Witte kozijnen

Geschatte leestijd: 5 min.

Bij het bestellen van jouw kozijnen moet je goed nadenken over de juiste kleur. De kleur van je kozijnen moeten namelijk goed passen bij de woning of het project. Witte kozijnen zijn nog altijd de populairste keuze. Witte kozijnen geven een frisse en lichte uitstraling aan een woning. Benieuwd naar de mogelijkheden en verschillende uitstralingen die witte kozijnen bieden? Je leest hier alles over witte kozijnen, de voordelen en de verschillende soorten! Waarom witte kozijnen?

Witte kozijnen zorgen voor een prachtig contrast met bijvoorbeeld donkere buitenmuren en de kleur wit past bij vrijwel elke woning door de neutraliteit van de kleur. Er is alleen een nog veel belangrijkere reden om te kiezen voor witte kozijnen.

Wit weerkaatst het licht in plaats van dat het absorbeert zoals donkere kleuren. Hierdoor worden de kozijnen minder snel warm en weren ze minder snel. In het geval van houten kozijnen zorgt dit ervoor dat je witte kozijnen minder vaak hoeft te schilderen dan kozijnen met donkere kleuren.

Als je zou kijken naar de frequentie en mate van onderhoud dan zijn witte kozijnen een goede keuze. Hieronder zie je wat het onderhoudsadvies is voor houten kozijnen. We maken hierbij onderscheid in kozijnen met een lichte kleur en kozijnen met een donkere kleur.

Onderhoudsadvies kozijnen met lichte kleuren

Jaar 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Inspectie controle X X X X X
Dekking basissysteem + afwerking * ** * **

Onderhoudsadvies kozijnen met donkere kleuren:

Jaar 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Inspectie controle X X X X X X X
Dekking basissysteem + afwerking * ** * ** * ** *


*     Beschadigingen + liggende delen bijwerken
**     Bijwerken + geheel nieuwe deklaag aanbrengen

Zoals je kunt zien moeten zwarte kozijnen of kozijnen met een andere donkere kleur vaker bijgewerkt worden.

Soorten witte kozijnen

Bij Toelevering Online bestel je gemakkelijk en snel houten kozijnen, kunststof kozijnen en aluminium kozijnen in het wit. Deze kozijnen zijn bij ons samen te stellen in verschillende witte kleuren. Per materiaal zijn er verschillende kleuren wit beschikbaar. Lees hieronder welke kleuren wit er beschikbaar zijn voor de houten, kunststof en aluminium kozijnen.

Witte houten kozijnen

De witte houten kozijnen van Toelevering online zijn beschikbaar in verschillende kozijnprofielen. Je hebt de keuze uit Mahonie verdiept 67×114 mm, Finti ClimateProof verdiept 67×114 mm en Accoya verdiept 67×114 mm.

Mahonie hardhouten kozijnen zijn in zowel voorlak als aflak te bestellen. Bij het kiezen van voorlak is er enkel de witte kleur RAL 9010 beschikbaar. Wij brengen in dat geval twee verflagen aan met een laagdikte van 120 mu. Kies je voor aflak, dan is de kleur wit ook RAL 9010.

Ga je voor een Finti of Accoya profiel, dan leveren wij de kozijnen standaard in de aflak, zodat ze direct klaar zijn voor plaatsing. Bij het Finti profiel heb je de keuze uit de witte kleuren: wit (RAL 9010), verkeerswit (RAL 9016) en crème wit (RAL 9001). Kies je voor Accoya, dan krijg je jouw witte kozijn in wit RAL 9010.

Door de afwerking en het unieke verfsysteem van de Finti en Accoya kozijnen hoef je jouw kozijnen maar één keer in de twaalf jaar te schilderen. Een duurzame en onderhoudsvriendelijke keuze!

Witte kunststof kozijnen

Bij Toelevering Online heb je de keuze uit verschillende kunststof kozijnprofielen. Zo maken wij onderscheid in onder andere K-VISION Trend, K-VISION Classic en Gealan S9000 NL. Al deze kunststof kozijnprofielen zijn beschikbaar met twee soorten folie, namelijk glad folie en folie met houtnerf. Kies je voor glad, dan heb je de keuze uit wit (RAL 9016) en crème wit (RAL 9001). Bij houtnerf heb je de keuze uit wit (RAL 9010) en crème wit (RAL 9001).

Witte aluminum kozijnen

Je kunt ook witte aluminium kozijnen bij ons bestellen. Wij verkopen bij Toelevering Online het aluminium kozijnprofiel Reynaers CS77 die beschikbaar is in het wit. Wij voorzien het aluminium kozijn van een coating in een kleur naar keuze. De witte kleuren die je bij Toelevering Online kunt kiezen voor aluminium kozijnen zijn signaalwit (RAL 9003) en verkeerswit (RAL 9016).

Speciale witte kozijnen

Naast de standaard kozijnprofielen, zijn er bij Toelevering Online voor houten binnendeurkozijnen, houten bergingsdeuren, kunststof schuifpuien en aluminium schuifpuien speciale profielen beschikbaar. Ook zijn deze profielen te bestellen in de kleur wit.

Witte houten deurkozijnen

Voor een tweetal deurkozijnen van Toelevering Online bieden wij speciale kozijnen. Zo zijn de houten Meranti binnendeurkozijnen 67×114 mm en Meranti bergingskozijnen 57×69 mm te bestellen in de kleur wit (RAL 9010).

Witte kunststof schuifpuien

Bij de kunststof witte schuifpuien van Toelevering Online wordt er onderscheid gemaakt in de profielen Gealan S9000 NL, Schüco LivingSlide, Schüco EasySlide en K-VISION PremiDoor. Bij de kunststof schuifpuien kun je zelf de gewenste witte kleuren samenstellen, zoals de kozijnkleur, deurkleur, kozijnkleur binnenzijde en deurkleur binnenzijde. Hierbij zijn verschillende kleurencombinaties te kiezen in glad en houtnerf met de kleuren wit (RAL 9016), wit (RAL 9010) en crème wit (RAL 9001).

Witte aluminium schuifpuien

Voor aluminium witte schuifpuien zijn er twee soorten waar je uit kunt kiezen, namelijk een  2-delige aluminum schuifpui of 4-delige aluminium schuifpui. Je kunt de schuifpui samenstellen met een aluminium kozijnprofiel van Reynaers. Samen te stellen in (een combinatie van) de matte coating verkeerswit (RAL 9016) en/of signaalwit (RAL 9003).

Maatwerk witte kozijnen

Bij Toelevering Online bestel je gemakkelijk jouw maatwerk witte kozijnen met behulp van onze configurator. In aantal eenvoudige stappen stel je jouw witte maatwerk kozijn samen en zie je direct jouw prijs. Eerst kies je het materiaal en de buitenwerkse kozijnmaat van jouw witte kozijn. Als tweede stap kies je de vakverdeling. Vervolgens kies je de vakvulling en als laatste bepaal je de gewenste eigenschappen voor jouw witte kozijn.

Witte kozijnen bestellen

Wil je witte kozijnen bestellen? Gebruik hiervoor dan onze configurator en stel deze kozijnen geheel op maat samen. Door het aanmaken van een eigen project sla je jouw kozijnen gemakkelijk op, zodat je ze altijd kunt terugvinden. Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste kozijn of samenstellen ervan? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice of bekijk de pagina met kennis en tips!Dennis Toelevering Online
Witte kozijnen koop je simpel en snel bij Toelevering Online. Heb je hulp nodig bij het bestellen? Het Toelevering Online team helpt je graag verder!
 Dennis Houten kozijnen Kunststof kozijnen
menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×