Ramen afstellen, hoe doe ik dit?

Jouw nieuwe maatwerk kozijnen van Toelevering Online zijn geleverd, maar nu sluit het raam niet helemaal lekker. Je hebt geen idee hoe je dit probleem moet verhelpen. Hoe stel je jouw maatwerk raam in hout of kunststof af? Wij vertellen je er graag meer over!

Afstellen van houten en kunststof raamkozijnen

Bij de kunststof ramen van het K-VISION profiel passen wij Winkhaus beslag toe, bij de ramen van het Gealan S9000NL profiel maken wij gebruik van GU-beslag. In beide gevallen leveren wij de ramen standaard met verdekt liggend beslag. Ook bij houten raamkozijnen gebruiken we GU-beslag. Voor alle profielen geldt dat je in een paar simpele stappen de ramen kunt nastellen.

Glas opklossen bij kunststof en aluminium kozijnen

Als je bij Toelevering Online kunststof of aluminium kozijnen inclusief glas bestelt wordt het glas los in de spouw vervoerd om glasbreuk tegen te gaan. Bij montage dient het glas altijd verwijderd te worden en opgeklost. Het opklossen is zeer belangrijk, omdat bij een draaiend deel het anders gaat doorhangen. Ook bij vast glas moet het glas verwijderd worden en na montage opnieuw worden geplaatst.

Bekijk hoe je je Gealan maatwerk kunststof ramen in een aantal stappen nastelt. Ook voor het nastellen van ramen met een K-VISION profiel hebben we een handige instructie waarin staat hoe je je ramen kunt nastellen.

Houten raamkozijnen

Voor onze maatwerk draaikiepramen gebruiken we GU-beslag, net als bij het kunststof Gealan-profiel. Voor de overige raamkozijnen van hout geldt dat de sluitkommen en sluitplaatjes afstelbaar zijn. Dit werkt op dezelfde manier als bij het GU-beslag. Door deze strakker of losser te draaien komt het raam strakker of juist iets minder strak in het kozijn. Dit kan het verschil maken tussen of het raam wel of niet goed sluit.

Stel jouw maatwerk raam samen!

Hulp nodig bij het nastellen van je ramen?

Kom je er niet helemaal uit of heb je extra hulp nodig bij het afstellen van je ramen? Bij Toelevering Online helpen we je graag via de telefoon, chat, mail of WhatsApp (085 8085 030).

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×