Aluprof MB-86 profiel harmonicadeuren aluminium

Dunne en slanke kozijnen

Toelevering Online
5 juli 2022

Dunne of slanke kozijnen zijn populair door de moderne en strakke uitstraling ervan. Voornamelijk aluminium en kunststof kozijnen hebben dunne en slanke kozijnprofielen. Slanke kozijnen zijn vooral populair bij nieuwbouwwoningen, omdat ze een moderne uitstraling hebben. Er zijn diverse mogelijkheden voor slanke, dunne kozijnen. Wij vertellen je graag meer! 

Wat zien we als slanke en dunne kozijnen?

Als we spreken over slanke en/of dunne kozijnen dan doelen we vaak op het formaat van het kozijnprofiel in de breedte, oftewel de inbouwdiepte. Bij een kleine inbouwdiepte spreken we van een vlak profiel en bij een grotere inbouwdiepte spreken we van een verdiept profiel.

Vlak of verdiept profiel

Een vlak kozijnprofiel is meer blokvormig waardoor het kozijn optisch kleiner is. Vlakke profielen worden veelal toegepast voor bedrijfspanden, maar we zien het ook steeds vaker in woningen. Een vlak kozijnprofiel is in de regel goedkoper dan een verdiept profiel, simpelweg omdat er minder materiaal nodig is. Qua isolatie zijn de verschillen tussen een vlak en verdiept profiel minimaal.

Hollands kozijn

Wereldwijd gezien wordt een vlak profiel het meest toegepast, maar in Nederland zien we voornamelijk verdiepte kozijnprofielen. Bij een kozijn met een verdiept profiel zit het raam een stuk naar binnen ten opzichte van de buitenkant. Aangezien er meer van het kozijn in het zicht is, krijg je een authentieke en luxere uitstraling. Een verdiept profiel sluit goed aan bij de meeste Nederlandse woningen.

Verdiept profiel
Vlak profiel

Slanke aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen hebben vaak een vlak kozijnprofiel. Hiermee kun je een strakke look creëren. Wij hebben een ruim aanbod aluminium kozijnen van verschillende kozijnprofielen, zodat er altijd een kozijn is dat aansluit bij jouw klus. Stel eenvoudig slanke aluminium kozijnen samen en bereken direct de prijs en levertijd.

Bestel aluminium kozijnen

Slanke kunststof kozijnen

Aluminium kozijnen kosten veelal meer dan houten of kunststof kozijnen. Je kunt daarom ook kiezen voor slanke kunststof kozijnen, waarmee je toch profiteert van een aantrekkelijke prijs. Bekijk de mogelijkheden en stel jouw slanke kozijnen samen.

Wij staan voor je klaar!

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of advies? De klantenservice van Toelevering Online staat voor je klaar. Onze specialisten helpen jou met het maken van een goede keuze. Wij zijn te bereiken via de chat, telefoon, mail en WhatsApp.

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×