Waarom gaan voordeuren naar binnen open?

Daan
6 augustus 2019

Een voordeur draait altijd naar binnen open, maar waarom? Een van de veelgestelde vragen die wij regelmatig beantwoorden op de klantenservice van Toelevering Online. Een achterdeur draait namelijk wel naar buiten toe, waarom een voordeur dan niet? In deze blog leggen wij dit jou graag uit, zo heb jij weer een tof weetje tijdens het volgende feestje. 😉

Een naar binnen draaiende voordeur verplicht?

Mocht de voorkant van jouw woning direct grenzen aan de openbare weg, dan is een naar binnen draaiend voordeur verplicht. Een voordeur mag niet over de openbare weg opendraaien. Hoewel een naar binnen draaiende voordeur dus voor de meeste huizen niet verplicht is, zijn er andere belangrijke redenen waarom een voordeur altijd naar binnen draait.

Een warm welkom

‘Het bezoek dat bij je naar binnenstapt krijgt direct een welkom gevoel. Door de deur naar binnen toe te openen nodig je het bezoek namelijk uit om naar binnen te komen. Bij een voordeur die je naar buiten toe opent, duw je het bezoek eerst ‘weg’ en daarnaast heb je de kans om de deur in iemands gezicht te gooien.

Hou ongewenste personen buiten

Een voordeur die naar binnen draait is een stuk veiliger dan een naar buiten draaiende deur. Als er bijvoorbeeld een ongewenst persoon aan de voordeur staat, dan is het eenvoudiger om de deur snel dicht te duwen dan de deur dicht te trekken. Je bent daarnaast ook minder kwetsbaar, omdat je de voordeur maar deels hoeft te openen. 

Minder inbraakgevoelig

Bij een voordeur die naar binnen draait zitten de scharnieren aan de binnenkant. Dit maakt een voordeur een stuk minder inbraakgevoelig. Bij Toelevering Online voldoen alle kozijnen, deuren en sloten aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen en SKG**-keurmerk. Wij maken bij alle voordeuren gebruik van een driepuntssluiting, zo sluit je in één handomdraai je deur op drie punten tegelijk. Ook garanderen we hiermee een goede sluiting van de deur.

Gewoon gemak

Een naar binnen draaiende voordeur is ook gewoon makkelijk. Via de voordeur brengen we veel dingen naar binnen. Denk bijvoorbeeld aan de boodschappen. Het is dan veel gemakkelijker om de voordeur open te duwen in plaats van open te trekken. 

Vragen over onze voordeuren?

Stel al je vragen over maatwerk voordeuren aan onze klantenservice. Je kunt ons op werkdagen van 08:00 tot 22:00 bereiken. In het weekend beantwoorden we je vragen van 09:00 tot 16:30 uur. Stuur ons een bericht via de chat, WhatsApp, mail of bel naar 085 8085 030.

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×