Grijze kozijnen

Geschatte leestijd: 5 min.

Op zoek naar grijze kozijnen? Bestel gemakkelijk en snel maatwerk kozijnen in hout, kunststof of aluminium bij Toelevering Online. Naast witte en zwarte kozijnen leveren we bij Toelevering Online ook grijze kozijnen. De grijze kozijnen geven een strakke uitstraling aan een woning. Lees alles over onze grijze kozijnen en bestel gemakkelijk en snel.Grijze kozijnen op maat

Grijze kozijnen zijn tegenwoordig helemaal hot. Bij Toelevering Online stel je jouw houten, kunststof of aluminium kozijn helemaal op maat en naar wens samen. Daarom kun je bij ons diverse kleuren grijs kiezen. De grijze kozijnen zijn in vier simpele stappen samen te stellen. Op zoek naar grijze deurkozijnen, grijze schuifpuien of grijze raamkozijnen? Wij leveren de grijze deurkozijnen, schuifpuien en raamkozijnen al vanaf vijf werkdagen.

Aanzicht grijze kozijnen 

Met de jaren worden er steeds meer grijze kozijnen in woningen gemonteerd. Door de grijze kozijnen krijgt de woning een modern uiterlijk. Monteer de grijze kozijnen bij een witte buitenmuur voor meer uitstraling of op een zwarte buitenmuur voor een rustig aanzicht. De keuze is aan jou.

Houten grijze kozijnen

Bij Toelevering Online hebben we houten kozijnen van kwaliteit, die een traditionele uitstraling aan de woning geven. De houten kozijnen worden vervaardigd uit Mahonie hardhout, Finti of Accoya. De grijze houten kozijnen maken de woning stoer en kunnen zowel in voorlak als in aflak geleverd worden. Mocht je na een tijdje toch een andere kleur op je grijze houten kozijn willen, dan is deze eenvoudig over te schilderen. Weet je nog niet helemaal welke kleur mooi gaat zijn? Bestel onze houten kozijnen dan in de voorlak en lak ze zelf af met bijvoorbeeld grijs, zwart of antraciet.

Houten kozijnen; voorlak

Als je je houten kozijnen in voorlak bestelt, dan zorgen wij ervoor dat de grondverf in alle naden en groeven zit zodat het kozijnhout volledig afgesloten is. Het kozijn wordt in de fabriek al voorzien van deze voorlaklaag. De maatwerk kozijnen hebben een laagdikte van 120 mu. Bij de houten kozijnen met het Mahonie-profiel, kun je kiezen uit drie verschillende kleuren voorlak:

 • Antraciet (RAL 7016)
 • Wit (RAL 9010)
 • Verkeersgrijs A (RAL 7042)

Houten kozijnen; aflak

Wanneer je kiest voor een kozijn met voorlak, dan dien je het kozijn altijd nog eenmalig af te lakken. Wij adviseren om het kozijn binnen 18 maanden af te lakken met Sigma Torno watergedragen lak. Wij geven voorkeur aan een watergedragen lak door de elasticiteit. Mocht je toch liever voor een lak op terpentinebasis gaan, dan adviseren wij;

 • Sigma S2U Gloss
 • Sigma S2U Allure Gloss

Bij Toelevering Online kun je ook houten kozijnen direct in de aflak bestellen.

Houten kozijnen vervaardigd uit Mahonie of Accoya zijn leverbaar in de kleuren: 

 • Antraciet (RAL 7016), 
 • Wit (RAL 9010)
 • Verkeersgrijs A (RAL 7042)

De houten kozijnen vervaardigd uit Finti zijn leverbaar in de kleuren:

 • Zwart (RAL 9005)
 • Antraciet (RAL 7016)
 • Zijdegrijs (RAL 7044)
 • Verkeersgrijs A (RAL 7042) of verkeerswit (RAL 9016)
 • Crème wit (RAL 9001) of wit (RAL 9010).

Hoe onderhoud je grijze houten kozijnen?

Donkere kleuren trekken zon en warmte aan. Houten kozijnen met zwarte of antraciet kleuren hebben hierdoor meer onderhoud nodig dan houten kozijnen in een lichtere kleur. De lak wordt aangetast door uv-straling en warmte, waardoor het kozijn vaker onderhouden moet worden. De plek van het kozijn heeft invloed op hoe vaak het kozijn onderhoud nodig heeft. Een kozijn aan de zonkant kan eerder toe zijn aan een opknapbeurt dan een kozijn aan de andere kant van de woning, die veelal in de schaduw ligt.

