Toelevering Online Kunststof kozijnen fabriek

De meest gemaakte fouten bij het samenstellen van kozijnen

Niek
24 juli 2020

Tijdens het samenstellen van een houten of kunststof kozijn moet je veel keuzes maken. Om te voorkomen dat je verkeerde keuzes maakt of iets onjuists invoert, hebben wij een overzicht gemaakt van de meest gemaakte fouten bij het samenstellen van kozijnen. Én we geven je tips om deze fouten te voorkomen. Eén tip kunnen wij alvast meegeven: let erop dat tijdens het configureren het kozijn altijd vanaf de buitenzijde te zien is. Lees snel verder voor meer tips!

Tip 1: controleer de maatvoering van de kozijnen

Om te beginnen is het handig om te weten welke maatvoering jouw kozijn heeft. In de online configurator dien je de breedte- en hoogtematen van het kozijn in te voeren. Wij gaan hierbij uit van de buitenwerkse maten. Dit is de afmeting van de ene buitenzijde van het kozijn tot de andere buitenzijde van het kozijn. Via onze online configurator zijn de maten terug te vinden op de werktekening. Check de maten goed voordat je op bestellen drukt, want dit is meteen je laatste kans om het te controleren!

Tip 2: kies de juiste onderdorpel

Om houtrot te voorkomen adviseren wij geen houten onderdorpel toe te passen als je de houten kozijnen op het peil plaatst. Bij houten kozijnen geplaatst op het peil passen wij daarom standaard een onderhoudsvrije DTS onderdorpel toe. Maar let op! Wanneer je er wel voor kiest om een houten kozijn met houten onderdorpel toe te passen op het peil, dan komt de garantie te vervallen. Let hier dus op bij de configuratie.

Bij kunststof heb je de mogelijkheid voor een PVC doorlopend profiel of laagreliëf onderdorpel. Een PVC doorlopend profiel houdt in dat het kunststof profiel dat in het kozijn gebruikt wordt doorloopt aan de onderzijde. Met een laagreliëf onderdorpel creëer je een veel lagere opstap.

Tip 3: check of je de juiste glassoort hebt geselecteerd

Je kunt onze kozijnen met verschillende glassoorten bestellen, we hebben zowel HR++ als HR+++ glas en 1-zijdig, 2-zijdig, matglas en 1-zijdig gelaagd matglas. Ook kun je ervoor kiezen om het houten kozijn onbeglaasd te bestellen, wij leveren in dat geval wel gewoon de glaslatten mee. Naast standaard beglazing bieden wij ook veiligheidsbeglazing aan. Deze wordt toegepast in situaties waar er sprake kan zijn van kans op doorvallen. Check voor het afrekenen bij alle kozijnen of je de juiste glassoort hebt geselecteerd.

Tip 4: kies de juiste draairichting of scharnierzijde

Denk goed na over welke kant de deur of het raam op moet draaien en wat de scharnierzijde moet zijn. De scharnierzijde is de zijde waar het scharnier van een deur of raam zit. Aan de andere zijde komt dus de deur- of raamkruk. Let tijdens het samenstellen erop dat we de deur of het raam altijd van buitenaf bekijken.

Tip 5: controleer de kleuren en afwerking

Als laatste is het belangrijk om te controleren of je bij alle kozijnen de juiste kleuren en afwerking hebt geselecteerd. Vooral als je meerdere kozijnen hebt geconfigureerd, is het belangrijk dat deze op elkaar afgestemd zijn. Dus: hebben alle kozijnen en ramen in je bestelling dezelfde kleuren en afwerking? Houd hierbij ook rekening met het verschil tussen voorlak en aflak.

Vragen?

Heb je vragen over het samenstellen van jouw kozijn of over onze online configurator? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op door te malen naar [email protected] of door te bellen naar 085 8085 030. Ook kun je ons online bereiken via de chat, social media of door het contactformulier in te vullen.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×