Standaard deurmaat bepalen

Bij Toelevering Online krijgen wij op de klantenservice vaak de vraag hoe breed een kozijn moet zijn voor een standaard deur. Hoe reken je de standaardmaat voor jouw maatwerk deurkozijn nu precies uit? Daan vertelt graag hoe je de meest voorkomende deurmaat kun uitrekenen aan de hand van je buitenwerkse maten. Met een simpele berekening bepaal jij jouw deurmaat.

Meest voorkomende deurmaat

De meest voorkomende deurmaten in de breedte zijn: 830/880/930 mm en in de hoogte: 2015/2115/2315 mm. Als je een deur van 930 x 2115 mm hebt, is je dagmaat uiteindelijk 930 – 30 = 900 mm en 2115 – 25 = 2090 mm. In de breedte valt de deur links en rechts 15mm in de sponning, dan heb je links en rechts 2mm speling. In de hoogte, boven valt de deur ook 15mm in de sponning, je houdt dan 2mm speling over en beneden 10mm over de dorpel. Voor binnen of buiten draaiende deuren maakt dit geen verschil.

Berekenen standaard deurmaat

Om je dagmaat te bepalen houd je rekening met speling aan beide zijdes van het kozijn. De dagmaat is de breedte en de hoogte van de opening van je raamkozijn of deurkozijn. De kozijnen die Toelevering Online levert zijn op maat gemaakt. Jouw maatwerk kozijnen stel je in vier simpele stappen samen. Via onze productpagina kun je de meest populaire producten bekijken. Hier voer je de buitenwerkse maat in om de maatvoering van je kozijn te bepalen.

Binnendeurkozijnen en buitendeurkozijnen

Onze houten binnendeurkozijnen zijn te bestellen voor verschillende deurmaten waarbij we de meest voorkomende standaard deurmaten al voor je hebben klaargezet zodat jij simpel en snel je kozijnen kan bestellen. Wij bieden binnendeurkozijnen voor zowel stompe deuren als opdekdeuren.

Ook voor buitendeuren bieden wij verschillende mogelijkheden. Je kunt een deur bestellen inclusief kozijn, een los achterdeur kozijn of los voordeur kozijn. Bekijk de verschillende mogelijkheden, stel samen en bestel vandaag nog!

 

Hulp nodig bij het bepalen van je deurmaat?

Kom je er zelf niet helemaal uit hoe je de standaard deurmaat moet bepalen? Wij helpen je graag met al je vragen. Het team van Toelevering Online staat op werkdagen van 08.00 tot 22.00 uur voor je klaar. Op zaterdag zijn wij te bereiken van 09.00 tot 16.30 uur. Neem contact op via de chat, mail, telefoon of WhatsApp.

Onze kozijnen voor de deuren worden geleverd door elke provincie van Nederland. Noord-Brabant, Zeeland, Overijssel, Drenthe, Friesland, Limburg enz. Bestel snel je kozijnen en maak gebruik van deze goed service van Toelevering Online!

Houten deurkozijnen Kunststof deurkozijnen

Stel jouw maatwerk deurkozijnen samen

Anderen bekeken ook:

menu
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×