervangen. Bij Toelevering Online kunnen we alle kozijnen leveren met HR++- of Triple (HR+++) glas (met isolerend kozijn), waardoor het mogelijk is om hier subsidie op aan te vragen. Wij zetten voor je op een rijtje waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen.

Hoeveel subsidie krijg ik voor isolerende ramen en kozijnen?

Maar eerst het antwoord op een belangrijke vraag. Want hoeveel subsidie kun je eigenlijk krijgen? In onderstaande tabel zie je hoeveel je kunt terugvragen bij het Rijk na het installeren van duurzamer hoogrendementsglas. Daarnaast zie je hoeveel deze subsidies zijn toegenomen per vierkante meter ten opzichte van 2021.

Subsidiebedrag per m²
vanaf 1 januari 2022
Subsidiebedrag per m²
oude bedragen 2021
Minimaal vereiste m² Maximaal m² Maximale U-waarde (W/m²K)
HR++-glas 8 45
HR++-glas U ≦1,2 € 53 € 35 1,2
Panelen in kozijn U ≦1,2 € 23 € 15 1,2
Isolerende deur ≦1,5 € 53 € 35 1,5
Triple glas 8 45
Triple glas U ≦0,7 € 150 € 100 0,7
Panelen in kozijn U ≦0,7 € 115 € 75 0,7
Isolerende deur ≦1,0 € 150 € 100 1

 

Subsidievoorwaarden ramen en kozijnen 

Subsidie aanvragen voor isolerende verbeteringen doe je, helaas, niet zomaar. Er zijn bepaalde voorwaarden aan verbonden:

  1. Je bent eigenaar van het huis waarin je de maatregelen neemt en je woont er ook zelf, of gaat er wonen. 
  2. Je moet ten minste twee verschillende isolerende en/of energiebesparende maatregelen nemen. Het combineren van HR++-glas en Triple (HR+++) glas, eventueel in combinatie met panelen in een kozijn of isolerende deur, wordt gezien als één maatregel. 
  3. De aanvraag van de subsidie kan je pas achteraf doen, maar wel binnen 12 maanden nadat de eerste maatregel is uitgevoerd en betaald. 
  4. Je moet ten minste 8 m² aan enkel of dubbel glas vervangen door HR++-glas of Triple (HR+++) glas. Het maximum is 45 m². 
  5. Kies je voor het toepassen van Triple (HR+++) glas? Dan ben je verplicht om ook je kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen met een U-waarde van maximaal 1,5 W/m²K.
  6. Het is van belang dat je kiest voor zeer goede isolatie met de juiste isolatiewaarde (Rd-waarde). Voor isolerend glas komt daar ook nog de U-waarde bij kijken, deze waarde geeft aan hoeveel warmte er per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen beide zijden wordt doorgelaten. Bij HR++-glas is dit maximaal 1,2 W/m²K en voor Triple glas moet dit kleiner zijn dan 0,7 W/m²K. 
  7. De subsidie geldt alleen voor het isoleren van bestaande woningen. Nieuwbouw en aanbouw komen dus niet in aanmerking. 
  8. De ramen moeten worden vervangen door een bouwinstallatiebedrijf dat voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen. Je kunt geschikte bedrijven vinden op wij-isoleren.nl. De materialen mag je wel zelf aanschaffen.

Subsidie op isolerend glas en isolerende kozijnen

Bij Toelevering Online hebben we houten, kunststof en aluminium kozijnen. Kies je voor kozijnen inclusief beglazing? Dan worden deze geleverd met HR++- glas of Triple (HR+++) glas, waarop je dus subsidie kunt aanvragen. Je krijgt subsidie op de kozijnen zodra ze voldoen aan de U-waarde in bovenstaande tabel. Wat de specifieke isoltatiewaarden zijn per product, kun je terugvinden bij de specificaties op de productpagina onder het kopje ‘glas’. Let op: als je kiest voor Triple glas kom je alleen in aanmerking voor de subsidie als je daarbij ook isolerende kozijnen plaatst. Bijvoorbeeld onze kunststof kozijnen.

Zo vraag je de subsidie aan

Heb je je ervoor gekozen om je ramen te laten vervangen? En voldoet je plan aan bovenstaande voorwaarden? Mooi! Dan is het nu tijd om te kijken wat je verder moet doen om in aanmerking te komen voor de subsidie. Je vindt een stappenplan met checklist via RVO.nl.

Zakelijke gebruikers

Verduurzamers krijgen pas subsidie als de materialen op de apparaten- of isolatiematerialenlijsten van de RVO staan. Het kan voorkomen dat bepaalde materialen daar niet op staan. Als aannemer of zzp’er in de bouw kan je daarom voor je duurzame producten een verzoek indienen voor een vermelding op de lijst. Wanneer de producten aan de gestelde eisen voldoen, worden ze aan de lijst toegevoegd. Zo weten jouw klanten dat ze met de aanschaf en installatie van jouw producten in aanmerking kunnen komen voor de subsidie

Hulp nodig?

Heb je vragen over het kiezen van de juiste beglaasde kozijnen voor jouw huis? Bijvoorbeeld omdat je twijfelt tussen hout, kunststof en aluminium? Neem dan contact met ons op. Toelevering Online helpt je graag op weg met het beste advies. 

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×