We vertellen je graag meer over het onderhoud van houten kozijnen. Bekijk ons onderhoudsadvies. 

Onderhoudsadvies kozijnen met donkere kleuren:

Jaar 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Inspectie controle X X X X X X X
Dekking basissysteem + afwerking * ** * ** * ** *

 

Onderhoudsadvies kozijnen met lichte kleuren:

Jaar 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Inspectie controle X X X X X
Dekking basissysteem + afwerking * ** * **

 

*     Beschadigingen + liggende delen bijwerken

**     Bijwerken + geheel nieuwe deklaag aanbrengen

Zoals je kunt zien hoef je witte kozijnen of kozijnen met een andere lichte kleur minder vaak bij te werken.

Grijze kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn zeer onderhoudsvriendelijk, hebben een goede isolatie en zijn ook nog eens erg duurzaam. Grijze kunststof kozijnen en grijze houten kozijnen zijn tegenwoordig moeilijk te onderscheiden, zeker wanneer je kiest voor kunststof kozijnen met houtlook. Toelevering Online levert hoogwaardige kunststof kozijnen van gerenommeerde merken zoals K-VISION, Gealan en Schüco. Kunststof kozijnen kunnen niet eenvoudig geschilderd worden, maar verkrijgen de kleur door middel van een folie dat op het kozijn is verwerkt. Tijdens het bestellen kun je gemakkelijk de juiste kleur folie selecteren. Afhankelijk van het gekozen profiel, kun je kiezen voor houtlook, metallic, acryl of glad. 

Grijze aluminium kozijnen

Ook de aluminium kozijnen zijn verkrijgbaar in het grijs. Net als kunststof is aluminium niet overschilderbaar. De kozijnen en deuren worden dus direct in de juiste kleur geleverd. De aluminium kozijnen zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, van Verkeerswit (RAL 9016) tot Signaalwit (RAL 9003) en van Gentiaanblauw (RAL 5010) tot Wijnrood (RAL 3005). Daarnaast zijn er veel verschillende grijstinten beschikbaar, waaronder:

 • Antracietgrijs (RAL 7016)
 • Zwartgrijs (RAL 7021)
 • Grafietgrijs (RAL 7024)
 • Kwartsgrijs (RAL 7039)
 • Venstergrijs (RAL 7040)
 • Grijs aluminium (RAL 9007)

Grijze kozijnen helemaal compleet

Toelevering Online kan complete kozijnen leveren met hang- en sluitwerk en er is zelfs een mogelijkheid om je kozijnen inclusief glas te bestellen. Je kunt hierbij kiezen uit HR++ (dubbel glas) en HR+++ (triple glas). Daarnaast kun je kozijnen met roeden bestellen, bijvoorbeeld in of op het glas.

Grijze deurkozijnen, schuifpuien of raamkozijnen

Bij Toelevering Online stel je gemakkelijk de kozijnen van jouw keuze samen. Denk bijvoorbeeld aan grijze deurkozijnen, een 3-delige schuifpui of verschillende raamkozijnen. Via onze configurator stel je eenvoudig jouw ideale kozijnen samen. Je hebt direct inzicht in de prijs en levertijd. Wil je op een later moment verder met je configuratie? Sla je project dan op in je account en ga de volgende keer verder waar je gebleven was.

Hulp nodig bij het samenstellen van jouw grijze kozijnen?

Het samenstellen van een maatwerk kozijnen is simpel. Kom je er toch niet helemaal uit en heb je een vraag? Bij Toelevering Online staan wij zes dagen in de week voor je klaar om je meer informatie te geven over grijze kozijnen of om je te helpen bij het samenstellen. Onze medewerkers zijn te bereiken via 085 8085 030, de chat, mail of WhatsApp. We zijn op werkdagen van 08:00 tot 22:00 uur bereikbaar, op zaterdag is onze klantenservice geopend van 09:00 tot 16:30 uur. Tijdens vakanties en feestdagen hebben we mogelijk aangepaste openingstijden.Grijs kozijn mahonie
Bijzonder kundig en geduldig personeel online, prima website met configurator en heel veel info! Aflevering gewoonweg perfect! Klant van Toelevering Online Houten kozijnen
menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×