Onderhoudsadvies kunststof kozijnen

De kunststof kozijnen van Toelevering Online hebben relatief weinig onderhoud nodig, dat is een groot voordeel van kunststof kozijnen. De nagenoeg onderhoudsvrije maatwerk kunststof kozijnen behouden hun kwaliteit jarenlang. Om de kwaliteit van de kozijnen te behouden, is alleen schoonmaken voldoende.

Algemeen onderhoud

Het reinigen van de kunststof kozijnen is enorm eenvoudig. Reinig je kozijnen met een vochtige spons en gebruik een huishoudelijk schoonmaakmiddel. Het is belangrijk dat je erop let dat je een niet-schurend schoonmaakmiddel op waterbasis kiest. Gebruik geen reinigingsmiddelen op basis van chloor of ammoniak. Aan een eenvoudig sopje met allesreiniger of wat afwasmiddel heb je voor het reinigen van kunststof kozijnen genoeg.

Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen bijna niet meer te onderscheiden van houten kozijnen, omdat er houtnerf-folies worden toegepast. Door deze toepassing heeft een kunststof kozijn de uitstraling van een houten kozijn, maar profiteer je toch van een aantal voordelen ten opzichte van het onderhouden van houten kozijnen.

Voor onderhoud van de kunststof kozijnen is maandelijks onderhoud voldoende. Gebruik huishoudelijk schoonmaakmiddel en handwarm water om de kozijnen af te nemen.

Liset de Lange

Pas op met donkere kleuren

Toelevering Online raadt het sterk af om hele donkere kunststof kozijnen en ramen op Zuid- en Westgevels te plaatsen. De kozijnen worden door zonlicht zwaar belast. Kies je voor een donkere afwerking, dan betekent dat de kleur eerder vaal wordt.

Langer mooi houden

Het reinigen van je kozijnen kun je eenvoudig combineren met het in de was zetten van de ramen. Het is verstandig om de kozijnen eens in het jaar in te waxen na het schoonmaken. Hierdoor ontstaat vuilafstotende was een extra beschermlaag over de maatwerk kozijnen van Toelevering Online. De maatwerk kozijnen kan je maandelijks reinigen om ze langer mooi te houden.

Onderhoud van het beslag

Voor een optimaal behoud van het beslag van onze kozijnen, adviseren we om elk jaar de volgende onderhoudswerkzaamheden uit te voeren:

  • Smeer alle bewegende onderdelen en sluitelementen van het beslag en controleer de werking ervan
  • Maak voorzichtig de handgreeprozet van de raamhandgreep los en draai de bevestigingsschroeven van de raamhandgreep aan.

Schoonmaaktips & aandachtspunten

Enkele tips voor het reinigen van maatwerk kunststof kozijnen van Toelevering Online.

  • Gebruik huishoudelijk schoonmaakmiddel en handwarm water om de kozijnen af te nemen.
  • Spoel de kozijnen na het schoonmaken altijd goed af met handwarm water.
  • Reinig de kozijnen bij voorbaat niet zonder water, om krassen of schrammen op het oppervlak te voorkomen.

Meer informatie over onze maatwerk kozijnen?

Heb je nog vragen over het reinigen van de kunststof kozijnen? Je kunt voor al je vragen altijd terecht bij onze klantenservice. Ons team staat op werkdagen dagelijks klaar voor 08.00 tot 22.00 uur en op de zaterdag van 09.00 tot 16.30 uur. Via de online chat, telefoon, WhatsApp of per mail op [email protected]

Kunststof kozijnen bestel je snel via onze configurator. De kozijnen worden op locatie geleverd door heel Nederland. Dit doen we in onder andere Arnhem, Alkmaar, Almere, Nijmegen, Middelburg, Tilburg en Apeldoorn.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×