Zwarte kozijnen

Geschatte leestijd: 5 min.

Zwarte kozijnen zijn op dit moment enorm populair en bij Toelevering Online bestel jij simpel en snel maatwerk kozijnen in de kleur zwart of antraciet. Je ziet zwarte kozijnen in steeds meer woningen en zelfs gehele woonwijken verschijnen. De zwarte kozijnen geven een mooie uitstraling aan de woning. Ben je benieuwd naar de uitstraling van zwarte kozijnen? Of wil je direct zwarte kozijnen bestellen, lees dan snel verder en bereken direct jouw prijs!Maatwerk zwarte kozijnen

Op zoek naar maatwerk zwarte kozijnen voor jouw kozijnproject? Bij Toelevering Online hebben we zowel houten zwarte kozijnen als kunststof zwarte kozijnen die op maat worden gemaakt,  speciaal voor jouw project. De maatwerk zwarte kozijnen zijn al in vier simpele stappen samen te stellen. Het productaanbod voor zwarte kozijnen is uiteenlopend, zo kun je kiezen uit zwarte deurkozijnen, zwarte schuifpuien en zwarte raamkozijnen.

Uitstraling zwarte kozijnen

Zwarte kozijnen zie je steeds meer in het straatbeeld verschijnen. Zwarte kozijnen geven je woning een andere uitstraling. Zwarte kozijnen zorgen voor een stijlvolle en moderne uitstraling en vallen extra erg op als er veel contrast is. Heb je bijvoorbeeld een witte buitenmuur dan vallen de zwarte kozijnen extra op.

Houten zwarte kozijnen

Onze houten kozijnen worden vervaardigd uit Mahonie hardhout, Finti of Accoya, net waar jouw voorkeur ligt. Houten kozijnen geven een traditionele uitstraling aan de woning en met een zwarte kleur geef je de woning een stoere en unieke look. De houten kozijnen zijn samen te stellen in zwart of antraciet en kunnen zowel in voorlak als aflak geleverd worden. Na een tijdje toch toe aan een andere kleur? De houten zwarte kozijnen zijn eenvoudig overschilderbaar en een andere kleur te geven. Je kunt ook kozijnen in de voorlak bestellen en de kozijnen zelf in zwart of antraciet aflakken.

Voorlak

De grondverf loopt in alle naden en groeven en sluit hierdoor het kozijnhout volledig af. Er wordt vervolgens handmatig een voorlaklaag op het maatwerk kozijn, raam of deur aangebracht tot een laagdikte van 120 mu. Bij alleen Mahonie kun je kiezen uit drie verschillende voorlak kleuren, namelijk:

  • Antraciet (RAL 7016)
  • Wit (RAL 9010)
  • Verkeersgrijs A (RAL 7042)

Aflak

Als er wordt gekozen voor voorlak, dient deze in het werk altijd nog eenmalig afgelakt te worden. Na de levering mag het kozijn maximaal 18 maanden buiten staan in de voorlak. Het advies van Toelevering Online is om de kozijnen af te lakken met Sigma Torno watergedragen lak. Een watergedragen lak heeft als voordeel dat het elastischer is dan een lak op terpentinebasis. Door de elasticiteit zal de lak minder snel slijten dan lak op terpentinebasis. Voor de lak op terpentinebasis adviseren wij:

  • Sigma S2U Gloss
  • Sigma S2U Allure Gloss

Ook kun je bij Toelevering Online ook direct jouw kozijnen direct in de aflak bestellen. Bij Mahonie of Accoya heb je dan de keuze uit antraciet (RAL 7016), wit (RAL 9010) of verkeersgrijs A (RAL 7042) en bij Finti de kleuren zwart (RAL 9005), antraciet (RAL 7016), zijdegrijs (RAL 7044), verkeersgrijs A (RAL 7042), creme wit (RAL 9001), verkeerswit (RAL 9016) en wit (RAL 9010).

