aluminium profiel

Aluminium profiel: Reynaers SL38

Niek
17 november 2021

Naast het vlakke Reynaers CS77 (voormalig CS68) aluminium profiel, hebben we bij Toelevering Online ook een verdiept aluminium profiel in het assortiment: de Reynaers SlimLine 38. Lees in dit artikel over de kenmerken en verschillen met het andere aluminium profiel.

Strak profiel

Een van de kenmerken en tevens grote voordelen van aluminium kozijnen is de strakke uitstraling. Waar de aluminium kozijnen met het smalle, vlakke CS77-profiel er al behoorlijk strak uitzien, zijn kozijnen met het nieuwe Reynaers SL38-profiel nog strakker. Dit komt doordat het SL38-profiel nog smaller is dan het CS77-profiel.

Verschil vlak en verdiept profiel

Het grootste verschil tussen een vlak en verdiept profiel is de uitstraling. Een vlak profiel is blokvorming, waardoor het kozijn optisch kleiner wordt en de gevel er vlak en strak uitziet. Kozijnen met een verdiept profiel zitten als het ware dieper in de gevel dan de vlakke kozijnen, waardoor het kozijn volledig in het zicht is. Het verdiepte profiel komt overeen met het traditionele houten profiel en wordt dan ook vaak gebruikt om een authentieke en luxe uitstraling te creƫren.

Kenmerken Reynaers SL38 gevelkozijnen

Net als de kozijnen met het CS77-profiel zijn ook de Reynaers SL38 gevelkozijnen geschikt voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. De aluminium kozijnen hebben een hoge akoestische waarde en een hoge luchtdichtheid bij een maximale testdruk. De isolatiewaarde is uitstekend en met een thermische isolatie van 1,9 Uf zelfs hoger dan het CS77-profiel.

Meer weten?

Wil je meer weten over het nieuwe SL38-profiel? Bekijk alle productkenmerken op de productinformatiepagina van de Reynaers SlimLine 38 gevelkozijnen.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×