Balkondeuren

Toelevering Online
4 maart 2020

Zijn jouw balkondeuren aan vervanging toe of wil je balkondeuren voor een nieuwbouwproject? Dan heeft Toelevering Online een ruime selectie balkondeuren in hout, aluminium of kunststof die je volledig op maat kan samenstellen. Wij bieden verschillende mogelijkheden voor balkondeuren, zoals draaikiepdeuren, tuindeuren of schuifpuien. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden en waar je rekening mee moet houden.

Verschillende soorten balkondeuren

Bij het kiezen van balkondeuren op maat voor jouw project heb je verschillende mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld een houten, kunststof of aluminium kozijn, en een naar buiten of naar binnen draaiende deur? Welke opties het beste aansluiten, hangt af van het balkon.

Balkondeuren voor Frans balkon

Een Frans balkon is een smalle richel met vaak een hekwerk of balustrade. Het hekwerk of de balustrade voorkomt dat iemand vanaf het balkon naar beneden kan vallen. Een Frans balkon is zeer ondiep waardoor naar binnen draaiende deuren de beste en meeste praktische oplossing zijn. Denk hierbij aan draaikiepdeuren of naar binnen draaiende tuindeuren.

Balkondeuren geschikt voor klein balkon

Heb je een klein balkon en is er niet al te veel ruimte? Dan is het over het algemeen niet praktisch als je de balkondeuren naar buiten laat openen. De deur zelf neemt ruimte in beslag waardoor je minder ruimte over hebt op het balkon zelf. Dit gaat echter wel ten koste van een deel binnenruimte, omdat de deur dan naar binnen draait. Als je de balkondeuren veel gebruikt voor ventilatie dan zijn draaikiepdeuren ideaal omdat je deze kan kiepen voor ventilatie of helemaal open kan zetten tijdens een warme zomer. Naar binnen draaiende tuindeuren kunnen ook een uitkomst bieden.

Groot balkon

Heb je een groot balkon en wil je de binnenruimte optimaal benutten, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor naar buiten draaiende kunststof, houten of aluminium tuindeuren of kiezen voor een schuifpui als balkondeur. Zo heb je ruimte genoeg op het balkon om deze deuren bijvoorbeeld open te slaan naar buiten om zo een echt ‘buitengevoel’ te creëren. Wanneer je sparing groot genoeg is, kun je voor een schuifpui kiezen. Met een schuifpui hoef je geen rekening te houden met deuren die naar binnen of buiten openen.

Openslaande deuren met kozijn - Toelevering Online 2 Openslaande tuindeuren als balkondeuren

Balkondeuren prijzen

Om een indicatie te geven over de prijzen van verschillende typen balkondeuren, hebben we een aantal mogelijkheden inclusief de prijzen op een rijtje gezet hieronder. Hierin is ook een onderscheid gemaakt in de materialen hout en kunststof.

Type houten balkondeur Afmetingen in mm (b x h) Soort glas Soort profiel Prijs (excl. BTW)*
Tuindeur (stolp) buitendraaiend 1900 x 2200 mm HR++ 2-zijdig gelaagd Mahonie verdiept 67×114 € 1.114,72
2-delige hefschuifpui 1900 x 2200 mm HR++ 2-zijdig gelaagd Mahonie verdiept 67×114 mm € 1.989,36
Draai-kiepdeur (stolp) – binnendraaiend 1900 x 2200 mm Standaard HR++ Mahonie verdiept 67×114 mm € 1.229,22
Draai-kiepdeur met zijlicht rechts – binnendraaiend 1900 x 2200 mm Standaard HR++ Mahonie verdiept 67×114 mm € 1.012,33

 

Type kunststof balkondeur Afmetingen in mm (b x h) Soort glas Soort profiel Prijs (excl. BTW)*
Dubbele terrasdeur (buitendraaiend) 1900 x 2200 mm HR++ 2-zijdig gelaagd K-VISION Trend € 1.260,60
2-delige hefschuifpui 1900 x 2200 mm HR++ 2-zijdig gelaagd Gealan S9000 NL – Schuifpui € 2.292,10
Draai-kiepdeur (rechts) en vast glas 1900 x 2200 mm Standaard HR++ K-VISION Trend € 771,41

*Prijzen per februari 2020

Stel jouw balkondeuren op maat samen

Bij Toelevering Online kun je balkondeuren op maat bestellen in verschillende materialen. Zo heb je hierin de keuze uit houten, kunststof en aluminium balkondeuren. Kunststof heeft als voordeel dat het onderhoudsarm is en dus weinig tot geen onderhoud vereist. Een houten kozijn zorgt voor een sfeervolle uitstraling en is altijd overschilderbaar. Beide materialen hebben voor- en nadelen. Meer weten over de voor- en nadelen? Lees dan de blog: Kunststof of houten kozijnen kiezen?

Wil je balkondeuren op maat samenstellen en jouw prijs berekenen? Op de productpagina’s staan verschillende standaardmodellen voor je klaar die je snel kan samenstellen. Zelf ontwerpen? Stel dan jouw balkondeuren samen in onze gebruiksvriendelijke configurator.

Of je nu kiest voor een houten draaikiepdeur, kunststof tuindeur, houten schuifpui of stolpdeuren, of de aluminium variant, bij Toelevering Online stel je gemakkelijk jouw balkondeuren samen!

Meer informatie over balkondeuren?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een balkondeur of heb je vragen? Bij Toelevering Online beantwoorden wij graag al jouw vragen en helpen je graag met het kiezen van de beste balkondeur op maat. Neem gerust contact met ons op en wij staan jou graag te woord!

Anderen bekeken ook:

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×