Toelevering Online Kunststof kozijnen fabriek

Het belang van een kunststof kozijnen fabriek

Toelevering Online
1 september 2023

Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig een populaire keuze voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Ze bieden tal van voordelen, waaronder een lange levensduur, isolatie en onderhoudsgemak. Maar hoe worden deze kwalitatieve kozijnen eigenlijk geproduceerd? We duiken achter de schermen van de kunststof kozijnen fabrieken en hoe een goede samenwerking hiermee voor Toelevering Online van groot belang is.

Het productieproces in een kunststof kozijnen fabriek

Het maken van kunststof kozijnen is een geavanceerd proces waarbij vakmanschap van groot belang is. Lees hieronder het proces van bestelling tot levering in een kunststof kozijnen fabriek.

Stap #1 – De bestelling
Het begint allemaal bij het plaatsen van een bestelling bij Toelevering Online. Na het samenstellen van een maatwerk kunststof kozijn, wordt jouw bestelling als werktekening doorgestuurd naar de fabriek om de productie in te gaan. De specialisten in de kunststof kozijnen fabriek gaan vervolgens zo snel mogelijk aan de slag met jouw kunststof kozijn.

Stap #2 – Op maat gezaagd
De werkvoorbereiders in de kunststof kozijnen fabriek gaan aan de slag om jouw kozijn samen te stellen. Na het verzamelen van het juiste kozijnprofiel, wordt deze volautomatisch op maat gezaagd. Vervolgens wordt er door de machine op je juiste plekken gefreesd en het kozijn voorzien van beluchtings- en ontwateringsgaten. Standaard worden de hoekverbindingen en in een hoek van 45 graden gezaagd, maar heb je gekozen voor een hvl-verbinding, dan gebeurt dit in een hoek van 90 graden.

Stap #3 – Lassen & poetsen
In de kunststof kozijnen fabriek worden de hoekverbindingen per machine nauwkeurig aan elkaar gelast (gesmolten) en de glaslatten gecontramald en mechanisch gemonteerd. Op deze manier is jouw kunststof kozijn verzekerd van een strakke en sterke afwerking en krijgt het water- en winddichte eigenschappen. Zodra de hoekverbindingen zijn afgekoeld wordt het kunststof kozijnprofiel gepoetst, zodat deze er weer spik en span uitziet en vrij is van oneffenheden van het lassen.

Stap #4 – Afmontage
Tijdens de afmontage in de kunststof kozijnen fabriek wordt jouw kozijn voorzien van (wanneer van toepassing) glas, ramen en/of deuren. Deze worden door een specialist in de fabriek in het kozijn geplaatst. Ook het nodige raam- en/of deurbeslag en scharnieren worden bevestigd. Wanneer er in jouw kozijn draaiende delen zitten, worden deze afgehangen, zodat deze keurig recht in het kozijn passen.

Stap #5 – Eindcontrole
Wanneer jouw kozijn de spreekwoordelijke productielijn afrolt, wordt de eindcontrole gedaan in de kunststof kozijnen fabriek. Uiteraard gaat kwaliteit voorop en wordt er tijdens deze controle alles nagelopen. Het kozijn moet natuurlijk geen beschadigingen hebben, naar behoren werken en schoon zijn.

Stap #6 – Levering
Wanneer alles is afgevinkt en het kunststof kozijn klaar is voor verzending, wordt deze zorgvuldig op een bok vastgezet met de nodige beschermingsmiddelen. Afhankelijk van de kunststof kozijnen fabriek waar jouw kozijn is geproduceerd, wordt deze daar opgepikt door een van onze bezorgpartners en afgeleverd bij jouw bouwproject!

De rol van Toelevering Online

Hoewel Toelevering Online geen kunststof kozijnen fabriek op zichzelf is, vervullen we een cruciale rol in de toeleveringsketen voor kunststof kozijnen. Wij zijn een betrouwbare partner die nauw samenwerkt met verschillende gespecialiseerde kunststof kozijnfabrikanten. Hierdoor kan Toelevering Online een breed scala hoogwaardige kunststof kozijnen aanbieden aan aannemers, bouwbedrijven en particulieren. Daarnaast neemt Toelevering Online ook de volledige verantwoordelijkheid voor ondersteuning en hulp bij het samenstellen van jouw kunststof kozijn. Op deze manier is Toelevering Online dé plek waar jij jouw kunststof kozijnen zonder zorgen op maat samenstelt en bestelt.

Bestel kunststof kozijnen online

Ben je op zoek naar hoogwaardige kwaliteit kunststof kozijnen? Stel deze dan gemakkelijk samen middels onze gebruiksvriendelijke configurator. Door het doorlopen van een aantal makkelijke stappen plaats je direct een bestelling. Jouw kozijn ontvang je vervolgens al vanaf 5 werkdagen! Heb je hulp nodig bij het samenstellen van jouw kozijn of wil je meer weten over onze kunststof kozijnen fabrieken, neem dan gerust contact met ons op en wij helpen jou graag!

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×