Zwarte kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden tegenwoordig vaak in nieuwbouwwoningen geplaatst. Kunststof is populair, omdat het materiaal zeer onderhoudsvriendelijk is, goede isolatie biedt en lang meegaat. Kunststof kozijnen zijn samen te stellen met houtnerffolies en vanaf een afstand nauwelijks te onderscheiden van houten kozijnen. Bij Toelevering Online leveren we kunststof kozijnen met gerenommeerde kozijnprofielen van K-VISION, Gealan en Schüco. De kunststof kozijnen kunnen niet geverfd worden, maar krijgen een donkere of zwarte kleur door de folie die op het kozijn is verwerkt. Je bepaalt zelf de kleur en de soort folie. Je kunt afhankelijk van het gekozen profiel kiezen voor glad, houtlook, acryl of metallic.

Meer weten over de verschillende folies? Lees dan ook: verschillende soorten folies bij kunststof kozijnen.

Onderhoud van zwarte houten kozijnen

Donkere kleuren kozijnen zoals zwart en antraciet trekken de zon aan en daarmee warmte en UV-straling. Hierdoor vereisen zwarte of antraciete kozijnen veelal meer onderhoud dan houten kozijnen in een lichtere kleur. Door de warmte en UV-straling raakt de donkere lak sneller aangetast en zul je de houten kozijnen vaker moeten onderhouden. Dit is natuurlijk wel erg afhankelijk van de hoeveel zonlicht die kozijn te verdragen krijgt.

Wil je meer weten over onderhoud? Bekijk dan ook eens ons onderhoudsadvies voor houten kozijnen.

Onderhoudsadvies kozijnen met donkere kleuren:

Jaar 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Inspectie controle X X X X X X X
Dekking basissysteem + afwerking * ** * ** * ** *

Onderhoudsadvies kozijnen met lichte kleuren

Jaar 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Inspectie controle X X X X X
Dekking basissysteem + afwerking * ** * **


*     Beschadigingen + liggende delen bijwerken
**     Bijwerken + geheel nieuwe deklaag aanbrengen

Zoals je kunt zien moeten witte kozijnen of kozijnen met een andere lichte kleur minder vaak bijgewerkt worden.

Complete geleverde zwarte kozijnen

Wij leveren onze zwarte kozijnen compleet inclusief hang- en sluitwerk en we bieden de mogelijkheid om samen te stellen inclusief glas. Je hebt hierbij keuze uit HR++ dubbel glas en HR+++ triple glas in verschillende uitvoeringen. Je kunt zelfs kiezen voor roeden op het glas of in het glas.

Van zwarte raamkozijnen tot deurkozijnen en zwarte schuifpuien

In het assortiment vind je een ruim aanbod aan zwarte kozijnen en deuren in zowel kunststof als hout. Van raamkozijnen als draaikiepramen, buitendraaiende ramen, uitzetramen en vast glas kozijnen tot aan voordeuren, tuindeuren, draaikiepdeuren en schuifpuien. Je stelt de kozijnen simpel en snel samen via de productpagina of onze configurator.

Wil je meerdere zwarte kozijnen bestellen voor jouw project? Maak dan een project aan en voeg de kozijnen toe. Wij berekenen direct de prijs zodat jij weet waar je aan toe bent. Als je het project hebt opgeslagen kun je op ieder gewenst moment verder om de bestelling compleet te maken.

Stel simpel en snel jouw zwarte kozijnen samen!

Hulp nodig bij het samenstellen van jouw zwarte kozijnen?

We begrijpen dat het samenstellen van maatwerk kozijnen lastig kan zijn. Wil je wat meer informatie over onze zwarte kozijnen? Of heb je hulp nodig bij het invoeren van de gegevens in onze configurator? Stel je gemakkelijk al je vragen rondom zwarte kozijnen. Ons team staat altijd voor je klaar, de klantenservice is te bereiken per telefoon op 085 8085 030 en via de chat, mail of WhatsApp. We zijn op werkdagen van 08:00 tot 22:00 uur te bereiken, in het weekend is onze klantenservice geopend van 09:00 tot 16:30 uur.Dennis Toelevering Online
Zwarte kozijnen koop je simpel en snel bij Toelevering Online. Heb je hulp nodig bij het bestellen? Het Toelevering Online team helpt je graag verder!
 Dennis Houten kozijnen Kunststof kozijnen
menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×