Vaste ramen met binnen en buitensponningen

Daan Aveskamp
3 januari 2019

Onze maatwerk houten kozijnen zijn uitgebreid met vaste ramen met een binnen en buitensponning. Vaste ramen worden toegepast om hetzelfde uiterlijk te creëren als een draai-kiepraam of een draairaam (afhankelijk van binnen/buitensponning). Het wordt dus veelal gebruikt naast een ‘functionerend’ raam. Ook wordt een vast raam vaak gebruikt op de begane grond, omdat deze minder inbraakgevoelig zijn dan  draaiende delen.

Verschillen binnen en buitensponningen

Bij een houten draai-kiepraam heeft het kozijn een binnensponning. Dit betekent dat het raam vanuit de binnenkant gemonteerd is in het kozijn. Hierdoor zie je vanaf de binnenkant het grootste deel van het raam. Dit geeft hetzelfde uiterlijk als een vast raam met binnensponning. Bij een naar buiten draaiend raam zit het raam aan de buitenkant gemonteerd. Dit is ook het geval met een vast raam met buitensponning.

Mogelijkheden vaste ramen

Het vaste raam verstevigd het kozijn waardoor grote afmetingen toegepast kunnen worden. De minimale afmetingen zijn zowel in de breedte als de hoogte 400 mm. De maximale afmeting is 2000 mm. Dit geldt voor beide varianten. De vaste ramen met binnen en buitensponning hebben een hogere inbraakwerendheid dan draaiende delen, doordat het raam helemaal zit vastgeschroefd in het kozijn.

Beglazingsprofiel

Bij een vast raam met een binnensponning is er een beglazingsprofiel aan de buitenzijde gepositioneerd. Het beglazingsprofiel wordt gebruikt om het glas tegen aan te zetten. Bij Toelevering Online zijn de beglazingsprofielen altijd blank geanodiseerd van kleur. Bekijk hier de toegepaste materialen van onze vaste ramen. Let op! De vaste ramen zijn op dit moment alleen mogelijk in onze online configurator.

Meer informatie over vaste ramen?

Wil je meer weten van onze vaste ramen met binnen en buitensponningen? Het team op de klantenservice van Toelevering Online beantwoord graag jouw vragen. Zij staan op werkdagen van 08.00 uur tot 22.00 uur voor je klaar. Via de telefoon, WhatsApp, mail en de chat geven wij je graag advies.

Wilt jij jouw kozijnen geleverd hebben op locatie? Dat kan bij Toelevering Online! Wij leveren namelijk onze kozijnen door heel Nederland. Onder andere in de plaatsen Amsterdam, Rotterdam, Enschede, Maastricht, Tilburg en Almere.

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×