Wat is het Politiekeurmerk Veilig Wonen?

De kozijnen van Toelevering Online voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Daarnaast voldoen de geleverde sloten aan het SKG-keurmerk. Maar wat houdt dit precies in en wat is het verschil tussen beide keurmerken?

Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een certificering gericht op inbraakpreventie en sociale veiligheid. Woningen met dit certificaat hebben goede maatregelen genomen om een inbraak te voorkomen, bijvoorbeeld door inbraakvertragers aan te brengen. Om het PKVW-certificaat te behalen, moet het huis aan verschillende eisen voldoen.

Voorwaarden PKVW-certificaat

De woning moet bijvoorbeeld gecertificeerd hang- en sleutelwerk hebben bij ramen, deuren en lichtkoepels. Gecertificeerd hang- en sleutelwerk herken je aan het SKG- of ā€˜Vā€™-logo. Maar dit is niet de enige voorwaarde om een PKVW-certificaat voor je woning te behalen. Ook goede verlichting is een belangrijk punt. Bij de buitendeuren van de woning moet voldoende verlichting aanwezig zijn en buren moeten voldoende zicht hebben op de woning en bijvoorbeeld de hal om de sociale controle te stimuleren. Brandveiligheid is ook belangrijk, daarom zijn ook rookmelders verplicht voor het halen van het certificaat.

Certificaat behalen

Pas wanneer je woning voldoet aan al deze eisen, kom je in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Een PKVW-certificaat wordt alleen uitgegeven door experts van een gecertificeerd PKVW-bedrijf. Zij controleren of je woning voldoet aan alle eisen en nemen indien nodig maatregelen. Uiteindelijk geeft de expert het PKVW-certificaat uit.

Verschil PKVW en SKG?

Het SKG-keurmerk is eigenlijk een onderdeel van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk geeft namelijk de mate van duurzaamheid, sterkte en inbraakwerendheid van hang- en sluitwerk aan. Hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk herken je aan het SKG-logo die zich op een zichtbare plek op het slot bevindt. Omdat gecertificeerd hang- en sluitwerk een van de voorwaarden van het Politiekeurmerk Veilig Wonen is, kan SKG gezien worden als onderdeel van PKVW.

Gecertificeerd hang- en sluitwerk bij Toelevering Online

Door de samenwerking met Voskamp Groep levert Toelevering Online alle ramen en deuren standaard met gecertificeerd beslag. Dit hang- en sluitwerk heeft het SKG-keurmerk. Om je woning ook daadwerkelijk met een PKVW-certificaat te bestempelen is dus meer nodig. Denk er bijvoorbeeld aan dat je niet alleen je nieuwe kozijnen en deuren van veilig hang- en sluitwerk voorziet, maar ook dat ene raampje dat ernaast zit. Want alleen als je geen zwakke plekken meer in of rondom je woning hebt, is je woning veilig tegen inbraak!

Neem contact op

Wil je meer weten over de inbraakveiligheid van jouw woning of het beslag dat wij standaard leveren bij onze deuren en ramen? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Onze professionele klantenservice is van maandag t/m zaterdag bereikbaar.

Neem contact op
menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×