Deuren afstellen, hoe doe ik dat?

De maatwerk deur van Toelevering Online is geleverd en geplaatst, maar toch sluit de deur niet helemaal zoals het hoort. Zelf heb je geen idee hoe je dit probleem kunt verhelpen. Hoe kun je je maatwerk deur in kunststof of hout juist afstellen? Wij vertellen je er graag meer over!

Afstellen van kunststof deuren

Bij de kunststof deuren van zowel het K-VISION profiel als het GEALAN S9000NL profiel, passen wij Dr. Hahn KT-EV scharnieren toe. In het document vind je exact hoe je jouw maatwerk kunststof deur afstelt met de Dr. Hahn KT-EV scharnieren. Er wordt er standaard gebruikgemaakt van opdekscharnieren.

Houten deuren afstellen

Als je houten deuren niet goed aansluiten kun je deze afstellen, doormiddel van de driepuntssluiting. Met het stellen van de driepuntssluiting laat je de deuren strakker op elkaar aansluiten. Ook kun je de sluitkom in de onderdorpel omdraaien om de deuren beter af te stellen.

Problemen met het slot

Gaat de deur zwaar of te licht op slot, dan is er de mogelijkheid om met de haken boven en onder de deur lichter of zwaarder te laten sluiten. Met een schroevendraaier kun je de sluitplaat omdraaien en met een inbussleutel is het mogelijk de sluitplaat fijner af te stellen zodat deze wel op een soepelere manier sluit. De haken zullen de deur dan boven en/of onder soepel in het kozijn trekken.

Scheve deuren

Als de deuren scheef staan en de naden dus niet in één lijn lopen, kan er gebruik worden gemaakt van opvulplaatjes om de deuren enigszins recht te trekken. In de bouwwereld bestaan er opvulplaatjes van 1 en 2 mm.

Maatwerk deuren bestellen?

Meer weten over het afstellen van deuren?

Weet je niet of je de deur goed hebt afgesteld? Onze klantenservice helpt je graag verder met je vraag. De professionele klantenservice van Toelevering Online staat op werkdagen en op zaterdag voor je klaar.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×